• Ingen resultater fundet

Hvordan har den alternative behandling påvirket kræftsygdommen og

hyppigere end de øvrige brugere mener38, at den alternative behandling, de har fået, har påvirket kræftsygdommen eller dens følger på en positiv måde, eller haft andre fordele.

De få patienter, der har brugt Aloe Vera, mener alt andet lige mindre hyppigt end de øvrige brugere, at deres brug af alternativ behandling har påvirket kræft-sygdommen, følgerne eller haft andre fordele.

Inddrages køn også i analysen er resultatet, at der ikke er signifikant forskel på mænd og kvinders vurdering af om den alternative behandling har hjulpet – givet deres konkrete alternative ’forbrugsmønster’. Når kvinder hyppigere end mænd mener, at der er en positiv effekt af deres brug af alternativ behandling (jf. afsnit 6.2.2), skyldes det således især, at de hyppigere end mænd bruger de former for alternativ behandling, som efter brugernes vurdering har en positiv effekt jf. ovenfor.

Men hvordan mener brugerne helt konkret, at deres brug af alternativ behand-ling har hjulpet på sygdommen og dens følger? Det belyses i det følgende af-snit.

6.4 Hvordan har den alternative behandling påvirket kræftsygdommen og følgerne eller haft andre fordele? Brugernes vurdering

39

6.4.1 Gruppering af brugernes svar

De brugere, der gav udtryk for, at kræftsygdommen eller dens følger blev på-virket af den alternative behandling, blev i interviewet i et åbent spørgsmål (dvs. et spørgsmål uden faste svarkategorier) bedt om at uddybe, hvordan syg-dommen eller følgerne blev påvirket. Svarene fremgår af Oversigt 6.1. Af over-sigten fremgår det samtidig, hvilke former for produkter, behandlingsmetoder og teknikker brugerne har anvendt.

Figur 6.2 viser vores gruppering af besvarelserne af det åbne spørgsmål. Bru-gerne er altså ikke blevet bedt om at tage stilling til, om de mener, at der har været de viste effekter. Derfor kan Figur 6.2 snarere fortolkes som en opgørelse af, hvor mange brugere, der vurderer, at de pågældende resultater er de vigtig-ste, end som udtryk for hvor mange brugere der har oplevet den pågældende effekt.

38 Dvs, de svarer ja, helt sikkert eller ja, tror det.

39 Dette afsnit indeholder også svarene fra de kræftpatienter, der har oplyst, at de har brugt alternativ behandling imod andre sygdomme eller lidelser end kræft.

Aloe Vera

Køn

Åbent spørgsmål

Vores gruppering:

Figur 6.2. Andel af brugerne, der angiver, hvordan det alternative har hjulpet på kræftsygdommen eller følgerne. Opgørelse foretaget på grundlag af brugernes svar på et åbent spørgsmål.

12%

6%

5%

4%

2%

4%

0% 2% 4% 6% 8% 10% 12% 14%

Har mindsket følgevirkninger af sygdom og behandling

Har fået det bedre psykisk, givet bedre søvn, dæmpet angsten, fået større ro

Har styrket immunforsvaret

Har givet mere energi

Har afhjulpet/hjulpet på kræftsygdommen

Andet

Figuren viser svarene fra brugere, der har svaret, at den alt. behandling helt sikkert har påvirket kræftsygdommen eller dens følger, eller at de tror, den har det. Andre fordele indgår ikke i denne figur. Pct.grundlaget for figuren er samtlige brugere af alternativ behandling. Figuren er udarbejdet på grundlag af Oversigt 6.1.

Figur 6.3. Andel af brugerne, der angiver, hvordan det alternative har påvirket kræftsygdommen eller følgerne ELER har haft andre fordele. Opgørelse foretaget på grundlag af brugernes svar på åbne spørgsmål.

16%

13%

9%

6%

6%

2%

12%

0% 5% 10% 15% 20%

Har mindsket følgevirkninger af sygdom og behandling

Fået det bedre psykisk, fået bedre søvn, dæmpet angsten og/eller fået større ro

Har styrket immunforsvaret

Har givet mere energi

Har selv gjort noget

Har afhjulpet eller hjulpet på kræftsygdommen

Andet

Figuren viser brugere, der har svaret, at den alt. behandling helt sikkert har påvirket kræftsygdommen eller dens følger, eller at de tror, den har det, ELLER som peger på,at den har haft andre fordele. Pct.grundlaget for figuren er samtlige brugere af alternativ behandling. Figuren er udarb. på gr.lag af svarene i Oversigt 6.1og Oversigt 6.2.

Som det ses, er der flest, der peger på, at det alternative har hjulpet dem til at mindske følgevirkningerne af sygdommen og behandlingen. Det gælder 12 pct.

af brugerne af alternativ behandling. 6 pct. peger på, at de har fået det bedre psykisk, sover bedre, har fået dæmpet angsten og/eller fået større ro. 5 pct. me-ner, at det har styrket immunforsvaret, 4 pct. siger, at det har givet dem mere energi, og 2 pct. mener, at det har kureret dem for eller hjulpet på kræftsyg-dommen.

Figur 6.3 viser vores gruppering af de åbne besvarelser af to spørgsmål. Dels spørgsmålet om, hvordan kræftsygdommen eller følgerne evt. blev påvirket.

Dels spørgsmålet om hvilke andre fordele, der evt. har været ved at bruge alter-nativ behandling (stillet til de brugere, der oplyste, at der havde være andre for-dele eller ulemper ved at bruge alternativ behandling). Igen er brugerne altså ikke blevet bedt om at tage stilling til, om de mener, at der har været de viste effekter. Derfor kan Figur 6.3 snarere fortolkes som en opgørelse af, hvor man-ge bruman-gere, der vurderer, at de pågældende resultater og fordele er de vigtigste, end som udtryk for hvor mange brugere, der har oplevet den pågældende effekt.

Når andre fordele også inddrages i opgørelsen vokser andelen, der peger på, at det alternative har hjulpet dem til at mindske følgevirkningerne af sygdommen og behandlingen til 16 pct. af brugerne af alternativ behandling. 13 pct. peger på, at de har fået det bedre psykisk, sover bedre, har fået dæmpet angsten og/eller fået større ro. 9 pct. mener, at det har styrket immunforsvaret, 6 pct.

siger, at det har givet dem mere energi og 2 pct. mener, at det har kureret dem for eller hjulpet på kræftsygdommen.

6.4.2 Brugernes præcise svar

Oversigt 6.1 viser brugernes præcise svar på, hvordan de former for alternativ behandling, som de har brugt, har påvirket kræftsygdommen eller dens følger. I forlængelse af resultaterne i afsnit 6.3 er oversigten opdelt således, at den først viser svarene fra de brugere, der har brugt akupunktur – og andre former for alternativ behandling – men ikke visualisering og alternative kostvejledere.

Derefter følger svarene fra de brugere, der har brugt visualisering – og andre former for alternativ behandling, men hverken akupunktur eller alternative kostvejledere. Den tredje gruppe af svar stammer fra brugere, der har brugt al-ternative kostvejledere, men hverken akupunktur eller visualisering. Den fjerde gruppe viser svarene fra brugere, der har brugt 2 eller flere af de alternative be-handlingsformer: akupunktur, alternative kostvejledere og visualisering. Ende-lig viser den femte gruppe svarene fra brugere, der ikke har brugt nogen af dis-se former for alternativ behandling.

Oversigt 6.1. Brugernes vurdering af, hvordan den alternative behandling, de har brugt, har påvirket kræftsygdommen eller dens følger. Opdelt efter, om der er brugt alternativ kostvejleder, akupunktur og/eller visualisering.

Akupunktur mm.:

Fået kræften til at gå i bero. (Longovital / C-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Bioto-ron / Biotomin / Healing /Hajbrusk /Ipe Roxo / Fiskeolie / Ingefær / Akupunktur)

Brugernes præcise svar

Tror jeg havde været endnu mere træt, hvis ikke jeg havde taget vitaminer - og akupunkturen har været guld værd for mig. (C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Omnimin / B-vitamin / Akupunktur)

Den alternative behandler påvirker så det fjerner angsten - mere energi (C-vitamin / Selen / Zink / Zoneterapi / Life Spice Vital / Grøn the / Akupunktur)

Jeg er hurtigere kommet igennem de forskellige faser af sygdommen og jeg fik hurtigere livets energi tilbage. (Zink / Ekstra multi / Krom / Silica / Fiskeolie / Glucosamin / Afspænding / Meditati-on / Ingefær / Akupunktur)

Jeg har ikke haft bivirkninger som mange ellers har haft. (Healing / Clairvoyant / Akupunktur)

Jeg har det rigtig godt efter omstændighederne. (Q10 / C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / Selen / Zoneterapi / Fiskeolie / Life Spice Vital / Yoga / Akupunktur)

Har hjulpet på nogle bivirkninger. (E-vitamin / Selen / Healing / Akupunktur)

Akupunktur har hjulpet på kvalmen. (Longovital / Akupunktur)

Akupunktur har betydet at jeg ikke har så meget kvalme. (Kinesiologi / Vitabiosa / Akupunktur)

Q10 har givet mig mange flere kræfter og jeg kunne klare meget mere efterfølgende. (Q10 / Aku-punktur)

Smerterne er 95% væk, maven er ikke længere forstørret/oppustet! (Longovital / Akupunktur)

Min hud er blevet flottere/bedre - mere smidig. Har ingen tørhed. (E-vitamin / Akupunktur)

Akupunkturen har helt sikker hjulpet på bivirkningerne af kemoen. Og jeg har også haft fine tal hele vejen igennem. (Kinesiske urter / Fiskeolie / Krauterblut / Akupunktur)

Akupunktur har hjulpet mig gennem strålebehandlingen. (C-vitamin / Ipe Roxo / Akupunktur)

Visualisering mm.:

Min hud blev ikke forbrændt af stråler. Jeg var hurtigere på benene efter kemo behandlingen. Min almene tilstand var meget bedre - også sammenlignet med andre patienter! (C-vitamin / Nutriway / Soya / Ginseng / Fiskeolie / Grøn the / Visualisering)

Jeg har selv en finger med i spillet om min hverdag. Fået øget immunforsvar, føler mig åndeligt bedre tilpas. (Kinesiologi / Healing / Ginseng / Fiskeolie / Afspænding / Meditation / Visualisering)

Gør at jeg ikke kan mærke at jeg har kræft og ikke tænker på det i hverdagen (D-vitamin / Zone-terapi / Healing / Ginseng / Life Spice Vital / Grøn the / Afspænding / Meditation / Visualisering)

Man gør noget for en selv - for ens sundhed, styrke immunforsvaret. (Longovital / C-vitamin / E-vitamin / Zoneterapi / Plantehormoner / Fiskeolie / Rød solhat / Cyramin / Afspænding / Yoga / Meditation / Visualisering)

Jeg har lært at se tingene fra et andet perspektiv og det har givet mig fred i sindet og derfor tror jeg det har en god effekt på min sygdom! (Shamninisme / Visualisering)

Zoneterapien fik jeg det bedre af, min krop fik det bedre, blev mere afslappet - specielt under kemoen. (Longovital / Zoneterapi / Afspænding / Visualisering)

Alternativ Kostvejleder mm.:

Fik mere energi. (Kinesiologi / Grøn the / Basica / Afspænding / Kostvejleder)

Mindst to af følgende tre: Akupunktur, visualisering eller alternativ kostvejleder:

Mit immunforsvar er blevet stærkere. (Noni saft / Kinesiologi/ Fiskeolie / Massage / Gurkemeje / Grøn the / Akupunktur / Visualisering)

Mindre træt, kunne sove bedre, hukommelsen blev bedre, flere kræfter, bedre humør, mindre hedeture (C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Omnimin / Zoneterapi / Ki-nesiologi / Healing / Bøn / Massage / Kranioskralterapi / Ginseng / Fiskeolie / Life Spice Vital /Grøn the / Morgenfruete / Oskar nr. 60 / Afspænding / Meditation / Akupunktur / Visualisering)

Det giver en selv en mulighed for at gøre noget. (C-vitamin / E-vitamin / Zink / Stærkere vitamin-pille / Zoneterapi / Homøopati / Kinesiologi / Healing / Irisanalyse / Bøn / Ipe Roxo / Fiskeolie /Life Spice Vital / Grøn the / Vitabiosa / Afspænding / Yoga / Meditation / Kostvejleder / Akupunktur / Visualisering)

Mere energi, bedre søvn. (C-vitamin / Selen / B-vitamin / Fiskeolie / Afspænding / Akupunktur / Visualisering)

Ingen kvalme, styrket immunforsvaret. (Musikterapi / Massage / Fiskeolie / Hvidløg / Antioxidanter / Bidro / Afspænding / Akupunktur / Visualisering)

Jeg har haft det fantastisk godt, indtil jeg fik diagnosen igen. (C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Zoneterapi / Homøopati / Kinesiologi / Healing / Irisanalyse / Musikterapi / Massage / Astrologi / Håndlæsning / Mistelten / Melatonin / Selvplukket perikum / Afspænding / Yoga / Meditation / Kostvejleder / Visualisering)

Jeg har fået det bedre ved at lægge kosten om - og akupunktøren har hjulpet mig til at få det bedre både mentalt og fysisk. (C-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Mikromin / Fol-syre / Bøn / Orthomolekylær Behandler / Melatonin / Fiskeolie / Rød solhat / Life Spice Vital / Grøn the / Aloe vera / Kostvejleder / Akupunktur)

Akupunktur har aflastet følgerne af kemoen. (Hajbrusk / Kostvejleder / Akupunktur)

Den har påvirket på den måde at man tænker på om livstilen er fornuftig eller ej. (Q10 / Betacaro-ten / C-vitamin / E-vitamin / Zink / Zoneterapi / Homøopati / Healing / Irisanalyse / Ipe Roxo / Fi-skeolie / Grøn the / Urte mixtur / Kostvejleder / Visualisering)

Styrket mit immunforsvar. (Q10 / Longovital / C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / B-vitaminer / Zoneterapi / Kinesiologi / Ginseng / Fiskeolie / Grøn the / Zingiberin / Muslingeolie / Meditation / Hvidløg / Kostvejleder / Akupunktur / Visualisering)

Mit immunforsvar er blevet styrket så jeg er kommet godt igennem denne gang (3 gang!) (Ultra Preventive X / Holistisk terapi / Grøn the / Marietidsel / Hvidløg / Kostvejleder / Visualisering)

Akupunktur har taget kemoens bivirkninger. (C-vitamin / Selen / Zink / Biopati / Irisanalyse / Kine-siske urter / Molkosan / Symbiokompleks / Kostvejleder / Akupunktur)

Jeg tror den har påvirket mit immunforsvar i positiv retning. (C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Omnimin / Ipe Roxo / Ginseng / Fiskeolie / Rød solhat / Afspænding / Kostvejleder / Visualisering)

Hverken akupunktur, visualisering eller kostvejleder:

Jeg er kommet igennem min kemokur lettere. (Massage / Grøn the / Afspænding)

Ipe Roxo føler jeg har renset ud i min krop. (C-vitamin / E-vitamin / Selen / Ipe Roxo / Fiskeolie / Glyco ernæring / Astragoles / Mektamin)

Jeg er gået stærkere ud af forløbet fordi jeg føler jeg har gjort noget godt for mig selv. (Betacaro-ten / Longovital / C-vitamin / Selen)

Mit sår heler bedre tror jeg. (Pro Tab)

Den har gjort min psyke stærkere (Zoneterapi / Rød solhat)

Har hjulpet på mange af mine gener, og jeg har gjort noget for min krop! (Biovinci / Magnesium / B-vitamin / Zoneterapi / Plantehormoner / Ginseng / Relana / Rotinol / Gingko Biloba)

Mine slimhinder er næsten ikke tørret ud. Kun lidt.(Fiskeolie)

Melbrosia har reduceret generne v. hedeture og ginseng har betydet, at min immunforsvar er styrket, jeg bliver ikke så nemt syg mere. (Plantehormoner / Ginseng)

Bønnen har haft positiv invvirkning på graden af testikkel kræften der er gået fra 3 grad til 2 grad.

(Bøn)

Man er så chokeret og nervøs og det er blevet dæmpet nu. Bivirkningerne af kemoen har været minimale. (Q10 / Longovital / C-vitamin / Osamin / Zoneterapi / Healing / Hajbrusk)

Sover meget bedre nu - mere rolig søvn. (Geobiolog)

Jeg behøver ikke at bruge sovemedicin, det giver mig en form for fred. (Longovital / Bøn)

Jeg undgik nogle forkølelser og alm. sygdomme - så jeg føler de har styrket mit immunforsvar.

(Longovital)

Efter scanning var der lidt kræft tilbage, som lægerne ville operere, jeg sagde nej, og fortsatte med serase, og nu er det væk. Blev scannet for 14 dage siden! (Q10 / Hajbrusk / Fiskeolie / Sera-se)

Jeg har beholdt modet, håbet, energien og overskudet! (Scanalca / Ginseng)

Oversigt 6.2 viser som sagt brugernes præcise svar på, hvilke andre fordele der har været ved deres brug af alternativ behandling – udover evt. påvirkning af kræftsygdommen eller dens følger. Igen er oversigten opdelt således, at den først viser svarene fra de brugere, der har brugt akupunktur – og andre former for alternativ behandling – men ikke visualisering og alternative kostvejledere.

Derefter følger svarene fra de brugere, der har brugt visualisering – og andre former for alternativ behandling, men hverken akupunktur eller alternative kostvejledere. Den tredje gruppe af svar stammer fra brugere, der har brugt al-ternative kostvejledere, men hverken akupunktur eller visualisering. Den fjerde gruppe viser svarene fra brugere, der har brugt 2 eller flere af de alternative be-handlingsformer: akupunktur, alternative kostvejledere og visualisering. Ende-lig viser den femte gruppe svarene fra brugere, der ikke har brugt nogen af dis-se former for alternativ behandling.

Oversigt 6.2. Brugernes angivelse af, hvilke andre fordele deres brug af alternativ behandling har haft – udover evt. positiv påvirkning af kræftsygdom-men eller dens følger. Opdelt efter, om der er brugt akupunktur, visuali-sering og/eller alternativ kostvejleder.

Akupunktur mm.:

Opbygget immunforsvar, større modstandskraft. (D-vitamin / Bøn / Fiskeolie / Afspænding / Aku-punktur)

Akupunktøren var god at tale med. (C-vitamin / D-vitamin / Selen / Zink / Biovensi / Massage / Olie / Afspænding / Akupunktur)

Jeg har haft flere kræfter til at stå sygdommen imod. (Longovital / C-vitamin / Zoneterapi / Haj-brusk / Fiskeolie / Akupunktur)

Godt at kunne slappe af - afspænding, og trætheden har jeg også hjulpet imod. (Zoneterapi / Bøn / Fiskeolie / Afspænding / Yoga / Enaxin / Akupunktur)

En befrielse, at man ikke kun er i lægernes magt. (Q10 / C-vitamin / Zoneterapi / Akupunktur)

Akupunktur har hjulpet på min indre uro og den er smertestillende. (Q10 / C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / Selen / Soya / Akupunktur)

Jeg skulle vente meget længe på min strålebehandling, men det at jeg fik akupunktur gjorde at jeg følte, at jeg var i behandling. (D-vitamin / Zoneterapi / Healing / Mistelten / Akupunktur)

Hjælper på min gigt. (Fiskeolie / Ingefær / Akupunktur)

Bedre immunforsvar. (E-vitamin / Selen / Healing / Akupunktur)

Man har det godt, mens man tager det, og man regner med, at det er sundt i modsætning til ke-mo, som eks. er giftig. Det styrker i stedet for at nedbryde. (Bioresonans / Life Spice Vital / Cur cur / Akupunktur)

Har tabt mig - pga ændring af kosten. (C-vitamin / Multimineral / Zoneterapi / Fiskeolie / Hørfrø / Akupunktur)

Psyke og velbefindende er blevet forbedret. Jeg er næsten blevet smertefri.(Longovital / Akupunk-tur)

Akupunktur har givet mig en form for indre ro.(E-vitamin / Akupunktur)

Rent psykisk føler man at man selv gør noget (Zink / Ekstra multi / Krom / Silica / Fiskeolie / Glu-kosamin / Afspænding / Meditation / Ingefær / Akupunktur)

Man får en generel velvære, som er dejligt at opleve. (Kinesiske urter / Fiskeolie / Krauterblut / Akupunktur)

Visualisering mm.:

Blevet et mere roligt menneske, mere let , glad og fri. (D-vitamin / Zoneterapi / Healing / Life Spice Vital / Grøn the / Afspænding / Meditation / Visualisering)

Jeg tager selv hånd om behandlingen og får ikke kun medicinsk behandling fra sygehusvæsenet i DK. (Longovital / Fiskeolie / Grøn the / Ingefær / Visualisering)

Mere ro og større psykisk balance. (Healing / Afspænding / Yoga / Meditation / Visualisering)

Når man tror på noget, virker det. (C-vitamin / Afspænding / Meditation / Visualisering)

Man er selv med i det - så man tænker meget på sig selv og hvad man gør. (Healing / Afspænding / Meditation / Visualisering)

Jeg har fået mere energi. (Longovital / Life Pack / Healing / Massage / Afspænding / Visualisering)

For at få ro - undgå paniksituationer - større selvkontrol (Biopati / Bøn / Fiskeolie / Afspænding / Meditation / Visualisering)

Man kan selv gøre noget. (C-vitamin / Selen / Afspænding / Yoga / Meditation / Visualisering)

Øget immunforsvar. Bedre blodfedtsammensætning. Bedre koaguleringstal. Bedre kolesterolsfor-delingstal.(Kinesiologi / Healing / Ginseng / Fiskeolie / Afspænding / Meditation / Visualisering)

Bedre humør, min almene tilstand meget bedre.(C-vitamin / Nutriway / Soya / Ginseng / Fiskeolie / Grøn the / Visualisering)

Alternativ kostvejleder mm.:

Jeg har en følelse af, at jeg gør noget. (Q10 / C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Twice daily / Vitamax / Zoneterapi / Fiskeolie / Kostvejleder)

Indeholder mindst to af følgende tre: Akupunktur, visualisering og alternativ kostvejleder.:

Jeg har det godt med det jeg har valgt at gøre og med mine beslutninger. Anbefaler det gerne til andre! (C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Zoneterapi / Homøopati / Biopati / Kinesiologi / Healing / Hypnose / Irisanalyse / Aromaterapi / Clairvoyant / Soya / Mistel-ten / Fiskeolie / Rød solhat / Life Spice Vital / Krauterblut / Cellesalt / Tai Chi / Akupunktur / Visua-lisering)

Mht. akupunktur og kinesisk massage hjælper meget hurtigt. (Betacaroten / C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / Selen / Zink / Massage / Fiskeolie / Rød solhat / Livets olie / Aronia / Afspænding / Yoga / Meditation / Akupunktur / Visualisering)

Akupunkturen har hjulpet meget på smerterne… (Betacaroten / C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / Selen / Zink / Plantehormoner / Hajbrusk / Fiskeolie / Grøn the / Hørfrø / Græskarkerner / Solsikke / Akupunktur / Kostvejleder)

De alternative behandlere er mere interesserede end de almindelige læger. (Q10 / Longovital / C-vitamin / D-C-vitamin / E-C-vitamin / B-C-vitaminer / Zoneterapi / Kinesiologi / Ginseng / Fiskeolie / Grøn the / Zingiberin / Muslingeolie / Meditation / Hvidløg / Kostvejleder / Akupunktur / Visualisering)

Her gør man noget aktivt ved sin sygdom hvor man ellers er passiv. (Q10 / Betacaroten / C-vitamin / E-C-vitamin / Zink / Zoneterapi / Homøopati / Healing / Irisanalyse / Ipe Roxo / Fiskeolie / Grøn the / Urte mixtur / Kostvejleder / Visualisering)

Sammen med det mentale kan det gå ind og øge dine chancer for overlevelse. (Hajbrusk / Kost-vejleder / Akupunktur)

Ja sgu! jeg har igennem min erhvervede viden om vitaminer været i stand til at vejlede min datter om hvad hun skulle spise for sine fodvorter! (Betacaroten / Longovital / C-vitamin / Selen)

Jeg tror ikke jeg kunne have overlevet uden. (C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Zoneterapi / Homøopati / Kinesiologi / Healing / Irisanalyse / Musikterapi / Massage / Astrologi / Håndlæsning / Mistelten / Melatonin / Selvplukket perikum / Afspænding / Yoga / Medi-tation / Kostvejleder / Visualisering)

Jeg mener, at mit immunforsvar er blevet styrket. (C-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Mikromin / Fol-syre / Bøn / Orthomolekylær Behandler / Melatonin / Fiskeolie / Rød solhat / Life Spice Vital / Grøn the / Aloe vera / Kostvejleder / Akupunktur)

Tro flytter bjerge - og jeg har ikke set syg ud gennem forløbet. (Ultra Preventive X / Holistisk tera-pi / Grøn the / Marietidsel / Hvidløg / Kostvejleder / Visualisering)

Jeg har fået et meget stærkere immunforsvar. (C-vitamin / Selen / Zink / Biopati / Irisanalyse / Kinesiske urter / Molkosan / Symbiokompleks / Kostvejleder / Akupunktur)

Øvrige: Dvs. indeholder hverken akupunktur, visualisering eller kostvejleder:

Kan hjælpe. (Fiskeolie)

Styrket mit immumforsvar. (Longovital / C-vitamin)

Det er rart at komme ud til den behandler, jeg kender godt og har tillid til (Massage / Rød solhat / Afspænding)

Det har hjulpet på gigt. (Betacaroten / E-vitamin / Krom / Fiskeolie / Rød solhat / Afspænding / Ingefær)

Det var i forbindelse med bedre psyke. (Longovital / Zoneterapi / Healing)

Ikke så tit forkølet mere og jeg har nemmere ved at komme over det… (Q10 / Betacaroten / E-vitamin / Selen / Magnesium / Irisanalyse / Fiskeolie / Grøn the)

Får mere energi og power - større velvære og er kommet styrket igennem! (C-vitamin / D-vitamin / E-vitamin / A-vitamin / Selen / Zink / Zoneterapi / Massage / Plantehormoner / Fiskeolie / Rød solhat / Pygnogenol / Glukosamin / Hørfrøolie)

Mit hår er begyndt at gro! (Life Spice Vital)

Negle og hår er blevet flottere - jeg kan ikke undvære det nu. (Fiskeolie / Scanalka)

Færre ledsmerter og håber jo det vil forlænge mit liv. (E-vitamin / A-vitamin / Fiskeolie)

Ekstra energi og mere appetit. (Fiskeolie / Hvidløg)

Det giver stor velvære - og man er i centrum et andet sted end hos familien. (C-vitamin / Selen / Zoneterapi / Healing / Irisanalyse / Biopektin)

Det har givet mig tro, håb og et positivt livssyn. (Healing / Afspænding)

Har dæmpet mit kolesterol tal. (Selen / Lycopen)

Det giver en håndsrækning. (Bøn)

Bedre immunforsvar og det har været en stor psykologisk hjælp for mig. (Zoneterapi / Rød solhat)

Forbedret immunforsvar og holder kroppen kampklar. (C-vitamin / E-vitamin / Selen / Ipe Roxo / Fiskeolie / Glyco ernæring / Astragoles / Mektamin)

Mindre træthed. (Q10 / Hajbrusk / Fiskeolie / Serase)