• Ingen resultater fundet

Relevante udtalelser fra Ikke-medlemmer

140

De ville ikke kun handle et af stederne, selvom de fik rabat.

Er der nogen barriere som vil gøre at I ikke vil deltage i et loyalitetsprogram? (CPR, alder, indkomst tracking af din adfærd, betaling)

Ikke CPR, kontonummer, man skal føle, at man får mere ud af det end virksomhederne får ud af det. Det er forskellige hvad folk synes er privat.

Kommer også en på hvad man får ud af et. Man vejer fordelene med den tid, besvær og erfaringer man har fra andre steder.

Hvad ville det værste loyalitetsprogram i kan forestille jer?(skriveøvelse med cirkel) Hvad ville være det ideelle loyalitetsprogram? (skriveøvelse med cirkel)

141 Mener i at et loyalitetsprogram vil ændre jeres adfærd?

Vil ikke ændre min adfærd, meget lidt man spare, Christian har ændret adfærd pga. et kort/alt på en konto og bliv hivet ind pga. billig bilvask, tænker ikke over at det er 10 øre billigere, da hans øjne ”ikke ser konkurrentens priser”. (De er ikke længere relevante for ham. Tydeligt for Stadium hvilken pris deres medlemmer kontra ikke-medlemmer betaler. Smart måde at gøre det så tydeligt.

Dagligvare kan Thomas se en fordel ved rabatten, hvis det er i nærområdet – dyre produkter er ikke vil ikke ændre adfærd pga. dem køber man sjældent samt man er ligeglad om man kan spare noget. SAS vil være en mulighed, når Kristoffer begyndte at flyve mere. Malou har ændret adfærd på sit tøjkort, kigger lige ind for at se om der er kommet noget nyt, har en forkærlighed for det mærke, (Brands er afgørende for ens CLP), Har jeg tænkt mig at handle der igen? Gider ikke at oplyse ting omkring mig selv, hvis jeg ikke kommer der igen. – fordelene er ikke særlige synlige, folk skal kende disse fordele, for besværligt at række kort til ekspedienten, pinligt, noget min mor vil kunne finde på, slagtilbud bruges til at sluse folk ind i CLP, vil kun bruge det ved dette slagtilbud, giver falske mails, konklusion, slagtilbud til at få folk ind, og derefter vil de ikke bruge det, nemt at bruge det, og synlige fordele, mærkbar forskel nu og her,

Vores målgruppe planlægger måske ikke så meget, kontra senere i vores liv hvor alt er mere skemalagt.

Er det okay at nogen personer opnår fordele frem for andre?

Visse problemer i det – dobbeltmoralsk, bare fordi man er en stor kunde får man mere, dem som opsøger rabatten er det vel også fair at de får den, CLP hvor adgangsbarriererne er ens for alle er det okay generelt holdning, jeg har ikke engang tænkt over dette, hvis medlemmernes fordele ikke er synlige for alle, vil det tænde dem som ikke kender disse fordele.

Hvad er jeres holdning til, at personer i samme loyalitetsprogram kan behandles anderledes afhængig af den enkeltes købsadfærd?

142

Fair at folk i samme CLP får forskellige tilbud afhængig af forbrug.

Egenskaber og brug

Hvorfor er i ikke medlem af et af følgende loyalitetsprogrammer?

IKEA: Havde ikke kendskab til det, selvom ofte besøg i IKEA, Markedsføringen har ikke været god nok, Vi reagerer ikke i på Family, er kun beregnet til familier, ekstremt dumt, hvis vi allerede kommer ind tidligere i deres program, deres fordele er ikke særlige synlige, IKEA er den mest tarvelige butik hele verden (Brand relateret) –

H&M: Deres brand er dårligt, tam butik, vidste ikke det fandtes, det er så billigt i forvejen, laver ikke fedt herretøj, vil ikke handle nok, til jeg gad handle der.

FDB: Gider ikke hive kortet frem, handler i lavprisbutikker, noget andet hvis kortet skal over disken over hver dag kontra hver måned. Koster noget at få det, større indkomst mere relevant, fordel at du bruger det regelmæssigt,

Hvis I var medlem af et af loyalitetsprogrammerne, ville det så betyde en ændring af jeres adfærd?(Køb, besøg af butik, holdning til butikken)

• Hvorfor/hvorfor ikke?

• Hvordan?

Vil ikke ændre adfærd selvom de fik kendskab til disse fordele, kontantrabatter er så små er det ikke er relevant, skal købe rigtig meget tøj i H&M før det giver noget, FDB vil Kristoffer handler mere i bl.a. Kvickly, H&M virker kun som om det er for pige, H&M er kun SPAM, H&M taler ned til deres medlemmer pga. den lave kontante fordele, taler til en helt anden målgruppe, lidt til grin, IKEA en smule interessant pga. dyre produkter og

143

derved større besparelse, selvom FDBs økonomiske fordele så er det stadigvæk dyre kontra fakta/netto, er arrogant at tage penge for at handle/være medlem af CLP, er for uhåndgribeligt, gratis hot dog vil få folk mere i IKEA, Det er økonomien som er en driver, har ikke benyttet mig af sociale events, CLP skal give mig noget jeg gerne vil have, og ikke påtvinge mig det, problemet med IKEA at folk vælger ligegyldig om de får rabat eller ej, kun få ting som er rabat på ift. IKEA,

Konklusion skal være bedre til at kommunikere til deres ansætte for at markedsføre deres kontant face-to-face med kunden. Forbedringsmulighed igennem den interne markedsføring da det vil give en spin-off til kunder og andre interessenter.

Hvad ville det give jer, at være medlem af;

• IKEA

• H&M

• FDB

• Ville i føle, at I var del af et fællesskab ved at være medlem?

Nej vil ikke føle mig af et fællesskab, vil ikke sættes i bås af IKEA eller H&M forbruger, vil gerne være medlem af noget eksklusivt, noget som folk kan identificere mig, noget specifikt ift. ens interessenter og behov, Det er alverdens mennesker, så derfor føler man sig ikke en del af fællesskab for alle er der, skal kunne se nogen økonomiskfordele ved det, de 3 virksomheder er ikke cool nok til at ville være medlem af et fællesskab.

Hvor meget ville i være villige til at betale for medlemskabet?

• Hvad skal i have for pengene?

• Hvad kunne gøre, at I ville betale mere?

Vil ikke betale for at være medlem, Kristoffer ville gerne betale senere for et FDB pga. det så vil betale sig ind.

144

Vil i anbefale loyalitetsprogrammet til jeres omgangskreds?

Vil ikke anbefale dem til andre pga. egen holdning og dårlige rabatter. Dårligt at Irma og fakta ikke er med.

Hvordan kan man optimere loyalitetsprogrammet?

Hvad synes i er godt/dårligt ved loyalitetsprogrammet for(skriveøvelse):

• IKEA

• H&M

• FDB

Nu hvor i har fået kendskab til loyalitetsprogrammerne, ville i så være interesseret i at blive medlem?

• IKEA

• H&M

• FDB

Hvilke fordele tiltager jer mest? Økonomiske eller sociale tiltag?

Klart de økonomiske fordele, dog vil arrangementer forskellige steder i livet relevant, meget god inspiration ved disse udstillinger, vil ikke blive medlem af de 3 virksomheders CLP pga. sociale arrangementer,

Hvordan kan et loyalitetsprogram gøres mere relevant for jer?

IKEA: Vide at det eksisterer, synlighed ift. rabat, besparelse her og nu, gratis mad i cafeen, bedre indkøbstur i IKEA, bedre økonomiske fordel, bedre lokaler, kø kun til medlemmer, den info Christian ønsker, skal være specifikt til hans behov, samt brugerdrevet, relevante nyheder ift. ens interesse, vil skræddersyet

145

tilbud ændre adfærd? Ja det vil ændre, navnet ændres vil blive mere attraktivt, gider ikke købe noget jeg ikke skal have, men kun hvad jeg har behov for.

H&M: For tøset, differentiering mellem køn, H&M billig kopi af andet, H&M ikke henvendt til mænd, kendte designer til at producere deres tøj og deres medlemmer får forkøbsret, lavet mod en yngre målgruppe, ikke relevant pga.

H&M’s brand/positionering,

FDB: forholdsvis relevant til Thomas, dog ikke anvendes pga. ingen FDB i nærområdet, vil ikke melde sig ind pga. det koster at blive medlem, Relevante tilbud ved storkøb, her og nu, vil bruge det stadigvæk pga. rabat over året, bliver bekræftet hver gang ved køb, flere succesoplevelser, skal stå på bonen, markedsføring overfor de andre kunder, kontant rabat her og nu, bliver bekræftet ved hvert køb, Jesper er ligegyldig ved de små beløb, deltager automatisk i nogen relevante konkurrencer,

Større synlighed omkring de vindere som findes igennem div.

medlemskonkurrencer. Derved vil det skabe en større interesse overfor de andre kunder.

Vil flere skræddersyede tilbud til netop jer ændre jeres adfærd (herunder at blive medlem)?

• Hvad skulle sådan et tilbud være?

• Hvordan ville det ændre adfærden?

Hvordan kan et loyalitetsprogram gøre jer mere tilfredse?

Er der nogen barriere som vil gøre at I ikke vil deltage i et loyalitetsprogram? (CPR, alder, indkomst tracking af din adfærd, betaling)

CPR, kontonummer, betaling, gøre det lettere, for besværligt, at få et kort ekstra, har så mange kort i forvejen.

146

Hvad ville det værste loyalitetsprogram i kan forestille jer?(skriveøvelse med cirkel) Hvad ville være det ideelle loyalitetsprogram? (skriveøvelse med cirkel)

Bilag 9: Uddybning af afsnittet ”Kvantitative undersøgelsesdesign”