• Ingen resultater fundet

- Referater af interviews med revisorer

Side 90 af 103

Side 91 af 103 regnskabsdata. Pengeinstitutterne vil mangle informationer og må efterspørge dette og til slut vil det påvirke revisorerne indtjening i negativ retning.

Referat af interview med Registret revisor - RevisorGården Holbæk:

Beskrivelse af det de ændringer i ÅRL og din holdning hertil:

Synes at det er forkert at forenkle årsrapporterne med endnu færre oplysninger og at det vil påvirke troværdigheden samt give øget omkostninger i forbindelse med lån og sikkerhedsstillelser. De nye regler vil medføre at interessenterne som anvender årsrapporten skal indhente de manglende oplysninger andre steder og dette vil medføre flere omkostninger og påvirke samarbejdet. Dernæst vil regnskabet miste sin informationsværdi og det er lettere for selskaberne at undgå reglerne og skjule ting fra omverdenen.

Betydning for revisors arbejde og den økonomiske betydning:

Det bliver mere besværligt når revisor får en ny kunde og i den forbindelse vil manglende væsentlige oplysninger som regnskabet ikke længere indeholder som fx. anvendt regnskabspraksis. Økonomisk vil det betyde lavere indtjening for revisorerne hvis kunder forventer at regnskabsudarbejdelsen nu skal koste mindre. Men hvis FSR kan få overbevist selskabsejerne og brugerne omkring den manglende troværdighed ved at undlade de informationer som ændringerne i ÅRL lægger op til vil det være muligt at opretholde indtjeningen. Hvis pengeinstituttet efterspørger de manglende oplysninger vil der ikke være tale om besparelse eller et fald i indtjeningen. Det vil være de mindre revisionsfirmaer der bliver ramt hårdest af de nye regler da de påvirker hovedsageligt de mindre virksomheder og disse er en stor del af kundegruppen hos de mindre revisionsfirmaer.

Mikrovirksomhederne, interessenternes og pengeinstitutternes modtagelse af ændringerne i ÅRL:

Virksomhederne har ikke den faglighed og erfaring med ÅRL og vil nok ikke være klar over der sker disse ændringer, så har formentlig ikke den store betydning for virksomhederne. Interessenterne vil højst sandsynligvis ikke være glade for lempelserne idet de skal indhente de manglende oplysninger fra typisk revisorerne. Hvilke interessenter der vil opnå mest nytte af ændringer i ÅRL vil være ingen af dem. Pengeinstitutterne vil have samme mening som interesserne da de også vil mangle informationer.

Konsekvenser for samfundet:

Frygter for flere konkurser da det vil være lettere at drive selskab uden at leve op til reglerne og dette medføre økonomisk konsekvenser for samfundet.

Side 92 af 103 Risici/ulemper ved ændringer i ÅRL og udfordringer forbundet med disse ændringer:

Interessenterne står tilbage med manglende oplysninger som blot vil medføre yderligere omkostninger for virksomhederne. Så den lempelse som ønskes administrativ opnås ikke da der vil skulle indhentes supplerende oplysninger. Konsekvens kan være at der skal udarbejdes to afrapporteringer. Grundet indførelse af endnu en regnskabsklasse vil dette gøre det mere uigennemskueligt og især for virksomhederne som ikke har den fornødne viden og virksomheder med fravalg af revision højst sandsynlig vil overtræde ÅRL uden selv at vide det.

Referat af interview med Statsautoriserede revisor - PWC:

Beskrivelse af det de ændringer i ÅRL og din holdning hertil:

Overordnet en videreførelse af de lempelser som der allerede er indført vedrørende det revisionsmæssige som fra valg af revision og udvidet gennemgang for klasse B. Forslaget lemper regnskabskravene og det giver overordnet god mening. Holdning til ændringerne er at der var behov for disse lempelser for de små virksomheder men at interessenter såsom SKAT og finansieringskilderne nok ikke har samme holdning.

Betydning for revisors arbejde og den økonomiske betydning:

Grundet det værktøjer som vi har til rådighed på jobbet så vil der ikke være tale om besparelse hos virksomhederne. Det vil heller ikke have den store betydning for os da vi i forvejen kun yder assistance med opstilling af regnskabs og skat. Måske vil få antal virksomheder selv opstille deres regnskaber i fremtiden. Rent økonomisk for revisorerne vil det kun få en ubetydelig negativ konsekvens og vil ikke mene at de mindre revisionsfirmaer bliver hårdere ramt.

Mikrovirksomhederne, interessenternes og pengeinstitutternes modtagelse af ændringerne i ÅRL:

Interessenter må til at indse med de allerede indførte lempelser at det er den vej tingene går og de må acceptere det. De vil i nogle tilfælde bede som specifikke krav. Her tænkes særligt på pengeinstitutterne. SKAT må indse og acceptere at der vil ske flere fejl og det bliver nemmere at

"reducere" skatten. Der vil ikke være nogle interessenterne der opnå mere nytte af de ændrede regler end andre idet der stadig skal udarbejdes regnskab og skatteopgørelse. Måske vil ejerne opnå en meget lille økonomisk besparelse. Med hensyn til pengeinstitutterne vil de nok ikke se anderledes på de regnskaber der kommer med de nye regler i ÅRL også de regnskaber som de modtager idet hvor revisionen er fravalgt. De vil dog nok stille krav om yderligere informationer. Ved manglende gennemskuelighed vil bankerne nok afvise at låne virksomhederne penge.

Side 93 af 103 Konsekvenser for samfundet:

Der vil ikke være tale om en væsentlig betydning. Dog vil der nok ske mere snyd med afgifter og skat.

Risici/ulemper ved ændringer i ÅRL og udfordringer forbundet med disse ændringer:

Omkring ulemper og risici er dette tidligere nævnt. Der vil ske mere snyd omkring skatter og afgifter.

Der vil ske flere fejl i regnskaberne. Pengeinstitutterne vil nok efterspørge flere informationer. Der vurderes ikke det at være nogle særlige udfordringer i forbindelse med disse ændringer i ÅRL.