• Ingen resultater fundet

VARMEFORSYNING- OG ÅRSREGNSSKABSLOVENS REGLER

4. ANALYSE AF ÅRSREGNSKABSMÆSSIGE PROBLEMSTILLINGER

4.4. TILSLUTNINGSBIDRAG

4.4.1. VARMEFORSYNING- OG ÅRSREGNSSKABSLOVENS REGLER

I det følgende vil de 4 forskellige indregningsmetoder vurderes med henblik på varmeforsyning- og årsregnskabslovens bestemmelser.

Tilslutningsbidrag er en betaling for tilslutning på fjernvarmevirksomhedens forsyningsnet som op-kræves hos forbrugerne, opkrævningen sker både i forbindelse med tilslutninger til eksisterende net i området eller som led i udbygning af nettet i forbindelse med etablering af f.eks. en ny udstykning.

Tilslutningsbidraget dækker ikke den fulde anlægsværdi og den resterende del af betalingen skal i henhold til afskrivningsbekendtgørelsen, indregnes i de kommende års takster, dette kan se på føl-gende måder:

 Tilslutningsbidrag skal modregnes i afskrivningsgrundlaget i det år de opkræves hos forbru-geren, og modregnes hermed afskrivningsgrundlaget.

A 10%

B 10%

C 10%

40%D E 30%

Tilslutningsbidrag

A B C D E

Indregning af tilslutningsbidrag sker i:

A: Periodeafgrænsningsposter B: Anden gæld

C: Direkte i omsætningen D. Anlægsaktiver

E. Fremgår ikke af regnskabet

 Alternativt kan tilslutningsbidraget indregnes i den fulde indtægt i modtagelsesåret.

I henhold til afskrivningsbekendtgørelsen er første mulighed den foretrækkende, dog kan den anden mulighed anvendes såfremt afskrivningsgrundet er for lavt. Dette er den regnskabsmæssige be-handling i henhold til varmeforsyningsloven. I de følgende afsnit, vil de 4 observerede indregnings-muligheder blive gennemgået i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser.

4.4.1.1. INDREGNING DIREKTE PÅ NETTOOMSÆTNING

I henhold til varmeforsyningslovens bestemmelser, er det muligt at indregne det fulde tilslutningsbi-drag i nettoomsætningen i det år disse opkræves hos forbrugeren.

I årsregnskabsloven defineres nettoomsætning som ”salgsværdien af produkter og tjenesteydelser m.v., der henhører under selskabets ordinære aktiviteter (…)”33

Umiddelbart opfylder tilslutningsbidrag denne definition. Dette er en del af selskabets ordinære akti-viteter, ligeledes vurderes dette at være en tjenesteydelse for forbrugeren, idet en tilslutning vil mu-liggøre, at forbrugeren med tilslutningen har mulighed for at købe varme gennem ledningsnettet. De generelle kriterier for indregning af indtægter omfatter;

 Indtægten kan indregnes pålideligt

 Det er på indregningstidspunktet sandsynligt, at økonomiske fordele forbundet med transak-tionen vil tilgå den sælgende virksomheden

Når begge kriterier er opfyldte kan indtægten indregnes i resultatopgørelsen.

Ved en indregning direkte på nettoomsætning i opkrævningsåret kan dette dog give store udsving fra år til år, bør det dog overvejes om dette giver et retvisende billede, her kan virksomhederne vise dette særskilt i en note.

En indregning af tilslutningsbidrag som nettoomsætning er efter min vurdering dog ikke hensigts-mæssig. Dette skyldes de store udsving i omsætningen, ligeledes er det en tjenesteydelse, som reelt set kommer forbrugeren til gode over en længere periode.

4.4.1.2. MODREGNING I KOSTPRIS FOR MATERIELLE ANLÆGSAKTIVER

I henhold til varmeforsyningslovens bestemmelser, skal tilslutningsbidrag som hovedregel i opkræv-ningsåret modregnes i afskrivningsgrundlaget, denne indregning er ud fra en betragtning om, at der

33 ÅRL, bilag 1 C

derved opnås symmetrisk indregning af indtægter og udgifter, idet tilslutningsbidragene herved ind-regning i takt med at ledningsnettet afskrives.

Det fremgår af indsigt i årsregnskabsloven at ”Materielle aktiver defineres som fysiske aktiver, der besiddes af virksomheden til brug i produktionen eller distributionen af varer eller tjenesteydelser eller med henblik på udlejning eller til administrative formål, og som forventes anvendt i mere end én regnskabsperiode”34. Når man kigger isoleret på ledningsnettet som tilslutningsbidraget vedrør, må det vurderes at disse opfylder denne definition, kigger man i stedet på tilslutningsbidrag er dette forbrugerens betaling heraf. Der argumenteres for, at tilslutningsbidragene anses for forbrugernes tilskud til anlæggende. Dette er dog fortsat ikke teoretisk korrekt, idet dette ikke opfylder årsregn-skabslovens bruttoprincip, i henhold til indsigt i årsregnskabsloven er der for regnskabsklasse B mikro og op krav om bruttopræsentation35, som følge heraf vurderes det ikke at tilslutningsbidragets modregning i anlægsaktiverne er i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser.

En indregning af tilslutningsbidrag som modregning af materielle anlæg er efter min vurdering ikke hensigtsmæssig, idet denne indregning er i strid med årsregnskabslovens bestemmelser.

4.4.1.3. INDREGNING SOM ANDEN GÆLD

Det fremgår af indsigt i årsregnskabsloven at ”omkostninger, der vedrør indeværende regnskabsår, men som skal betales i efterfølgende år, skal klassificeres som gældsforpligtelser.” 36 I det tilslut-ningsbidrag ikke er en omkostning for fjernvarmevirksomheder, vurderes det ikke at denne kan klas-sificeres som anden gæld, modsat er tilslutningsbidrag en indtægt opkrævet hos forbrugerne.

En indregning af tilslutningsbidrag som anden gæld er efter min vurdering ikke hensigtsmæssig, idet denne indregning er i strid med både årsregnskabsloven samt varmeforsyningslovens bestemmel-ser.

4.4.1.4. INDREGNING SOM PERIODEAFGRÆNSNINGSPOSTER

Det fremgår af indsigt i årsregnskabsloven at ”Indbetalinger, der er modtaget på balancedagen, men som vedrør fremtidige indtægter i de efterfølgende år, skal klassificeres som periodeafgrænsnings-poster under forpligtelser.” 37 som udgangspunkt synes tilslutningsbidrag at opfylde definitionen af periodeafgrænsningsposter, idet der er tale om en opkrævning hos forbrugerne (indtægt) i et enkelt regnskabsår, men som specifikt vedrører forbrugerens mulighed for at tilslutte sig fjernvarmeled-ningsnettet. Det må i denne forbindelse antages at indtægten vedrør den periode, som muligheden

34 Indsigt i ÅRL (EY) - side 266

35 Indsigt i ÅRL (EY) - side 604

36 Indsigt i ÅRL (EY) - side 243

37 Indsigt i ÅRL (EY) - side 243

finder sted, herunder i anlæggets levetid. Herved kan beløbet indtægtsføres systematisk over rest-levetiden af anlægget.

Ved denne indregning vil der, i modsætning til indregningen direkte på nettoomsætningen, opnås stabile indtægter i nettoomsætningen, idet denne ikke direkte vil påvirkes af store tilslutninger i et enkelt år. Dette giver hermed også et mere retvisende billede, hvor årets indtægter hænger sammen med årets omkostninger.

Ved en indregning på periodeafgrænsningsposterne, bør der dog ligeledes tilføjes at dette vil give en forskel til regnskabet aflagt efter varmeforsyningsloven. Dette skyldes indregningen i henhold til varmeforsyningsloven enten vil se direkte som en realiseret indtægt, eller som en modregning i årets tilgange på anlæg, som ligeledes afskrives på anden vis end efter årsregnskabsloven. Der henvises til gennemgangen af tidsmæssige forskelle under afsnit 4.3. samt indregning af anlægsaktiver og af-og nedskrivninger under afsnit 4.6.

Overordnet set er en indregning af tilslutningsbidrag som en periodeafgræsningspost på passivsiden efter min vurdering mest hensigtsmæssig, idet denne indregning er i overensstemmelse med års-regnskabsloven. Ydermere giver den regnskabsbruger et retvisende billede hvor den imødekommer store udsving i nettoomsætningen fra år til år. Periodeafgrænsningsposten vil her som udgangspunkt skulle indtægtsføres over en længere periode end 12 måneder, som følge heraf bør denne ligeledes fremgå som en langfristet periodeafgrænsningspost, mens den kortfristede del heraf bør fremgå som en kortfristet periodeafgrænsningspost, ydermere er der notekrav fra regnskabsklasse B og op som beskriver hvor stor en del af den langfristede gældsforpligtelse, som indregnings efter 5 år.

Ved en indregning på periodeafgrænsningsposter, bør der dog ligeledes tages stilling til hvordan dette vil påvirke de tidsmæssige forskelle mellem årsregnskabsloven og varmeforsyningslovens be-stemmelser, idet indregningen som en periodeafgrænsningspost vil afvige fra indregningen i henhold til varmeforsyningsloven.