• Ingen resultater fundet

ARRANGEMENTER PÅ VEJ

In document Kopi fra DBC Webarkiv (Sider 49-53)

KURSER FOR SENIORER

KURSER FOR STUDERENDE GENERALFORSAMLINGER

TR-KURSER JOB OG KARRIERE

VÆRKTØJSKURSER

FAGLIGE ARRANGEMENTER OG EFTERUDDANNELSE

VÆRKTØJSKURSER Heldagsseminar om den

gode brugeroplevelse og de nye brugergrænseflader i DDB CMS

Hvordan skaber man den bedste brugeroplevelse, når det gælder søgning og bru-geroplevelser? Og hvordan er det lykkedes for det nye DDB CMS?

1. oktober 2014 i København

Embase Workshop samt Faggruppemøde Faggruppen for Medicinsk Information afholder Em-base Workshop med Dieuwke Brandde Heer fra OVID samt møde i faggruppen.

3. oktober 2014 i København Arbejdsmiljøkonference:

Bedre arbejdsmiljø – skab dialog om det gode arbejds-miljø

Brug en dag med andre ar-bejdsmiljørepræsentanter, og

sæt fokus på godt arbejds-miljø.

8. oktober 2014 i København Gå hjem-møde: Når alting forandrer sig – og den bibliotekariske identitet skal følge med

Hvor er den bibliotekariske identitet eller fagligheden, som vi også kalder den, på vej hen i en tid med mange forandringer på arbejdsplad-serne?

9. oktober 2014 i København Whole Brain udvidet – hvordan håndteres de forskellige personligheds-typer i et projekt?

Få en dybere indsigt i egne tankepræferencer, lær hvor-dan man kan anvende dem og ikke mindst, hvordan man spotter andres.

9. oktober 2014 i København Rundvisning i

Musikkens Hus i Aalborg Få en rundvisning i Musikkens Hus i Aalborg, og se Center for Dansk Jazzhistories helt unikke jazzsamling, der har til huse i Musikkens Hus.

23. oktober 2014 i Aalborg Fagligt Landsmøde 2014:

Snapshot! – Bibliotekaren anno 2014

Vi sætter bibliotekarens professionelle dna til diskus-sion ved at stille skarpt på vores fag, vores kompetencer og vores faglige identitet – og Bibliotekarforbundets

Generalforsamling 2014 25. oktober 2014 i Nyborg

Præsentationer som under-støtter din undervisning – workshop for it-formidlere Bliv bedre til at lave mere avancerede og flottere præsentationer med de mest almindelige præsentations-værktøjer som PowerPoint og Prezi, så du skærper effekten af din formidling og undervisning.

3. november 2014 i Aarhus 6. november 2014 i København tegner et billede, som peger

fremad.

25.-26. oktober 2014 i Nyborg

Gå hjem-møde: American Libraries in a Nutshell:

Past, Present & Future Mød Kimberly Matthews, Executive Director ved Trenton Free Public Library i New Jersey. Få et indblik i hverdagen for en ameri-kansk biblioteksdirektør – hendes kampe og sejre – og en diskussion om bibliote-karen og biblioteket i det 21.

århundrede.

27. oktober 2014 i København

Besøg Bevaringsafdelingen på Det Kongelige Bibliotek Gå hjem-møde, hvor du ser eksempler på, hvordan Bevaringsafdelingen på Det Kongelige Bibliotek arbejder:

konservering, forebyggende bevaring, håndbogbinding og bevaringsdigitalisering.

28. oktober 2014 i København

Morgenmøde for ledere:

Social kapital – ledelse gennem samarbejde, tillid og retfærdighed Arbejdspladsens sociale kapital er et udtryk for evnen til at dyrke, være i og vedligeholde positive og professionelle sociale relationer.

5. november 2014 i København

Forandringsledelse i projekter

Bliv introduceret til to værktøjer, der kan inspirere implementering af forandrin-ger – små som store – og få mulighed for at prøve dem af i praksis.

5. november 2014 i København

Musikkonference: På opdagelse i Musikkens Hus MUFA – faggruppen for mu-sikbibliotekarer – inviterer til musikkonference. Få rundvis-ning og indblik i Musikkens Hus’ profil og inspirerende oplæg om musikterapi og kreativ musikformidling sam-men med kolleger fra hele landet.

6.-7. november 2014 i Aalborg

49 September 2014 · Perspektiv ·

Bibliotekarforbundet udbyder arrangementer og kurser, der giver dig viden om tendenser og problematikker inden for dit fagområde. Du får også værktøjer til at styrke dine kompetencer og skabe et godt og spændende arbejdsliv. Du kan finde flere oplysninger om arrangementerne og tilmelde dig via bf.dk/kalender. Du kan også abonnere på Bibliotekarforbundets nyheds-brev, hvor du hver uge modtager nyt om kommende arrangementer. Du tilmelder dig på www.bf.dk/nyhedsbreve.

SENIORER

JOB OG KARRIERE

TR-KURSER KURSER FOR

STUDERENDE

Individuelle karriereråd-givningssamtaler Kører din karriere på skin-ner – eller kunne den bruge et eftersyn? Karriererådgivnin-gen kan hjælpe dig med råd og sparring og gøre dig mere bevidst om dine muligheder og kompetencer.

Find datoerne på bf.dk/JobOgKarriere

Kom godt i gang med Photoshop

Lær Adobe Photoshop vigtig-ste funktioner at kende og få gode tips til, hvordan du ar-bejder med billedbehandling.

1. oktober 2014 i København 2. oktober 2014 i Aalborg Kursus i Hurtiglæsning Lær nogle simple og let tilgængelige teknikker, som sparer dig for mange læseti-mer uden at gå på kompro-mis med læseforståelse og hukommelse.

12. november 2014 i København

19. november 2014 i Aalborg Styr din eksamensnervøsitet – og præstér under pres Alle kan gøre det lidt bedre til eksamen. Få hjælp til at blive mentalt klar til din eksamen.

2. december 2014 i København 4. december 2014 i Aalborg PFA 50+ kursus for

overens-komstansatte med fokus på fleksibel tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Hør om de muligheder, du har for at planlægge en fleksibel tilbagetrækning fra arbejds-markedet.

22. oktober 2014 i Aarhus 26. november 2014 i Vejle PFA 50+ kursus for tjeneste-mandsansatte med fokus på fleksibel tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Hør om de muligheder, du har for at planlægge en fleksibel tilbagetrækning fra arbejds-markedet.

6. oktober 2014 i Ballerup

TR-uddannelse Modul D 2014 2-dages kursus, bestående af én dags værktøjskasse-modul samt temadagen

”Den gode præsentation”.

18.-19. november 2014 i Middelfart

TR-temadag: Den gode præsentation

Som tillidsrepræsentant skal du agere i mange forskellige rum. På TR-temadagen sæt-ter vi spot på gode forbe-redelsesvaner, at finde sit autentiske kropssprog og at finde tryghed i præsentati-onsrollen.

19. november 2014 i Middelfart

Scan QR-koden og meld dig til et af de mange spændende arrangementer allerede i dag.

2-dages kursus: Bliv informationsarkitekt!

Er du bibliotekar eller cand.

scient.bibl. og ønsker at få flere konkrete redskaber til at arbejde med digitale medier som informationsarkitekt, så er dette 2-dages kursus skræddersyet til dig.

12.-13. november 2014 i København

HTML5 og CSS3 – intensivt kursus Kursus, hvor du lærer de grundlæggende features til at kunne mestre HTML5 og CSS3. Kurset for dig, der ar-bejder som webredaktør eller hjemmesideansvarlig.

17. november 2014 i Aarhus 19. november 2014 i København Kursus: Den

co-creative bibliotekar Kursus for dig, som gerne vil udvikle den co-creative prak-sis, hvor I arbejder sammen med strategiske partnere, deltager i kreativt netværks-samspil, skaber nye mulig-heder sammen med brugere eller frivillige.

24. november 2014 i Vejle 27. november 2014 i København

-vigtigst. Og selv om jeg ikke kunne udfylde alle punkterne, blev jeg op-fordret til at søge jobbet. Jeg tror ikke, de havde tænkt på at ansætte en cand.scient.bibl., så jeg skulle forklare indgående, hvad jeg kunne, og hvad min uddannelse har givet mig af kompetencer.

Hvordan har de første par måneder været på din nye arbejdsplads?

- Det var faktisk godt at starte i sommerferieperioden, hvor der er lidt mindre travlt. Jeg er blevet sat godt ind i tingene og skal også deltage i flere introduktionskurser i efteråret. Derudover er jeg allerede blevet tilbudt et projektlederkursus, så det er fantastisk, at arbejdspladsen tænker på kompetenceudvikling så hurtigt.

I jobbet får jeg også lov til at anvende nogle af de kernekompetencer, jeg tilegnede mig under studiet, for eksempel opbygning af et klassifi-kationssystem, opbygning af en thesaurus og begrebsharmonisering.

Din hovedopgave i jobbet er implementering af internationale dokumentstandarder. Hvor ligger den største udfordring?

- For at kunne anvende statistik optimalt, både internt og eksternt, er det vigtigt, at vi anvender standarder. På den måde sikrer vi ensartet kvalitet og videndeling. Det er vigtigt, at vores data kan bruges inter-nationalt, og derfor skal jeg blandt andet deltage i arbejdsgrupper og konferencer på EU-plan.

I Danmarks Statistik er udfordringen, at det betyder nye arbejds-gange for den enkelte medarbejder at følge standarderne. Til gengæld giver det på sigt både tidsbesparelser, kvalitet og ensartethed.

Du har haft et hav af studierelevante job under studietiden.

Hvad har det betydet for dine muligheder?

- Når jeg har været til jobsamtale, har de ikke spurgt ind til mine karakterer, men til erfaringerne fra mine studiejobs. Så de har helt sikkert betydet meget. Desuden har det at tage fag andre steder, både på IT-universitetet, KU og i udlandet, gjort, at jeg har udvidet mine kompetencer markant. Det er en fordel, når man skal søge et job efter studiet.

Navn: Diana Ransgaard Sørensen

Stilling: Metadata specialist ved Danmarks Statistik pr. 1. juli 2014

Karriereforløb: Blandt andet undervisningsassistent på IVA. Fra 2012 til 2013 specialeskrivende ved Radboud University Nijmegen i Holland. Herefter ph.d.-studerende ved University of Amster-dam fra maj til september 2013 under EU-projektet meSch.

Uddannelse: Cand.scient.bibl., maj 2013 Alder: 28 år

Hvorfor valgte du at skrive speciale i Holland?

- Et halvt år før mit speciale snakkede jeg med min vejleder på IVA, som oprindeligt er fra Holland. Han anbefalede mig at skrive speciale i udlandet og hjalp mig med at komme i kontakt med en vejleder på Radboud University Nijmegen i Holland. Mens jeg skrev mit speciale, så jeg et ph.d.-opslag fra universitetet i Amsterdam. Det var et godt projekt, men jeg fandt hurtigt ud af, at en ph.d. i udlandet på fire år ikke passede til min måde at arbejde på, så derfor flyttede jeg hjem til Danmark og begyndte at søge job.

Dit speciale havde titlen »Recommending Games on Twitter«.

Hvad gik det ud på?

- Jeg ville gerne prøve at bygge et recommender system (anbe-falingssystem), så brugere, der snakker om de samme emner, automatisk bliver anbefalet at følge hinanden. Jeg byggede selv systemet op fra bunden, hvilket blandt andet inkluderede crawling af data.

Hvorfor søgte du jobbet hos Danmarks Statistik?

- Det virkede som et job med mange forskellige opgaver og udfordringer, og det tiltalte mig. Faktisk var der omkring 20 punkter i jobopslaget, man skulle leve op til. Men kan det nu passe, tænkte jeg. Så jeg ringede og spurgte ind til, hvad der var

Vejen til jobbet gik via Holland

TEKST LAURA KJESTRUP NIELSEN FOTO JAKOB BOSERUP

NYT JOB

· Perspektiv · September 2014 50

DDElibra & Digital post

axiell Danmark a/s - stamholmen 157, 4. sal - 2650 Hvidovre - tlf. 3338 2525 - www.axiell.dk

Digital post ... “det har vi da haft længe på bibliotekerne”

Den 1. november 2014 skal alle danskere være parate til at modtage digital post.

Bibliotekerne har sendt post digitalt til lånerne i en lang årrække - det nye er, at den digitale post sendes krypteret og med nye høje sikkerhedskrav.

Vi har valgt - efter at have undersøgt de forskellige løsninger på markedet - at samarbejde med e-Boks om integration til bibliotekssystemet DDElibra.

i tæt samarbejde med DDElibra brugergruppen har vi besluttet, at regninger og varslings-breve bliver første del af axiells digitale post løsning.

Vi har fokuseret på en løsning, der kan bruges af alle – uafhængig af, hvilke øvrige systemer, der anvendes i kommunerne.

løsningen sendes ud til bibliotekerne i september.

Perspektiv_digital_post_september_2014.indd 1 9/10/2014 2:25:13 PM

Oktober 2013 · Perspektiv ·51

WWW.LAMMHULTSBIBLIOTEKSDESIGN.DK

JEG KAN HJæLpE DIG HELE vEJEN, NED TIL MINDSTE DETALJE.

Lars Søndergaard Bibliotekskonsulent Tlf.: +45 41969361

E-mail: lars.soendergaard@bci.dk Fra første indretningsskitse til komplet indrettet

bibliotek, eller tips om praktisk tilbehør som letter arbejdet for bibliotekspersonalet.

Det er den hjælp jeg kan tilbyde dig.

Bag mig har jeg indretningsarkitekter, produktudviklere, designere og et af Europas største bibliotekssortimenter.

Men for at gøre det nemt for dig, skal du blot kontakte mig så tager jeg hånd om detaljerne og logistikken.”

BIBLIOTEKARFORBUNDETS FAGMAGASIN PERSPEKTIV NR. 8 · 2014 TEMA: FAGLIG IDENTITET Al henvendelse til Bibliotekarforbundet · abonnement@bf.dk · Telefon: 38 88 22 33

B I B L I O T E K A R F O R B U N D E T S F A G M A G A S I N SEPTEMBER 2014

11 GODE

In document Kopi fra DBC Webarkiv (Sider 49-53)