• Ingen resultater fundet

De studerendes brug og kendskab til den udvidede studievejledning

Kapitel 9. Den udvidede studievejledning

9.1 De studerendes brug og kendskab til den udvidede studievejledning

75

76

en betydelig kvantitativ indikator på de studerendes anvendelse af studievejledningen efter modul 4 – de kender til den, men vurderer i overvejende grad, at de ikke har behov for den.

De, der har brugt studievejledningen viser sig at være tilfredse. De 13 studerende i spør-geskemaundersøgelsen, der har haft kontakt til den udvidede studievejleder i forbindelse med modul 4, svarer alle, at de er meget tilfredse eller tilfredse med studievejledningen.

Figur 9.2 viser, hvad kontakten mellem de studerende og de udvidede studievejledere består af. Det fremgår af figuren, at der over de respektive moduler er sket et skifte i forhold til, hvad de studerende bruger den udvidede studievejledning til. Hvor det i for-bindelse med modul 1 primært omhandlede information om uddannelsen og faglige spørgsmål, var det i forbindelse med modul 3 specielt vejledning om personlige forhold, der var i fokus. På modul 4 er det – som på de andre moduler – de faglige spørgsmål der fylder meget. Derudover angiver flere studerende end tidligere (29 %), at de har brugt studievejledningen til at videreformidle det faglige udbytte af uddannelsen på arbejds-pladsen. Flere studerende peger desuden på, at de har brugt studievejledningen til støtte i forbindelse med at implementere og omsætte uddannelsen til praksis på arbejdspladsen (21 %). Disse resultater indikerer dermed, at studievejledningen i højere grad end på de tidligere moduler anvendes i forhold til at videndele og anvende uddannelsens indhold på arbejdspladserne.

Figur 9.2: Hvad har du brugt studievejledningen til? (flere svar)

59%

54%

3%

3%

5%

15%

46%

46%

15%

12%

8%

8%

4%

23%

36%

36%

21%

7%

29%

7%

7%

43%

29%

43%

29%

21%

14%

0%

0%

21%

0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70%

Information om uddannelsen (fx fagligt indhold, formål, opbygning, adgangskrav)

Faglige spørgsmål Støtte til at videreformidle det faglige udbytte af uddannelsen

på arbejdspladsen

Støtte til at implementere og omsætte uddannelsen til praksis på arbejdspladsen

Personlige forhold i uddannelsesforløbet Praktisk tilrettelægelse af det daglige arbejde på

arbejdspladsen i uddannelsesperioden

Formulering af uddannelsesplan/aftale

Andet

E07-M1 E07-M2 E07-M3 E07-M4

Kilde: Oxford Research 2009, spørgeskemaundersøgelse, studerende modul 1, 2, 3 og 4.

n = 39 angivet 42 svar (E07-M1), 26 angivet 57 svar (E07-M2), 14 angivet 26 svar (E07-M3) og 14 angivet 22 svar (E07-M4).

Note: Ingen studerende har svaret, at de har brugt studievejledningen til etablering eller vedligeholdelse af studiegrupper.

De studerendes brug af studievejledningen var et omdrejningspunkt for flere af de kvali-tative interview med de studerende. Heraf fremgår det, at flere studerende anser den udvidede studievejledning som en oplagt medspiller i forbindelse med at videndele og videreformidle det faglige udbytte af uddannelsen på arbejdspladsen; jf. ”Jeg havde stu-dievejlederen ude på min arbejdsplads efter modul 2 og 3, hvor vi lagde op til diskussion

77 med 30 kolleger. Og de syntes, det var super spændende. Jeg synes studievejlederen er utrolig dygtig, og man føler sig sikker med hende”. Flere studerende peger i de kvalitative interview på, at studievejledningen er anvendelig i arbejdet med at implementere og videreformidle det faglige udbytte af uddannelsen på arbejdspladsen.

Resultaterne af evalueringen peger dermed på, at andelen af studerende, der anvender studievejledning, er faldende, men at de studerende, der gør det, i overvejende grad er tilfredse. Et eksempel på, hvordan en studerende anvender studievejledningen fremgår af nedenstående tekstboks. Her fortæller en studerende om en situation, hvor det er oplagt at inddrage den udvidede studievejledning.

At studievejledningen ikke inddrages mere i den studerendes sag, er et bevidst valg af den studerende. Dette anses af evaluator som en potentiel forklaring på, hvorfor stude-rende i mindre grad anvender studievejledningen. De studestude-rende ved, at der er hjælp og støtte at hente hos studievejledningen, men de vurderer, at de kan tage vare på sig selv og inddrager ikke studievejledningen mere end højst nødvendigt.

9.1.1 Optimering af studievejledningen

Evalueringen peger på, at flere studerende vurderer, at studievejledningen ikke fungerer optimalt – hverken i forhold til at bruge den som medspiller i forbindelse med videndeling på arbejdspladsen eller generelt. Disse studerende peger især på, at den specifikke stu-dievejleder har betydning for, hvorvidt de ønsker at inddrage denne på arbejdspladsen.

Et eksempel på det fremgår af nedenstående tekstboks.

Dette indikerer, at de studerende på uddannelsen er vidende om de forhold, hvor studie-vejlederen kan hjælpe, men at de ikke er interesseret i at modtage denne hjælp, grundet den specifikke studievejleder. Flere studerende peger i den forbindelse på, at studievejle-deren bør ”brænde igennem” eller være mere synlig, for at udfylde funktionen; jf. neden-stående tekstboks.

Eksempel på hvordan en studerende anvender studievejledningen

- ”Jeg meldte mig på orlov efter modul 3 efter et pålæg fra min ledelse, fordi uddannelse og arbejde ikke hænger sammen. Jeg havde et efterslæb på min pind der skulle indhentes. Da jeg fik pålægget talte jeg kort med studievejlederen, der fortalte mig om konsekvensen af at tage orlov, og tilbød, at tage med til et møde med min chef. Men det afslog jeg, fordi jeg vidste at det ikke ville gøre en forskel, da min chef ikke ville omgøre beslutningen. Jeg er dog helt tilfreds med den indsats hun har gjort for mig i forløbet generelt” (studerende).

Studerende om studievejleders betydning for anvendelse af studievejledningen - ”… for mit vedkommende handler min manglende brug af studievejledningen også om, at jeg ikke er interesseret i at få hende ud. Jeg synes ikke hun er god nok, så brugen af studievejled-ningen er nok meget personbestemt” (studerende).

Studerende om studievejleders fremtoning

- ”Jeg synes studievejlederen er meget usynlig. Jeg er ikke rigtig klar over hvad hendes funkti-on er. Hvis hun skulle gøre en forskel, så skulle hun sætte scenen for hver undervisningsgang, og eksempelvis koble den konkrete undervisningsgang op på tidligere undervisningsgange på modulet og på progressionen i uddannelsen som helhed” (studerende).

78

I forhold til den udvidede studievejledning er det nogle steder en udfordring, at de stude-rende ikke ønsker at have denne ud på deres arbejdsplads til eksempelvis at støtte vi-dendelingen på arbejdspladsen. De studerende efterspørger i den forbindelse en studie-vejleder, der er fagligt kompetent, og som har evnen til at brænde igennem. På bag-grund af data vurderer evaluator, at støtte i videndeling på arbejdspladserne bliver mere og mere nyttig og relevant, jo længere de studerende når på uddannelsen. Derfor kan det være en fordel, hvis de potentielle udfordringer med de studerendes opfattelser af studievejledningens evner til at facilitere denne proces adresseres, således at der bliver skabt de bedst mulige rammer for at videreformidle den viden, som de studerende tileg-ner sig på uddannelsen.