• Ingen resultater fundet

Få mere ud af frivilligt arbejde ved Marie Curie Cancer Care

In document Frivillighed og kræft - hvad ved vi? (Sider 37-40)

Den 20. oktober 2007 er ca. 60 frivillige jobs slået op på hjemmesiden. Ingen handler om arbejde på hospice eller direkte patientkontakt – flest om hjælp til påskelilje-even-ten, men også om hjælp til at besøge folkeskoler, passe butikker etc. Et par af de områder, der søges hjælp til, er måske interessante for Kræftens Bekæmpelse: De søger mennesker, der vil stå for indsamlingen på deres arbejds-plads, og mennesker, der vil invitere andre hjem til morgen-kaffe og salg af julekort.

Vær opmærksom på, at Marie Curie Cancer Center opstiller krav til næsten alle, ofte skal de bare kende området godt, men vil de have opsynet med butikker, skal de blandt andet også “være i besiddelse af en nysgerrig natur med tilbøjelig-hed til ikke bare at tage oplysninger for pålydende uden at stille spørgsmål og være forberedt på at bruge deres sunde fornuft til at tage sig af opgaver, efterhånden som de opstår”.

Fundraiser i indskolingen

Dette er en mulighed for at blive del af noget, der virke-lig vil gøre en forskel for andre. Bjørnen Henry, Marie Curie Cancer Care’s maskot til indskolingen, leder efter en ven til at hjælpe ham med at introducere sundere levevis for børn og unge. Du skal besøge skoler i dit område, som hos det lokale fundraising kontor har udtrykt ønske om at holde et af vores “Sund Levevis”-møder. Med det formål at booke et møde vil du skulle mødes med skoleledere for at beskrive, hvordan vores skoleprogram fungerer, samt hvordan det kommer lære-re og elever til gode. Du skal delære-refter vende tilbage til skolen og holde et af vores faste foredrag med Bjørnen Henry og hente de indsamlede midler to uger efter mødet. Normalt afholdes møderne kl. 9.00 og varer omkring 20 minutter. Denne stilling er tidsbegrænset.

Du vil få fuld oplæring til denne utrolig sjove stilling. Ved at give lidt af din tid vil du yde noget, der er virkeligt nyt-tigt, samtidig med at du får værdifuld erfaring med at holde fundraising arrangementer. Det er også en god måde at møde nye mennesker på. Du vil få den nød-vendige oplæring. Du vil møde din lokale fundraiser jævnligt, når du modtager lister med arrangementer, aktiviteter og opdateringer vedrørende velgørenhed.

Referencer kræves.

Krav:Absolut nødvendigt: Selvsikker som oplægsholder i offentlige forsamlinger. Tryg ved at have med unge at gøre.

Gode samarbejdsevner. God lytter. Detaljeorienteret og præcis. God talforståelse. Godt lokalkendskab. Adgang til eget køretøj eller gode transportforbindelser. Ønskeligt:

Forståelse for velgørenhed og fundraising. Opmærksom på sundhedsfremmende forhold.

Vær opmærksom på, at de kræver referencer/Red.

Plakatkoordinatorer

Vi mangler plakatkoordinatorer i Hertfordshire & South Essex til at opsætte plakater i forretninger, kontorer, sko-ler og lignende i dit lokalområde som reklame for vores lokale og nationale arrangementer. Dit lokalkendskab giver dig fordelen af at vide, hvor de bedste steder er til at reklamere i din by.

Krav:Absolut nødvendigt: Godt lokalkendskab – Ærlighed – Venlig natur – Gode samarbejdsevner – Adgang til køre-tøj eller gode transportforbindelser.

Butiksassistent

Arbejd med et entusiastisk hold og bliv del af noget, som virkelig vil gøre en forskel for andre.

Din funktion vil omfatte: At få kunderne til at føle sig vel-komne i butikken og hjælpe dem med deres indkøb, passe kassen, besvare kundeforespørgsler, bestyre lageret, udsmykke vinduer, holde forretningen ren og pæn og sørge for butikssikkerheden.

Den ideelle måde at hjælpe på er at dække en morgen-eller eftermiddagsvagt om ugen, og hvis du har mere tid, er det endnu bedre. Det er også en god måde at møde nye mennesker på.

Der kræves ingen specielle fagligheder eller kvalifikationer for at arbejde i en Marie Curie Cancer Care butik. Vi vil give dig tilstrækkelig oplæring og støtte, og du kan endda få en NVQ (National Vocational Qualifications = erhvervsuddan-nelse i Storbritannien). Alt, hvad vi beder om, er, at du kommer godt ud af det med andre og kan arbejde som del af et team.

Julekort kaffemorgen

Kaffemorgener i Kent er altid en stor succes. De er en god måde at møde nye mennesker på, tale med gamle venner og skaffe penge på samme tid. Hvis du har lyst til at afholde en kaffemorgen for os, kan vi levere mange smukke julekort, som kan sælges under arrangementet.

Her er ikke oplistet krav til den frivillige.

Working Wonder (Mirakelmager) for Marie Curie Cancer Care

Dette er en spændende mulighed for at blive Marie Curie Cancer Care Working Wonder og deltage i et nati-onalt netværk af frivillige, som skaffer penge til kræftpa-tienter. Working Wonder gør opmærksom på de mange måder, som Marie Curie Cancer Care kan få gavn af fundraising på arbejdspladser. Vi ønsker at skabe for-bindelse med en person på så mange arbejdspladser i Storbritannien som muligt for at hjælpe os med at spre-de budskabet. Som Working Wonspre-der skal du fortælle dine samarbejdsparter og kollegaer om Marie Curie Cancer Care kampagner og arrangementer og opfordre dem til at engagere sig. Eller – afhængigt af, hvor meget tid du kan påtage dig – kan du også vælge at organisere dine egne fundraising arrangementer. Vi har brug for din hjælp, hvad enten du arbejder i en café, en butik, en fabrik, en stor organisation med hundredvis af afdelin-ger eller et lille kontor med bare få ansatte. Du vil få støt-te fra dit lokale Fundraising Team, som vil give dig idéer til fundraising og al den information om, hvad vi laver, som du har brug for. Du kan endda bestille vores fund-raising-pakke “Blooming Great Ideas” (Blomstrende sto-re ideer)! Vi er klar over, at alle har forskellige arbejds-byrder og forpligtelser, så det er fuldstændig op til dig, hvor meget du ønsker at involvere dig. Uanset, hvad du gør, og hvor megen tid, du kan afse, er vi taknemmelige for din støtte.

Krav: Fremragende kommunikationsevner. Godt organisa-tionstalent. Initiativrig. God til at inspirere dine kollegaer.

Lidenskab for at hjælpe kræftpatienter.

Revisor til frivillig-butikker

Den frivillige vil udføre interne revisionsbesøg i Marie Curie Cancer Care butikker i sit område og følge et revisons-program udviklet af den interne revisionsgrup-pe. Programmet dækker driftsmæssige så vel som øko-nomiske emner. Efter hver revision bliver en kort rap-port udarbejdet og sendt til den interne revisionsgrup-pe. Denne indeholder en vurdering af butikkens arbej-de. Indledningsvis vil der blive sørget for udførlig job-træning i butikken og derefter kan revisorerne udføre revision alene. Rejse- og frokostudgifter vil blive fuldt refunderet.

Krav:Stillingen kræver en person med gode mundtlige og skriftlige kommunikationsevner og gode samarbejdsevner, som er i stand til at etablere og bevare effektive arbejdsrela-tioner med personale og frivillige i butikkerne samt repræs-entere Marie Curies interne revision på en diplomatisk og professionel måde. Evnen til at samle, analysere og evalue-re oplysninger samt forbeevalue-rede og fevalue-remlægge kortfattede skriftlige rapporter er ønskeligt. Adgang til en computer og grundlæggende kendskab til Word og Excel vil være meget gavnligt. Frivillige til denne stilling bør også besidde en nys-gerrig natur med tilbøjelighed til ikke bare at tage oplysnin-ger for pålydende uden at stille spørgsmål og være forbe-redt på at bruge deres sunde fornuft til at tage sig af sager, efterhånden som de opstår.

The Volunteering Department at Volunteering@mariecurie.org.uk/telefon 0800 716 146.

Øverste leder af det frivillige arbejde er Lorenne Brogin, Glasgow, tlf. 01415311394.

www.mariecurie.org.uk/supportus/helpingmariecuriecancercare/volunteer/

Der er sket meget, siden Hørsholm Kommune for fire år siden kontaktede fire borgere og sagde: Hjælp os med at udvikle det frivillige arbejde.

Hundredvis af borgere har fået praktisk hjælp, fra at få hunden luftet under sygdom til en støttende arm under de første ture efter en hofteoperation. Mange har fået nye net-værk, kommunen har fået et system, der i høj grad aflaster kommunens egne ansatte, og nu samles det hele i et særligt

”Frivillighus.” 20 organisationer har netop været samlet for at drøfte ønsker og muligheder, herunder en række syg-domsbekæmpende foreninger. Kræftens Bekæmpelse del-tog ikke, men vil være meget velkommen.

Socialrådgiver Ingrid Hjarnaa, en af de fire i kommunens koordinationsråd, fortæller, de startede på et meget løst kommissorium: Følg det frivillige arbejde og se, om det kan udvides ..

Det kunne det, og Hørsholm kommune har netop nu sikret arbejdet 350.000 kr. årligt de næste fire år og tilbudt et par mulige lokaliteter til frivillighuset. Desuden søger koordina-tionsrådet 450.000 kr. fra PUF-milderne og fonde, så man kan få ansat en daglig leder af det frivillige arbejde.

Og når man hører Ingrid Hjarnaa fortælle, er det en god investering for både borgerne og kommunen.

Begge grupper kan nemlig trække direkte på de frivillige, og kommunens henvendelser drejer sig typisk om hjælp til borgere, der får hjemmehjælp, men har brug for mere. Én skal køres til speciallægen, én skal vænnes til at gå på gaden igen efter en hofteoperation og genoptræningen hos fysioterapeuten.

Borgerne ringer, fordi de er syge, og der ikke er mere mad i fryseren, eller de skal have hjælp til at få hunden luftet. En blind har brug for hjælp til at få efterset tøjet for pletter og få det sendt til rensning. En kvinde ringede, at der var så meget sne foran hendes gadedør, at hun ikke kunne åbne den og få hunden luftet, og skulle én ringe og bede om at få kanariefuglen ”Mille” passet under sygdom, ville de også

finde en løsning på det. – Vi ville spørge et af ældrecentre-ne, om de kunne ha’ den i pleje – eller måske en af de frivil-lige ville, siger Ingrid Hjarnaa.

Derimod påtager man sig ikke at være fx besøgsven, dér henvises til Røde Kors. Men er der et akut problem, og kan Røde Kors ikke træde til, påtager man sig opgaven, indtil Røde Kors kan.

-Vi definerer os som en mere akutpræget hjælp og binder ikke de faste frivillige op på faste opgaver, siger hun.

28 frivillige p.t.

Der er 18 frivillige i ”Dynamocentret”, som styrer det store praktiske, frivillige arbejde med hundredevis af brugere.

Desuden har man:

Netværket De vilde svaner, med to frivillige ledere. Bruger-ne er primært enlige. De mødes hver den l. onsdag i måBruger-ne- måne-den og gør i fællesskab ting, de har lyst til. En tur i operaen, Cirkusrevy med middag, en tur til Helsingør med middag, en cykeltur, en fodboldkamp.

Hyldeblomsten – et tilbud om børnepasning hver lørdag formiddag på biblioteket – er lukket ned: Der er frivillige nok (8), men ikke tilstrækkeligt med børn. Nu overvejer man, hvordan de frivillige kan bruges i anden sammen-hæng.

Derudover vil koordineringsrådet gerne lave en søndagsca-fe et centralt sted i byen, hvor ældre selv eller sammen med besøgende kunne dumpe ind til kaffe og lidt hygge, for søndagene er ofte svære at få has på som ældre.

Rekruttering

Heller ikke i Hørsholm står de frivillige i kø, så dels annon-cerer man løbende i den lokale ugeavis og i et blad til pen-sionister, dels arrangeres møder om arbejdet med en opfor-dring om at melde sig.

Interview med Ingrid Hjarnaa. Hun har i mere end 30 år været ansat som ledende

socialrådgiver på Anstalten ved Herstedvester. Da hun for et par år siden gik på

efterløn, bad Hørsholm Kommune hende gå ind i arbejdet med at udvikle det

fri-villige arbejde. Hun har i 18 år været medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm

og er i dag formand for Borgerlisten i Hørsholm.

In document Frivillighed og kræft - hvad ved vi? (Sider 37-40)