• Ingen resultater fundet

Befolkning og sundhed

In document Havmøllepark Horns Rev 3 (Sider 46-51)

Horns Rev 3 Havmøllepark VVM Del 0-Ikke teknisk resumé Side 46

Horns Rev 3 Havmøllepark VVM Del 0-Ikke teknisk resumé Side 47

end magnetfelter fra et tilsvarende luftledningsanlæg, når der måles lige over el-ler tæt ved kabel-lerne, Figur 6.1.

I relation til Horns Rev 3 projektet er der flere kabelanlæg, både 220 kV og 150 kV, og endvidere opgraderes det eksisterende 400 kV luftledningssystem mellem transformerstationerne Endrup og Revsing med endnu et 400 kV system.

Figur 6.1. Magnetfelter omkring 220 kV kablet til Endrup, fra Houstrup til, 150 kV kablet mellem Endrup og Holsted og luftledningssystem med to 400 kV systemer. (Bemærk forskellen i skala-forholdet).

Der er siden slutningen af 1970’erne forsket i mulige skadevirkninger af magnet-felter. Fokus for hovedparten af forskningen har været risiko for udvikling af kræft, men også en lang række andre lidelser er undersøgt. Med afsæt i nationale og internationale forskningsresultater – de seneste fra Verdenssundhedsorgani-sationen (WHO) i 2007 - har de danske sundhedsmyndigheder allerede i 1993 indført et såkaldt forsigtighedsprincip, som gælder ved etablering af højspæn-dingsanlæg nær boliger og børneinstitutioner og omvendt.

Forsigtighedsprincip tilsiger at undgå linjeføring af fremtidige højspændingsled-ninger ”tæt på” boliger og placering af nye boliger ”tæt på” eksisterende højspæn-dingsanlæg. ”Tæt på” er ikke defineret nærmere, men forudsættes at bero på en pragmatisk vurdering i de konkrete tilfælde.

I en vejledning om forvaltning af forsigtighedsprincippet angives en udrednings-værdi på 0,4 μT som årsgennemsnit

Det må på den baggrund konkluderes, at forsigtighedsprincippet er fulgt, og at det kan undgås at placere kablerne tæt på boliger.

Den valgte fasekonfiguration for opgraderingen af luftledningssystemet giver det mindste resulterende magnetfelt, og der vil således ikke være tale om en væsent-lig ændring af magnetfelter i forhold til den eksisterende situation.

7.2 Støj

Der vil forekomme støj fra anlægsarbejderne i forbindelse med anlæggelsen af havmølleparken og landanlæggene. Da støjbelastningen er meget begrænset og kortvarig, vurderes denne som ubetydelig for de der bor eller færdes i nærheden af anlægsaktiviteterne.

Horns Rev 3 Havmøllepark VVM Del 0-Ikke teknisk resumé Side 48

Kabel- og transformerstationer udsender støj; men støjniveauerne ligger langt under de vejledende grænseværdier for virksomhedsstøj svarende til 40-55 dB.

Støj fra selve havmøllerne, herunder lavfrekvent støj, vil ikke kunne høres i land, da møllerne ligger langt til havs.

Fra luftledningerne vil der forekomme støj også under normal drift. Støjen vil dog ikke være konstant, men betinget af en række forhold. Generelt vil støjpåvirknin-gen fra en given kilde afhænge af afstand, landskabets beskaffenhed og meteoro-logiske forhold. I tørt vejr vil støjen være meget lav; men i situationer med rim-frost, tåge og regnvejr vil støjen blive kraftigere.

Projektet indebærer udelukkende en opgradering af den eksisterende luftled-ningsforbindelse mellem Endrup og Revsing samt udvidelse af eksisterende ka-bel- og transformerstationer. Derfor vil der kun ske en meget svag stigning i for-hold til det støjniveau, der er i dag. Opgraderingen af luftledningsforbindelsen vil bevirke, at 39 boliger mod i dag 10 boliger vil befinde sig inden for en afstand på mindre end 200 fra luftledningerne. Inden for denne afstand er det beregnet, at støjbelastningen under de særlige vejrforhold kan nå op på mellem 40-50 dB. I tørt vejr vil der kun være minimal støj fra luftledningerne, og samlet er påvirk-ningen fra støj fra luftledningerne anset for at være ubetydelig.

7.3 Socioøkonomiske forhold

Langt størstedelen af jorden, som forventes udlagt til anlæg i forbindelse med Horns Rev 3 projektet, er i dag udlagt som værdifuld landbrugsjord, herunder muligt skovbrug.

Projekt har kun en kortvarig meget lokal effekt på landbrugserhvervet, da de be-rørte arealer retableres efter endt anlægsarbejder, og kun udgør en brøkdel af det samlede regionale landbrugsareal.

Inddragelse af nye arealer til anlæggets etablering ved fældning af dele af skov-områder for at gøre plads til anlægsmaskiner, og anlæggelse af kabelgrav kan på-virke den enkelte skovejer moderat. Påvirkningen vil dog være individuel og af-hænge af de berørte skovområders erhvervsmæssige værdi. Skoven vil inden for deklarationsbæltet for kabelsystemerne muligvis ikke kunne genskabes i anlæg-gets levetid, da der vil være forbud mod etablering af beplantning med dybtgåen-de røddybtgåen-der.

Anlæggene berører ingen udlagte graveområder for råstofindvinding, derimod gennemskærer kabelkorridoren flere udpegede interesseområder, hvor der kan være mulighed for at indvinde ler, sand eller grus. Dette vil være i strid med rå-stofplanen. Det er dog vurderet, at de samfundsmæssige interesser ved gennem-førelsen af Horns Rev 3 overstiger råstofinteresserne, der findes inden for pro-jektområdet.

Horns Rev 3 Havmøllepark VVM Del 0-Ikke teknisk resumé Side 49

Fiskeriet i Horns Rev området

Pelagisk trawl Bomtrawl Bundtrawl Garnfiskeri Tobis Hesterejer Tobis Torsk

Brisling Fladfisk Fladfisk

Sild Torsk

Samlet estimeret årligt tab for fiskeriet

Fiskeritype 1.000. DKK

Bundtrawl, tobis 614

Bomtrawl, hesterejer 390 Pelagisk trawl, tobis, brisling 82 Garnfiskeri, torsk og fladfisk 5,4

Herudover vil anlæggelsen af havmølleparken især have en væsentlig gunstig på-virkning på beskæftigelsen, primært i udskibningshavne og i de servicefunktio-ner, der i løbet af møllernes og eltransmissionssystemernes levetid, vil skulle ud-føre tilsyn og vedligeholdelse af anlæggene.

7.3.1 Fiskeri

Fiskeriet i området omkring Horns Rev udgør en væsentligt del af fiskeriet fra fi-skerihavne langs den jyske vestkyst, hvor fangsterne landes. De vigtigste fiskeri-havne er Hvide Sande og Esbjerg.

Det væsentligste fisker i området er fiskeriet efter tobis og hesterejer, Figur 6.2, Figur 6.3. Herudover landes også en del rødspætter og andre fladfisk samt torsk.

Figur 6.2. Fiskeriet efter tobis foregår hovedsa-geligt i på sandbankerne inden for Horns Rev området. Dette omfatter også sandbanken i projektområdets vestligste del.

Figur 6.3. Fiskeriet efter hesterejer er mere spredt i området, men er hovedsageligt koncen-treret tættere mod kysten, specielt i forårs- og sommermånederne. I vinterhalvåret trækker hesterejerne ud vest ud mod større dybder, vor de overvintrer.

Fiskeriet påvirkes ved, at der kan være visse områder, hvor der i dag drives et intenst fiskeri efter tobis og hesterejer, som bliver udelukket for fremtidigt trawl fiskeri. Ude-lukkelsen for fiskeriet i havmølle-parken er anslået til et samlede omsætningstab, der i værste fald kan beløbe sig til én million kroner årligt.

Horns Rev 3 Havmøllepark VVM Del 0-Ikke teknisk resumé Side 50

7.4 Friluftsliv

Til trods for at størstedelen af de arealer, der vil blive påvirket af anlægget, er landbrugsjord, bidrager landskabets forskellighed og karakteristika til områdets indhold af rekreative værdier. Disse værdier er især knyttet til kysten og klitland-skabet, der udgør et betydningsfuldt rekreationsområde med badestrande, cam-pingpladser og feriehuse samt yndede udflugtsmål for naturvandrere og cyklister.

Derimod er der ikke, på grund af det barske klima, knyttet specielle friluftsinte-resser til brugen af selve havet.

Bag kystlandskabet findes naturområder, der udgør mål for andre fritidsaktivite-ter herunder jagt og lystfiskeri, kanosejlads og golf. Her er der således regionale vandre- og cykelstier. Det vurderes, at friluftsaktiviteterne kun meget kortvarig kan påvirkes som følge af forstyrrelser i forbindelse med anlægsarbejdet.

Det vurderes ligeledes, at den oplevelsesmæssige værdi af landskaberne og der-med den rekreative værdi ikke vil blive væsentlig forringet som følge af projektet.

Klitsø i Hennegårds Klitter

Horns Rev 3 Havmøllepark VVM Del 0-Ikke teknisk resumé Side 51

Risiko for kollision med havmøller opstår pga.

Drivende skibe

Menneskelige fejl

Svigt af radarer

In document Havmøllepark Horns Rev 3 (Sider 46-51)