• Ingen resultater fundet

Udvikling af strategisk retningslinje for NP

In document Videndeling og Virtuelle Netværk: (Sider 73-77)

Nedenstående illustration viser et procesforløb fra en kunde kommer med en opgave til at NP udvælger en projektleder (PL) samt de nødvendige samarbejdspartnere og skaber en projektgruppe, den midlertidige virtuelle organisation.

Figur 12 – procesoversigt fra kundens opgave til opstart af projektgruppe (egen tilvirkning)

Ved at have et samlet overblik over samarbejdspartnernes kompetencer vil NP opnå to ting. Den ene er bedre mulighed for at sammensætte det stærkeste projektteam. Den anden er en styrket kommunikation overfor kunden. De løsninger NP sælger, er på bag-grund af partnernes kompetencer. Derfor er det vigtigt at kende til kompetencerne fra alle partnere. Programmet LinkedIn, har som tidligere nævnt nogle gode muligheder i at skabe et overblik og personers kompetencer. Samarbejdspartnerne skal kunne tilføje in-formation omkring dem selv, deres interesseområder, uddannelse og arbejdsområder.

Herunder skal der også vises forskellige løsninger som de enkelte har udviklet, eller væ-ret med til at udvikle. Da systemet er for NP, og skal bruges til at udvælge partnere skal der være et kommentarfelt synligt kun for NP, hvor det er muligt for lederen og projekt-lederen at udtrykke sig om samarbejdet, personens evner og andet som er observeret i et projektforløb. Dette gør det muligt for de andre projektledere at får er mere person-ligt billede af de individer som kan udvælges til et projekt.

9.2. Metode til projektforløbet

Efter at have valgt det team der skal løse opgaven fra kunden, er det behov for et godt system som sikre kommunikation og videndeling i mellem medlemmerne af den midler-tidige virtuelle organisation projektgruppen.

I teorien så vi på hvorledes en gruppe kan udvikle sig gennem videndeling. Videndelin-gen sker bedst når medlemmerne har tillid til hinanden. Projektgruppen har behov for nogle redskaber for at skabe tillid og udvikle sig. Gennem et forum hvor gruppen mødes regelmæssig for at sparre med hinanden og samle op på løse ender, vil gruppen kunne sikre sig større udbytte af hinandens viden. Disse forums skal være online lukkede fo-rums, hvor gruppen kan skrive og tale sammen om problemstillinger, ideer, interesser og meget andet. Den viden som deles blandt medlemmerne er med til at udvikle projek-tet og kunden løsning. Samtidig sikrer projektlederen at alle arbejder mod samme mål.

Figur 13 – Sammensætning af virtuelle udviklingsnetværk – samt videndelingsportal

Ved at have forums hvor gruppen internt kommunikerer, bliver det muligt for alle at ha-ve tilgang til information omkring hele projektet. Det bliha-ver mere oha-verskueligt at se pro-cessen, have en dialog omkring udvikling, ideer og andet som udvælges i et projektfor-løb.

Tanken er at skabe et wiki som alle samarbejdspartnere og kunder har adgang til. Det er muligt at lægge artikler omkring projekter, lovgivning, interessante sider og meget mere som kunne være brugbart for medlemmerne.

Ved at skabe et wiki hvor alle medlemmer kan skrive om deres interesser og ting som kunne være interessante, bliver alle medlemmer inddraget. NP kan få bedre udnyttelse af samarbejdspartnernes viden. Incitamentet for at videndele på denne måde er at, jo mere man viser omkring sin viden, des mere interessant bliver det at arbejde sammen med personen eller virksomheden.

Derudover er hensigten at det skal være muligt at skabe lukkede fora, hvor de enkelte projektgrupper kan mødes virtuelt og tale omkring projektet som arbejdes på. Det skal være muligt for projektgruppen at lave artikler som kan kommenteres på af andre med-lemmer af projektgruppen. Ved at åbne op for dialog i forummet, øger man samtidig den mulighed for en bedre løsning til kunden samt en bedre deling af viden mellem pro-jektgruppens medlemmer. Denne viden som skabes i de forskellige projektgrupper skal kunne offentliggøres således alle samarbejdspartnere kan hente inspiration omkring ud-viklede projekter. Der skal naturligvis skelnes mellem intern viden, omkring kravspecifi-kationer og kundefølsom data, men ideer omkring udvikling af løsninger, og viden af me-re teknisk art, skal efterfølgende deles med alle, så meninger og viden kan deles yderli-gere.

Ved at åbne op for kommentarer på artikler giver det mulighed for alle samarbejdspart-nere at komme med deres syn på emnet. Dette er med til at skabe dynamik og læring i hele gruppen.

9.3. Sammenfatning.

Ved at udvikle et system der samler samarbejdspartnernes kompetencer, bliver det nemmere for NP at udvælge de korrekte partnere til et projekt, samtidig bliver kommu-nikationen til kunden mere præcis omkring det NP kan tilbyde.

Med brugen af et wiki, kan NP og samarbejdspartnerne videndele og udvikle hinanden ved at skrive artikler omkring det de interesserer sig for. Samtidig kan kunderne også hente inspiration og viden omkring muligheder og løsningsforslag. Ved at bruge forums hvor hele projektgruppen deltager, skabes der en tættere dialog i udfærdigelsen af

kun-dens løsning. Kunden har her mulighed for at indgå i dialog omkring udviklingen samt al-le kan følge proces samt ideer som drøftes. Dette giver bedre løsninger, da fal-lere ideer har været diskuteret blandt flere mennesker, end tidligere hvor kommunikationen ofte gik mellem kunde og projektleder go projektleder og udvikler eller ekspert.

In document Videndeling og Virtuelle Netværk: (Sider 73-77)