• Ingen resultater fundet

4 Interview med VMI

4.1 Interviewets form

Interviewet blev udført over telefon da virksomheden Hydra-Grene har kontorer i Skjern, Jylland.

4.2 Formål med interviewet

Formålet med interviewet er at styrke analysen af VMIs identitet og image, samt

organisationens kommunikation i forbindelse med EWEA 2012. Virksomheden er medlem i VMI og deltog til EWEA 2012, og kan derfor give narrativer om, hvordan VMI er blevet opfattet udfra.

4.3 Interviewets tema

Hvordan opfattes VMI af en medlemsvirksomhed i organisationen og føler virksomheden sig hørt i mængden af mange stakeholdere?

4.4 Interviewets tematiske spørgsmål

Overordnet – I hvilket omfang influerer stakeholderovervejelser på VMIs kommunikative tiltag til EWEA 2012, og i hvilket henseende har værdier og identitet på disse tiltag?

4.5 Interviewspørgsmål

1. Nu er EWEA 2012 overstået og du og resten af sekretariatet i VMI har haft lidt tid til at bearbejde det og evaluere. Hvordan synes du, at arrangementet i Bella Center gik?

2. Du forklarede ved første interview en smule omkring Mindblowing Denmark programmet og det med at skabe nogle rammer omkring EWEA 2012 hvilket var nyt for EWEA – hvordan synes du at det forløb?

3. Du sagde at EWEA ikke var vant til at have disse rammer omkring konferencen og udstillingen. Hvordan forløb samarbejdet med EWEA med henblik på dette under eventen?

4. Hvordan har du oplevet at feedbacken til VMIs rolle har været. Med hensyn til især de involverede stakeholdere. EWEA + medlemmer etc.

5. Du nævnte i første interview, at udenlandske stakeholdere gerne skulle gå herfra med en wow-oplevelse. Har VMI nogen opfattelse af, hvordan udenlandske virksomheder har modtaget eventen?

6. Et af målene til konferencen, som du var inde på ved første interview, var at konferencen gerne skal til DK igen om 4 år – fast besøgsby?

7. Et generelt spørgsmål..nu er der jo mange stakeholdere til denne event og mange at kommunikere ud til. Hvordan har VMI valgt hvilke stakeholdere som skal have mest information/kommunikation?

- er der nogle valg du ville have foretaget anderledes med hensyn til dette set i bakspejlet?

8. Set over hele arrangementet, er der noget du ville have gjort anderledes?

Bilag 2 Retrospektivitet, interviews

Dette bilag indeholder mine personlige meninger og umiddelbare tanker omkring de kvalitative interviews, som blev gennemført til dette speciale.

Interview 1, adm. direktør, VMI

Første interview er nu gennemført. Mit umiddelbare indtryk er, at det gik godt. Jeg fik stillet de spørgsmål, som jeg havde medbragt i min interviewguide og jeg synes, at jeg gav rig mulighed for at respondenten kunne uddybe sine svar og i det hele tage sig god tid til at svare.

Det var dog en udfordring at skulle lytte til respondentens svar og samtidig holde styr på interviewguiden og tiden. Jeg havde inden interviewet ønsket ikke at holde mig for stringent op af guiden, men endte alligevel med at støtte mig trofast op af den. Det blev hurtigt klart, at på nær et par enkelte uddybende og opfølgende spørgsmål, som ikke stod nedskrevet i

interviewguiden, blev guiden mere eller mindre slavisk gennemgået fra ende til anden. Jeg vil til de næste interview forsøge at være mere ”åben” og mindre bundet af interviewguiden, bl.a.

i håbet om at kunne stille relevante opfølgende spørgsmål undervejs - hvilket jeg ikke var god til ved dette interview.

Interview 2, Anders Dalegaard, VMI

En interessant detalje ved dette interview var, at respondenten indledningsvis inden

optagelsen påbegyndtes, nævnte at han med vilje ikke havde talt med min første respondent, Jan Hylleberg, fra VMI. Det er en interessant og relevant detalje, hvilket jeg op til interviewet ikke vidste noget om. Havde de to respondenter talt sammen, kunne der have foregået en form for tilpasning af svar, således de to respondenters udsagn ville fremstå sammenhængende og dermed sætte VMI i ’bedre’ lys. Interviewet gik umiddelbart godt, og tog lidt længere tid end forventet, da jeg gav respondenten god tid til at svare og uddybe sine narrativer.

Interview 3, Malgosia Bartosik, EWEA

Synes at interviewet forløb ok, og jeg fik stillet mine spørgsmål. Interviewet foregik på Hotel Bella Sky’s cafe og mere rolige omgivelser kunne være bedre for interviewet. Respondenten var venlig og imødekommende og spurgte om jeg fik svar på det jeg ville, men mine

umiddelbare tanker lige efter interviewet er, at jeg overordnet set ikke fik så mange ”nye”

svar som jeg kunne have ønsket. Jeg følte lidt at respondenten svarede en anelse overfladisk på flere af spørgsmålene, men det er måske i virkeligheden et udtryk for at mine spørgsmål

ikke har været fyldestgørende ud fra mit perspektiv. Og at jeg ikke har været hurtig nok til at stille supplerende eller uddybende, og mere dybdeborende spørgsmål undervejs. Det vil jeg forsøge at blive bedre til i de næste interview.

Interview 4, Henrik Sillesen, Markedsdirektør Hydra-Grene (Medlem i VMI) Det korteste interview indtil videre. Interviewet forløb godt, og skiller sig ud fra de andre da de foregik på telefon. Det var tydeligt at situationen var anderledes, da man ikke har det personlige strejf og ikke får den non-verbale kommunikation med. Men respondenten virkede glad for at hjælpe mig og svarede kort og præcist på mine spørgsmål, som var overvejende positive.

Interview 5, Anders Dalegaard, VMI

Det sidste interview, og andet med AD. Interviewet gik fint og jeg forsøgte at følge op på nogle af de svar, som AD havde givet i første interview. Respondenten gav flere gode svar, som jeg umiddelbart mener kan bruges og han gav både positive og negative synspunkter fra VMIs evaluering. Forsøgte generelt til interviewet at være mindre bundet af interviewguiden og i højere grad ”indgå” i samtalen som rammen for interviewet.