• Ingen resultater fundet

Relevante udtalelser fra medlemmer

135

jer?(skriveøvelse med cirkel) Hvad ville være det ideelle loyalitetsprogram? (skriveøvelse med cirkel)

Kilde: Egen tilvirkning

136

Afhængig af hvilket produkt og fordele vil det ændre det. 50% vil ændre ens adfærd, man glemmer at der er rabat hvis den først udbetales årligt

Er det okay at nogen personer opnår fordele frem for andre?

Ja det er okay hvis det gælder for alle, efter forbrug er det også okay – reglerne skal være ens for alle.

Hvad er jeres holdning til, at personer i samme loyalitetsprogram kan behandles anderledes afhængig af den enkeltes købsadfærd?

Egenskaber og brug

Hvorfor er i medlem af loyalitetsprogrammet? (hvad betyder det for jer, at være medlem af et loyalitetsprogram)

Opnå en gevinst, vil gerne have noget gratis, Johan blev spurgt omkring det, blev medlem pga. deres tilbud til IKEA Family medlemmer. Man kommer ikke mere i IKEA selvom man har et IKEA. Ikke så mange alternativer til IKEA, mere loyal til deres brand.

Hvad giver det jer at være medlem?

• Føler i, at I er del af et fællesskab ved at være medlem?

NEJ!

Har loyalitetsprogrammet betydet en ændring i jeres adfærd?(Køb, besøg af butik, holdning til butikken)

• Hvorfor/hvorfor ikke?

• Hvordan?

Nej IKEA, er mere når man er derude ift. mad, H&M trine en smule, glemmer mere og mere deres CLP, ikke bliver påvirket af H&M nok. Man skal virkelig købe for rigtig meget i H&M før det kan betale sig, og derfor er det ikke det værd, også fordi det er billigt i forvejen. Tænker ”hvorfor ikke” kortet påvirker ikke ens forbrug,

137

Har i nogensinde været til et arrangement i den enkelte virksomhed?

• I forbindelse med hvad?

• Hvad fik i ud af det?

NEJ – tit tænkt på det men aldrig fået det gjort. Gider ikke komme fordi Naja tror, at tingene alligevel bliver revet væk fra hylderne mht. før salg. Alt for mange mennesker og kaos.

Hvor meget er i villige til at betale for medlemskabet?

• Hvad skal i have for pengene?

• Hvad kunne gøre, at I ville betale mere?

Ikke noget – kommer an på hvad man kan få. Men generelt gider de ikke. Den oplevede fordel skal være ret stor hvis Johan vil betale noget.

Hvordan bruger i kortet når I handler ind?

• Hvor ofte bruger i kortet?

• Husker i altid at bruge det?

Glemmer det, og bliver f.eks. sur over det når det er 1000 kr. tror det ville hjælpe at sætte procentsatsen op i f.eks. FDB, så tror Naja det vil hjælpe (det er også det de har gjort i FDB plus). De glemmer tit kortet.

Hvor bruger i kortet? (Internettet, kataloger, butik - H&M, IKEA) Har købt ting over H&M’s hjemmeside – primært butikken Vil i anbefale jeres loyalitetsprogram til jeres omgangskreds?

• Hvorfor/hvorfor ikke?

• Hvis nej, hvad skulle der til for at I ville anbefale det?

Hvis der er nogen spørger ville de fortælle hvad det var, men ikke anbefale det. Sandra vil anbefale FDB både og men hovedsageligt ved store slagtilbud. Vi gider ikke melde os til,

138

fordi besparelserne er for små. De ældre ville i højere grad gøre det. Hvis man skulle anbefale det, skulle der være mere rabat, få noget gratis når man bruger kortet, gavekort.

Kommer også an på om man får fordelen med det samme eller om det er senere.

Fordelene skal være mere synlige og mere anbefalelsesværdigt.

Hvad synes i er godt/dårligt ved jeres nuværende loyalitetsprogram (skriveøvelse)

IKEA: gratis, mad rabat, rabat på udvalgte vare ulemper: meget få ting, får ikke procenter ift.

indkøb

H&M: gode er rabat selvom det ikke er særlig meget, medlemstilbud, nyhedsmails, dårligt for mange nyhedsmails, og nærig med pointer

FDB: rabat på udvalgte ting, store rabatter ved store ting, dårligt kun ved udvalgte ting

Skriveøvelse – hvilke fordele kender i til? (Uhjulpet kendskab, derefter får de fordelene udleveret, og så spørger vi hvilke de benytter, Nu hvor i har fået kendskab til disse fordele, er der så nogen i vil benytte jer af?

Mere irriterende end en fordel, da de ting de tilbyder, er ting man kan købe hos dem. Synes også at kontante fordele hos M&M er latterlige

Hvordan kan man optimere loyalitetsprogrammet?

Er i tilfredse med jeres nuværende loyalitetsprogram?

Indifferent, tilfreds idet det er gratis og man får noget. Irriterende at få nyhedsmails. Ikke irriterende sådan at hun ikke vil have H&M kort mere, skal bare finde ud af at slå det fra.

Hvilke fordele tiltager jer mest? Økonomiske eller sociale tiltag?

139

Kontant. De kunne forestille sig at det var nogle der var ældre der ville tage til de mere sociale arrangementer. Bonus/Kontant. Bonussen er bedre end ingenting, men den kunne godt være højere, det er ikke noget man bare MÅ have.

Hvordan kan et loyalitetsprogram gøres mere relevant for jer?

Flere tilbud når der er noget. FDB man får en sommerhus tur etc. Hvis man bruger sit FDB kort, mere orienteret overfor de respektive personers målgrupper. Besparelser rundt omkring. IKEA skal ændre deres navn til denne målgruppe. Give en fast procent på det man køber. Om pige kan du finde mange små ting du mangler, fik man konstant rabat, kunne Naja godt finde på at købe mere tingle tangle. Transport vil være en måde at optimere det på hos IKEA, at noget transport var billigt eller gratis. Johan vil gerne hvis han kunne få mulighed for at komme ind en dag før andre, der hvor han køber tøj. IKEA gider de ikke komme til for arrangementer. De føler ikke de er dem der skal vejlede om mode, det er bare billigt. Johan ville gerne, hvis de tilbød at lære hvordan man sætter e køkken op.

Vil flere skræddersyet tilbud til netop jer ændre jeres adfærd?

• Hvad skulle sådan et tilbud være?

• Hvordan ville det ændre adfærden?

Kunne godt være interessant at skræddersy det mere, men det kræver at man ligesom kan ”lide” virksomheden og er et sted man gider tage derhen. Det kunne være alle tiders hvis man kunne få en mail eller sms, når der f.eks. var tilbud på økologi. Hvis man målretter tilbuddene, ville der være mindre irritation ang.

Mails, da de nu ville være relevante. Der skal være et filter på hvilke ting man får tilbudt, ift. hvad man køber. (f.eks. voksenbleer skal ikke tilbydes på mail. Men hvorfor ikke tænker jeg? Folk køber jo det de har lyst til)

Hvordan kan et loyalitetsprogram gøre jer mere tilfredse?

140

De ville ikke kun handle et af stederne, selvom de fik rabat.

Er der nogen barriere som vil gøre at I ikke vil deltage i et loyalitetsprogram? (CPR, alder, indkomst tracking af din adfærd, betaling)

Ikke CPR, kontonummer, man skal føle, at man får mere ud af det end virksomhederne får ud af det. Det er forskellige hvad folk synes er privat.

Kommer også en på hvad man får ud af et. Man vejer fordelene med den tid, besvær og erfaringer man har fra andre steder.

Hvad ville det værste loyalitetsprogram i kan forestille jer?(skriveøvelse med cirkel) Hvad ville være det ideelle loyalitetsprogram? (skriveøvelse med cirkel)