• Ingen resultater fundet

Direktion

In document De  Globale  Spiller   (Sider 31-36)

Niels Bo Tjellesen startet sin karriere efter sommerferie jobbet som lagermand i sin fars, Einar Tjellesens virksomhed (E. Tjellesen). Han kom i lære i de forskellige afdelinger, økonomi (ind og udbetalinger), produktionstilrettelæggelser, indkøb og til sidst i salgsafdelingen.

                                                                                                               

35 Erhversministeriet    

36  Deloitte,  McKinsey  11.  Mergers  and  acquisitions  in  food  industry:  Drivers  and  results  sid.  267.

2.3.1 Driftledelsen

It manager, Dewan Sarwar – (7 år) har arbejdet i Internationale virksomheder, har udenlandsk universitetsuddannelse (Dhaka mfl.).

Marketing Manager, Morten Schmidt, kortere uddannelse i udland (UK) Supply Chain Manager, Sussane Lemche – ingen oplysninger.

CFO, Hans Jørn Schiøtt – ingen oplysninger,

International Sales Director, Hanne Zinsli, ingen oplysninger.

2.3.2 Anpartsselskaber

Tre anpartsselskaber tilhører Bo Tjellesens børn, Marius, Bolette og Julius. Et fjerde anpartsselskab er Bo Tjellesens Ejendomme.

2.3.3 Organisation – en vaskeægte familie virksomhed

Af de nu 134 medarbejder, så har mange av dem arbejdet under Einar (Bo´s far) og arbejdet der i mange år.

Organisationsoversigt egen figur 1 2.3.4 Vækststrategier

Vi bliver i øjeblikket selv kontaktet af potentielle kunder, fortæller marketingchef hos GOSH Morten Schmidt, der holder et vågent øje med Kina. GOSH har forskellige vækststrategier37 på det danske marked og for eksporten til udlandet. I Danmark bruger GOSH en markedspenetrationsstrategi ved at maximere eksisterende produkter og for eksporten tilnærmer de                                                                                                                

37 Ansoffs vækststrategier USM s. 222

Ledelse   Gosh    Cosmetics   ApS  og  datterselskab   E.  Tjellesen  A/S  -­‐  Gosh    Cosmetis  

A/S-­‐Bestyrelse  

Formand     Jan  Erik  Kornerup  Jensen  -­‐  Advokat  

Bodil  Tjellsen  -­‐  Medlem   Bo  Tjellesen  -­‐  Direktør  (andel  70%)  

GC  Far  East  Ltd.  

Hong  Kong   Bo  Tjellesen  ApS    

GOSH  COSMETICS  

Dewan  Sarwar   IT  

  Morten  Schmidt  

MM    

Susanne  Lemche   SCM  

Hans  Jørn  Schøtt   CFO   Marius  Tjellesen  

ApS   Julius  Tjellesen    

ApS   Bolette  Tjellsen  

ApS   Bo  Tjellesen  

Ejendomme  ApS  

sig nye markeder med eksisterende produkter. Vi har produktion i Danmark, eget laboratorium og maskiner. Produktionen bliver løbende effektiviseret, men det er ikke aktuelt at starte produktion i f.eks. Kina. Værdien falder til jorden, hvis produkterne skal produceres i Kina, har Morten Schmidt udtalt i Børsen. Han oplever, at det danske ophav skaber opmærksomhed hos virksomhedens kunder i både Kina og USA.

Hvilke krav stilles der til chefen i vækstvirksomheden

En virksomhed i vækst skal ledes nøje og omhyggeligt, hvis investeringsbeslutninger skal bære frugt og ekspansionen lykkes. Ikke desto mindre er der mange virksomhedsejere/ledere, som føler de bliver distancerede fra virksomheden, efterhånden som den vokser. Hvis du vil fokusere på at skabe vækst i din virksomhed, er det nødvendigt at sætte systemer op, der gør det muligt for dig at følge den daglige udvikling på nært hold.

Systemerne giver dig de vigtige informationer om, hvad der forgår lige nu, og som har betydning for, at virksomheden udvikler sig i overensstemmelse med dine mål.

Du kan her læse om de fordele, din virksomhed vil høste ved at opstille konkrete og målbare målsætninger og løbende måle deres indfrielse. Du kan finde ud af, hvordan du skal vælge, hvilke centrale målepunkter (KPI = key performance indicators), du skal holde øje med, og du kan læse eksempler på KPI"ere indenfor en lang række forretningsområder. Den vil også kaste lys over de hovedelementer, der bør indgå i opsætning af målsætninger og måling af deres indfrielse.

2.3.5 Marketing

GC markedsfører sig ikke med reklamer på store billboards i lufthavne og centrale pladser som konkurrenter gør. Der er heller ikke økonomi til store internationale modelstjerner. GC møder desuden udfordringer hos partnere rundt om i Europa, USA, Canada, det er svært at enes om hvilken stjerne der skal bruges, hver gang GC har foreslået en stjerne.

Priserne vil desuden stige og ikke længere kategoriseres som mellempris vare som er et af GC´s konkurrence parametre. Trendy kvalitetsprodukter til rimelige priser.

2.3.6 Markedet

Der blev solgt for ca. 300 mia dollar I år38 og GOSH har I dag ca. 300 mio. Markedsandelen I Danmark er 12,5 % (200639). Der er benhård konkurrence, et monopolistisk konkurrence med en del store globale spillere. Virksomhederne kan nærmest deles op i lav-, mellem,- og luksus segmenter samt professionelle. GC har valt at være i mellemprisklassen med mottoet, kvalitetsprodukter til ”fornuftige priser”. De globale kosmetikgiganter som startet ud med mode og skønhed kommer typisk fra mode stederne, Frankrig, USA og Italien. De har et stadig greb om verdensmarkedet.

2.3.7 Kunderne

Er fordelt mest I Europa (Holland og UK), Øst Europa, USA, Canada, Hong Kong, en del arabiske lande og Sydafrika. Stormagasiner og kæder i Danmark er Matas, Magasin, Coop og Dansk supermarked.

2.3.8 Forbrugerne

Forbrugernes kendskabsgrad undersøgtes i en markedsundersøgelse udført af Gallup 200540 fremlagt i en varemærkes retssag mod Bestseller. 1000 danske kvinder over 12 år, blev adspurgt hvad de kendte GOSH for. 76 % af kvinderne svarede for makeup og ca. 63 % svarede for deodorant. Undersøgelsen fremlagde også hvilket tre mærker de kunne navngive indenfor makeup og deodoranter. Ca. 76 % af de adspurgte kvinder nævnte Max Factor (L´Oreal), 64 % Rimmel (COTY ) og 59 % kendte til Maybelline (L´Oreal) makeup mærker.

For deodoranter lå Rexona (Unilever) på toppen for højst kendskabsgrad bland de adspurgte kvinder efterfulgt af Nivea (Beiersdorf) på anden plads og på tredje pladsen GOSH (66,4%).

I supermarkedet Coops butikker står GOSH 13 % af omsætningen kosmetik og kropspleje. I Matas kæden har GOSH 14 % af omsætningen per år. Desværre er der ingen oplysninger om hvilke produkter der sælges mest af. Matas kæden har 247 butikker i Danmark

                                                                                                               

38 Research and Markets: Global Beauty Care Products Industry Is Forecast to Reach an Estimated

$265 Billion in 2017 with a CAGR of 3.4%

39 http://www.selskabsadvokaterne.dk/domme/varemaerke-v-0149-06

40 http://www.selskabsadvokaterne.dk/domme/rettigheder-til-varemaerke-v-0024-05

2.3.9 Nærmeste konkurrenter

L’Oreal (Fr) – Fokus på skønhed med egne produkter og agentur for andre brands. GC måler sig op mod L´Oreal. Her en lille benchmark for denne virksomhed de måler sig op imod i butikkerne.

Procter & Gambler (CH/US) - Fokus på forbedre vores liv globalt. LVMH (FR) (Louis

Vuitton/Moët Hennesey) – Verdens førende i luksus – ”Where Dreams are made”. Armani og Estee Lauder osv. Listen er lang. GC måler sig med kosmetik mærket Max Factor (P&G) og

L´Oreals produkter primært. Andre niche danske virksomheder der lige er kommet kan nævnes Tromborg som Økologisk og naturlig har fokus på balance mellem skønhed & natur .

                                                                                                               

41 www.loreal.com

42 Skønhed er et spørgsmål om personlighed, smag, situation, livstil og personlige indtryk www.gosh.dk

43 Der er 193 anderkendte lande i verden ifølge FN www.un.org

Å 2012 L´Oreal41 GOSH COSMETICS

Slogan Beauty for all Fullfill dreams of beauty for men and woman around the

world42

Omsætning 22,5 mia. € 300 mio. DKK

Antal ansatte 72,600 134

Fabrikker/egen produktion 42/næsten 90 % 1/100 % Int. brands (<oms. 300 mio. per brand) <27 1

Findes i lande43 130 Ca. 80

Nye emner 14 om ugen

De globale spiller egen figur

In document De  Globale  Spiller   (Sider 31-36)