• Ingen resultater fundet

Vision og mission

In document De  Globale  Spiller   (Sider 49-52)

DEL 3 ANBEFALINGER

3.2 Vision og mission

Hvorfor er det vigtigt at undersøge virksomhedens kommunikation af indre værdier og hvordan det sammen med at forbedre konkurrenceevnen. Det er ikke tænkt at gå i dybden med organisations værdier og ophavet til dem. Der er dog den sammenhæng at virksomheden kan komme ud for at skulle ændre sin indre værdier ved at begynde at tænke globalt. Når resurser spredes over hele verden og kompetencer skal opbygges så er det en stor udfordring for GC at holde sig til essensen.

Konkurrencen vil hærdner på det globale marked og de indre værdier vil betyde endnu mere for at skabe større afstand til konkurrenterne og i samme moment nærme sig evt. samarbejdspartnere.

Jim Collins foreslår at arbejde med ”the Hedgehog Concept56 og BHAGs57” for at bedre kunne møde konkurrenterne. GC skal ifølge forfatteren arbejde at 1) finde ud af hvad de dybest og mest brænder for, 2) hvor i verden kan de være bedst i verden og 3) hvad drive din ”økonomiske motor”.

Alle tre punkter giver tilsammen BHAGs som skal fungere som en klar og tiltrækkende vision for 10 – 30 år fremover. BHAGs er en virksomheds erklæring der gør det klart for alle når de målsætningerne nås. Derefter laves nye visionære mål eller BHAGs.

GC har som mange virksomheder nedfældet den indre drivkraft virksomheden lever for i en missions,- og visions erklæring. Det er vigtigt i en sammenhæng hvor udenlandsk arbejdskraft lettere kan tiltrækkes og i de sammenhæng hvor finansiering også påkræves. Banker og investorer vil se business casen hvori mission, vision og strategi er afgørende for finansiering.

Det er meget sandsynligt at GC har brug for kapital indsprøjtning i form af lån eller fra investorer.

Det er en stor fordel hvis GC klart og tydligt kan kommunikere overfor sine medarbejder og for nye udenlandske medarbejder samt sine kunder som med fremtiden vil være globale, af hvilken værdi GOSH giver dem. Et tydelig statement vil fungere som lim der for organisationen til holde sammen.

Det bliver end vigtigere for de ledende medarbejder der er ude i længere perioder. Et statement                                                                                                                

55 Transaction cost

56 Jim Collins forfatter af Good to Great

57 Big Hairy Audicious Goals af Collins og Porras 1994

gøres naturligvis ikke alene, der skal samtidigt være handlekraft og en stærk tålelig - motiveret ledelse, der brænder for denne sag.

En missions erklæring ifølge Drucker58 søger at svare på spørgsmålet om hvorfor virksomheden eksisterer og i hvilket foretagen er vi i? Hvad er vores vindende idé, hvad udmærker den. Målet hvordan vil måle det? Det er vigtigt at medarbejderne tager til sig denne missions erklæring og forankrer den i alle processer. Neden står GC´s mission (oversat fra eng.).

”Vores mission er at udvikle og skabe top kvalitet produkter og mærker i konstant udvikling, der opfylder behovene i slutforbrugerne, der arbejder som et team med distributører og de mest prestigefyldte butikker over hele verden. For at opretholde denne mission vores vigtigste værdier er, at være kreative og innovative, at stræbe efter produktets kvalitet og til at skabe og opbygge stærke brands. Denne mission er lykkedes for GOSH ® Cosmetics inden for Skandinavien, og har også appelleret til markeder over hele verden.”

Er der noget i denne statement der ikke lugter af økonomisk gevinst og hvordan adskiller de sig fra konkurrenterne må man spørge sig.

Ifølge Lipton59 bør et ”vision statement” fortælle en historie om den ønskede fremtid for organisationen og som repræsenterer den tilstand virksomheden ønsker at nå i fremtiden. Det er en tilstand som ikke ændrer sig over tid. Det er vigtigt at organisationen tager denne til sig og at den er nem at forstå. Den er ofte forbundet Den bør være human, vise følelser, entusiasme og åbenhed.

Hvilke kunder fokuserer vi på og hvordan hjælper vi dem. Alt hvad medarbejderne gør og lederne gør må være foreneligt med de værdier60. Det gælder specielt for lederne ved udvælgelse, træning og ved belønninger. Det vil være en stor hjælp i sær ved nye ansættelser af udenlandske medarbejder, hvis et statement er klart og alle ved hvornår de er kommet i mål. Det drejer sig således ikke om opgaver eller processer der skal udføres. Lad os se nærmere på hvordan GC´s mission,- visions statement ser ud i dag og sammenligne med behovet for evt. global tilpasning.

                                                                                                               

58 Drucker 1995, sid. 11 i USM 2008.

59  Guiding growth: how vision keeps companies on course - Af Mark Lipton s. 96 60 Richard & Engel 1986, 202

Ved at undersøge GC´s hjemmeside og medier for at finde ud af hvordan kommunikationen omkring GC´s kerne formål og hvorfor medarbejderne gøre det de gør. Er der en klar tråd med hvad de vil opnå. GC skriver på hjemmesiden Gosh.dk følgende (oversat fra eng. små justeringer er lavet for forståelsen):

”GOSH ® Cosmetics skal være en progressiv virksomhed forpligtet til fremtiden for en verden af skønhed. Uden at ofre nogen kvalitet eller skønhed, ® GOSH vil bringe forbrugeren, hvad hun er på udkig efter-rimelige priser. Hos GOSH ®, kvalitet, kreativitet og overkommelige pris i en højere enhed i et mærke med en bred appel. GOSH ® konstant holder sig ajour med udviklingen for at opfylde målet om at imødekomme skiftende behov hos forbrugerne.”

Om visionen lever op til hvad Lipton kalder ”vision statement” eller Jim Collins Hedgehodge concept der fortæller en historie om den ønskede fremtid med følelser og BHAG med klar tidsindikation. Der mangler beskrivelse af GC´s hvordan de vil levere værdien og hvor engagementet kommer fra samt, skal være en progressiv virksomhed. Det er begrænset information om hvor passionen kommer fra og til hvem det er vigtigt for.

Det kan blive vanskeligt at arbejde med en global målsætning og strategisk planlægning når medarbejderne ikke er klar over med hvilke værdier de skal udføre opgaverne med. Mission og vision er således fundamentet for GC´s kultur og værdier, derfor er denne del af undersøgelsen vigtig at have undersøgt og vigtigt for virksomheden at få styr på inden de giver sig i kast med ydereligere risici fyldte investeringer i udlandet.

Der er også et andet meget vigtig pointe med denne øvelse er at der forhåbentlig også kommer social ansvarlighed ind i konteksten. En vision og strategi bør også indeholde CSR61 politikker og det bliver et punkt for GC at have med i det strategisk planlægnings arbejde.

Så begynder de at matche konkurrenterne der er meget tydelige i kommunikation om hvordan deres produkter er miljørigtige og råvareleverandørerne lever op til visse sociale krav og standarder. GC skal samle organisationen omkring det tids,- og resurse krævende arbejdet med mission og vision, Det gør at GC samtidigt kan få alle medarbejdere loyale og som trofaste medarbejdere der har været

                                                                                                               

61 Corporate Social Responsiblity

ansatte i mange år og som kender GC inde og udefra samt har et personligt forhold til familien, involveret i en forandringsproces.

In document De  Globale  Spiller   (Sider 49-52)