• Ingen resultater fundet

Hyllehøjskolen

In document Samarbejde og sammenhænge (Sider 172-176)

Midt mellem Kauslunde, Gamborg, Svenstrup og Skrillinge ligger Hyllehøjskolen der er bygget i 1962. Skolen er et/tosporet og har 304 elever fordelt på 16 klas-ser. Der er ansat 28 lærere og to skolepædagoger der arbejder i Hyllekvisten.

Hyllekvisten, der hører hjemme på skolen, er Middelfart Kommunes tilbud til elever fra 0.-5. klasse med behov for mere opmærksomhed og kontakt end nor-malklassen kan tilgodese.

SFO har egne lokaler på skolen og i en pavillon placeret lige uden for SFO’en. Der er indskrevet 136 børn, og der arbejder tre pædagoger og seks pædagogmed-hjælpere i Hyllehøjskolens SFO.

Skolens ledelse består af skoleinspektør Niels Ditlevsen, viceskoleinspektør John Agerholm og SFO-leder Steen Madsen. Skolen har én skolesekretær samt en serviceleder og en servicemedarbejder.

Mål og principper

Hyllehøjskolens målsætning fremgår af virksomhedsplan 2000. ”Hyllehøjskolens målsætninger er at udvikle eleverne så de forlader skolen med det bedst mulige grundlag som er opnået gennem kundskab, ansvarlighed, samarbejde og trivsel.”

På Hyllehøjskolen har skolebestyrelsen udarbejdet følgende principper med relati-on til evalueringens temaer:

• Skole/hjem: Forældremøder og forældreråd, skole/hjemsamtaler og stand-punktsmeddelelser, åbent hus, info om skolens virksomhed og skolebestyrelsens arbejde samt virksomhedsplan.

• Skole/SFO: Målsætning for SFO, forpligtelser, ’dagligdagens spilleregler’, foræl-dresamarbejde mv.

Hyllehøjskolen har en række kommunikationsredskaber. Eksternt informerer sko-len bl.a. gennem: Orienteringshæfte (udkommer en gang årligt), Nyt fra skolebe-styrelsen (udkommer tre gange årligt), Hyllebladet – nyt fra Hyllehøjskolens SFO, Virksomhedsplanen. Internt informeres der gennem ugentligt nyhedsbrev, opslag, diverse skriftligt materiale og meddelelser på møder.

Udviklingsområder

Af skolens virksomhedsplan 2000 fremgår det at følgende nye opgaver/aktiviteter og mål er opstillet: Implementering af ny arbejdstidsaftale for lærerne, deltagelse i EVA’s pilotprojekt i Middelfart, udvalgsarbejde om visioner og ønsker til skolens udbygning m.m., ny SFO-legeplads samt påbegyndelse af renovering af skolegår-den, oprettelse af SFO-forældreråd, skolens to elevråd, inventarudskiftning og igangsættelse af projekt ’det grønne islæt’.

F2000 gav Hyllehøjskolen anledning til at fokusere på følgende: revidering af SFO-principper og arbejdet med virksomhedsplanen, yderligere styrkelse af udskolingen og dermed vejledningen, forlængelse af dagen fra en lektion til fem for Hyllekvist A (0.-2.kl.), teamsamtaler med skolens ledelse om den enkelte klasse, fortsat implementering af IT i undervisningen, herunder styrkelse af overgangen fra daginstitution til skole og revision af skolestartens struktur og indhold.

I selvevalueringerne valgte begge lærergrupper at fokusere på temaerne Team-dannelse, Skole/hjemsamarbejde samt Den enkelte skoles udviklingskultur. Læ-rergrupperne har derudover hver især skrevet om ét andet tema. Skolens pædagoger valgte i deres selvevaluering hovedtemaerne; Teamdannelse,

172 Danmarks Evalueringsinstitut goger valgte i deres selvevaluering hovedtemaerne; Teamdannelse, Skole/SFO

samt Skole/hjemsamarbejde. Pædagogerne har også skrevet om evalueringens øvrige temaer. Ledergruppens selvevaluering har tre hovedtemaer: Den enkelte skoles udviklingskultur, Skoleledelse og Skole/SFO med inddragelse af de tre øvri-ge temaer.

Lillebæltskolen

Lillebæltskolen ligger tæt på Lillebæltshallen udenfor Middelfart centrum. Skolen er med sine godt 20 år Middelfart Kommunes yngste skole. Første etape af sko-len blev taget i brug i 1980. Herefter er skosko-len udvidet flere gange. Senest blev en ny bygning til skolens SFO taget i brug i december 1996. Skolen har 25 klasser fordelt på to-tre spor fra 0.-10. klasse og en specialklasse. Med sine 550 elever og 45 lærere er Lillebæltskolen kommunens næststørste skole. Skolen har en specialklasse for større elever med generelle indlæringsvanskeligheder.

Middelfart samlede pr. 1. august 2000 kommunens 10. klasseelever i en nybyg-get afdeling på Lillebæltskolen. Afdelingen indeholder både undervisningslokaler og opholds- og grupperum for såvel elever som for skolens ansatte.

SFO på Lillebæltskolen er delt ind i to afdelinger. ’Fritten’ modtager børn fra 0. til 1. klasse mens ’Frit-2-Eren’ primært modtager børn fra 2. klasse og opefter. Der var pr. 1.12.00 145 indskrevne i SFO, som udover SFO-lederen har ansat seks skolepædagoger og to pædagogmedhjælpere.

Lillebæltskolens ledelse består af skoleleder Jørgen Troelsen, viceskoleinspektør Hans Runge, afdelingsleder Irene Rasmussen og SFO-leder Inge Lund. Skolen har én skolesekretær og to TAP’ere.

Mål og principper

Skolens målsætning fremgår af virksomhedsplanen 2000. ”Vi skal drive skole efter folkeskoleloven og give børnene et fritids- og pasningstilbud i skolefritids-ordningen.” ”Det vil vi ved at leve op til de målsætninger, som er beskrevet i Middelfart Kommunes børne- og ungepolitik.”.

På Lillebæltskolen har skolebestyrelsen udarbejdet følgende principper med rela-tion til evalueringens temaer:

• Skole/SFO: Principper for Lillebæltskolens SFO.

• Skole/hjem: Målsætning og principper for skole/hjemsamarbejdet, Principper for underretning af hjemmene om elevernes udbytte af undervisningen, Principper for skolebestyrelseskontaktpersonernes arbejde i forhold til de enkelte klasser.

• Teamdannelse: Principper for fagplanlægning, Principper for elevernes timetal på hvert klassetrin og principper for undervisningens ordning.

• Udviklingskultur: Samtalepapir vedrørende medarbejder/udviklingssamtaler for lærere, Retningslinier for udviklingssamtaler ved Lillebæltskolens fritidsordning.

Skolen har en række kommunikationsredskaber. Eksternt informeres der gen-nem: Informationshæfte, principper, diverse pjecer om ordninger og fag, skole-bestyrelsens årsrapport, virksomhedsplan, Middelfart Kommunes hjemmeside.

Udviklingsområder

Lillebæltskolen har 13 indsatsområder og handleplaner i virksomhedsplan 2000:

MED-aftale – medbestemmelse og handleplaner, 10. klasse, F2000 fokuspunkt 3 Kundskaber og færdigheder, Fokuspunkt 5 En god start – det fælles grundlag (herunder samarbejde mellem SFO og skolen, sproglig opmærksomhed i børne-haveklassen, indskoling og samarbejde mellem daginstitutioner og skolen), Hold-dannelse (undervisningsdifferentiering i 8.-9.klasse), Sundhedsprojekt, Matema-tikprojekt, IT-projekt (CTU), SMUT (internationalisering, elev- og lærerudveksling, uddannelse af lærere og samarbejde via IT), Undervisning med udgangspunkt i den enkelte elevs forudsætninger, Elevindflydelse/elevdemokrati i forhold til sko-lens virksomhed, Skolebestyrelsens arbejde, Skolen som arbejdsplads.

Lillebæltskolen har i forbindelse med F2000 ud over fokuspunkt 3 og 5 arbejdet med målformulering, delmål, handleplaner og evaluering.

Skolen lægger også vægt på at styrke den internationale dimension. Skolen er med i en "skolefamilie" hvor skolen samarbejder med 11 andre skoler fra Dan-mark, Norge, Tyskland, Holland og Litauen. Det drejer sig om udvekslinger for lærere og klasser ligesom der arrangeres udveksling for enkelte elever.

Selvevalueringerne har for begge lærergruppes vedkommende Teamdannelse og Den enkelte skoles udviklingskultur som hovedtemaer. Derudover valgte lærerne at beskæftige sig med henholdsvis Skoleledelse og Skole/hjemsamarbejdet. Den ene lærergruppe har ikke beskæftiget sig med evalueringens øvrige temaer mens

174 Danmarks Evalueringsinstitut den anden har arbejdet med disse. Skolens pædagoger valgte i deres

selvevalue-ring kun at beskæftige sig med temaerne: Skole/SFO, Skole/hjem-samarbejde og Teamdannelse. Skolens ledelse valgte Skoleledelse, Udvikling i en decentral struk-tur og Skole/SFO som hovedtemaer og skriver også om evalueringens øvrige te-maer.

In document Samarbejde og sammenhænge (Sider 172-176)