• Ingen resultater fundet

Fælles ledelse af ungdomsklubber og SSP

In document Marts 2011 (Sider 61-70)

Forslag om at samle ungdomsklubberne og SSP i én virksomhed med fæl-les ledelse og administration. Besparelsen begrundes med færre udgifter til ledelse og administration.

Allerød Kommune Retur til indholdsfortegnelse

Forslag om sammenlægning af ungdomsskoleaktiviteter og SSP. Det med-fører ændret ledelsesstruktur og giver mulighed for en større fleksibilitet i udvikling af tilbud og tiltag for de sårbare børn og unge.

Frederikshavn Kommune

100. Ledelse på klub- og ungdomsklubområdet

Forslag om, at der som et resultat af distriktsledelse på hele klubområdet kan opnås effektiviseringer. Der forventes endvidere effektiviseringsge-vinster på det administrative område, når den nye klubstruktur er imple-menteret.

Fredericia Kommune

Forslag om, at de to klubdistrikter samles, så der fremadrettet er én le-derstilling for hele fritids- og ungdomsklubområdet. Klubdistrikterne er tidligere reduceret fra tre til to distrikter.

Esbjerg Kommune

Sundhed

101. Sammenlægge sundheds- og ældreafdelingen

Forslag om at sammenlægge sundhedsafdelingen og ældreafdelingen. Be-sparelsen begrundes med, at der kan nedlægges to administrative stillin-ger og et yderlistillin-gere uafklaret stordriftspotentiale.

Herning Kommune

102. Ny organisering af trænings- og aktivitetsområdet

Forslag om at reorganisere trænings- og aktivitetsområdet på baggrund af analyse af området, som påviste muligheder for effektiviseringer. Det fremgår, at der er godkendt vision, overordnede mål og principper for or-ganisering, ledelse og styring på området. Forslaget indebærer bl.a., at træning og aktivitet opdeles i to ligeværdige enheder med hver sin leder;

at genoptræning efter Sundhedsloven og Serviceloven samles organisato-risk i en enhed; at opgaver vedrørende vedligeholdelsestræning og aktivi-tet samt åbent center-funktionerne organisatoriske samles i én enhed m.v.

Syddjurs Kommune

103. Nedlægge lederstilling inden for rehabilitering

Forslag om at nedlægge en områdelederstilling i rehabiliteringsafdeling

Retur til indholdsfortegnelse

og hermed gå fra to til en områdeleder. Rehabiliteringsafdelingen vil her-efter bestå af et ledelsesteam bestående af en områdeleder og en sekti-onsleder, og teamet skal suppleres med en administrativ medarbejder.

Besparelsen begrundes med ophør af lønudgifter til områdeleder.

Hillerød Kommune

104. Samle hjælpemiddelafsnit på én matrikel

Forslag om at samle hjælpemiddelafsnittet på én matrikel for derigennem at kunne udnytte genbrugshjælpemidler bedre og lave bedre personale-planlægning.

Roskilde Kommune

105. Centralisering af bevilling af kropsbårne hjælpemidler

Forslag om at centralisere bevillingen af kropsbårne hjælpemidler hos en-ten Borgerservice eller Hjælpemiddelcentret, i stedet for at hjælpemid-lerne bevilges fra fem lokalområdekontorer. Ved en centralisering kan kommunen udvikle en ”best practice” for sagsbehandlingsforløb mellem sagsbehandler/borger og mellem sagsbehandler/udfører (fx Hjælpemid-delscentret). Eksempler på kropsbårne hjælpemidler er bl.a. ortopædisk fodtøj, stomiudstyr, proteser, glasøjne og høreapparater.

Københavns Kommune

Teknik og Miljø

106. Ændre BUM-model Vej og Park

Forslag om tilpasnings af BUM-modellen. Der pågår evaluering af den eksi-sterende BUM-model, og det vurderes på den baggrund, at modellen kan tilpasses. Det forventes, at evalueringen giver et grundlag for ændret or-ganisering, ændrede arbejdsgange, ændret budgetansvar samt forenkling af økonomistyringen.

Favrskov Kommune

Forslag om at afskaffe den administrativt tunge BUM-model som styrings-system på Materielgården og i stedet udbygge de gode erfaringer med et

”åbent partnerskab” mellem partnerne med fuld gensidig indsigt i borger-service, arbejdstilrettelæggelse, ressourcetildeling, økonomi, ydelser og interne kontroller. Besparelsen begrundes med, at en omstrukturering vil medføre stillingsnedlæggelser.

Albertslund Kommune Retur til indholdsfortegnelse

107. Ændre opg.fordeling (Teknik & Miljø og Borgerservice)

Forslag om, at borgerne skal have én indgang til kommunen (Borgerser-vice) – og ingen direkte henvendelser til Teknik og Miljø. Borgerservice skal bl.a. udlevere skemaer, tegninger fra tegningsarkivet, modtage an-søgningsmateriale m.v. Borgerservice omstiller telefoner til sagsbehand-lerne indenfor den afgrænsede telefontid. Ved behov for personlig kon-takt med sagsbehandler booker Borgerservice møde med sagsbehandler.

Forslaget indebærer også, at der udarbejdes standardiserede svar og digi-tale oplysninger for bestemte typer henvendelser fx vedr. vejvedligehol-delse, så henvendelsen stopper i Borgerservice og ikke skal viderestilles til sagsbehandler. Besparelsen opnås ved færre afbrydelser i Teknik og Miljøs sagsbehandling og afslutning af borgerhenvendelser allerede i før-ste led (Borgerservice).

Haderslev Kommune

108. Samle sekretariats- og interne servicefunktioner

Forslag om at samle en række af Teknik- og Miljøforvaltningens sekretari-atsfunktioner og interne serviceopgaver herunder at samle borgerrettede og interne servicefunktioner fra afdelingerne i én samlet stabsfunktion.

De interne procedurer vil kunne blive skærpet i den forbindelse. Bespa-relsen begrundes med, at der vil være et reduceret personaleforbrug, hvilket vil medføre reduktion i lønudgifter.

Køge Kommune

109. Etablering af fælles vagtcentral

Forslag om at etablere en samlet, fælles vagtcentral på parkeringsområ-det med bemanding året rundt fra kl. 16:00–08:00. Centralen vil kunne erstatte eksisterende rådighedsvagtordninger og sikre, at der altid er en ansvarlig med ledelsesmæssigt ansvar for at beslutte og handle.

Københavns Kommune

110. Én samlet kundeindgang

Forslag om at fusionere Center for Parkeringskundecenter med forvaltnin-gens kundecenter på Teknik og Miljøområdet. Besparelsen begrundes med, at der kun er behov for én områdechef i den nye fusionerede enhed samt andre synergieffekter.

Københavns Kommune

111. Sammenlægge materielgårde

Forslag om at sammenlægge de eksisterende materielgårde på én samlet

Retur til indholdsfortegnelse

adresse. Besparelsen begrundes med, at arbejdet kan tilrettelægges mere rationelt, og at mandskab og maskinpark vil kunne udnyttes mere effek-tivt.

Favrskov og Syddjurs kommuner

112. Ny organisering driftsafdelingen

Forslag om tilpasning af den nuværende organisering af ledelse og admini-stration i Driftsafdelingen. Besparelsen begrundes med nedlæggelse af stillinger i ledelsen og administrationen.

Randers Kommune

113. Sammenlægge driften på to områder

Forslag om at samkøre driften på to tidligere områder (trafikanlæg mv.

og grønne områder samt kirkegårde). Besparelsen begrundes med en bed-re udnyttelse af materiellet, og at det bed-reducebed-rer dobbeltfunktioner. De nye fællesfaciliteter udført som letbyggeri finansieres bl.a. ved salg af kommunal ejendom.

Lyngby-Taarbæk Kommune

114. Sammenlægge værksteder

Forslag om at sammenlægge to eksisterende værksteder. Det fremgår af forslaget, at der ved sammenlægningen kan nedlægges en værkstedsstil-ling. Det foreslås, at smedefunktionen nedlægges på et af værkstederne, da det er den funktion, det er lettest at overlappe og særlige smedefunk-tioner foreslås udført eksternt.

Rudersdal Kommune

Ældre

115. Færre ældredistrikter

Forslag om at gå fra fire til tre ældredistrikter for at opnå en bedre øko-nomisk styring af området. En omlægning af ældredistrikterne vil medfø-re en tilmedfø-retning i alle de centrale styringssystemer - omsorgssystemet, lønsystemet og økonomisystemet. Besparelsen begrundes bl.a. med ophør i lønudgifter til en distriktsleder samt færre udgifter til rengøring mv.

Hjørring og Hørsholm kommuner

Forslag om at sammenlægge hjemmeplejen i to distrikter, modsat eksi-sterende organisering, hvor der er tre distrikter og en døgnpleje. Aften

Retur til indholdsfortegnelse

hjemmehjælp og –sygepleje er fremover i de to distrikter. Endvidere for-slag om, at der reduceres i det administrative personale, hvilket bl.a.

forudsætter ændret opgavefordeling mellem det administrative persona-le, gruppeledere og afdelingsledere, at der indføres telefontid til hjem-meplejen kombineret med, at telefonen tages af en sundhedsuddannet person m.v.

Glostrup Kommune

Forslag om at sammenlægge et antal distrikter i hjemmeplejen, således at 45 medarbejdere refererer til én distriktsleder i stedet for de nuvæ-rende 35 medarbejdere per distriktsleder.

Holbæk Kommune

Forslag om at forenkle ledelses- og organisationsstrukturen på ældreom-rådet ved at reducere de tre nuværende områder til to samtidig med en reduktion i antal områdeledere fra fem til fire. Besparelsen begrundes med en reduktion i lønudgifter.

Norddjurs Kommune Forslag om at sammenlægge ældreområdets distrikter til to til tre områ-der med hver sin områdeleområ-der samt en daglig faglig leområ-der og en gruppele-der i hvert distrikt. Andre ydelser såsom bostøtte, psykiatri m.m. kan tænkes ind i ansvarsområdet for de to til tre områdeledere. Herved vil kommunen i højere grad kunne arbejde ud fra et fælles mål og med fæl-les retning, og borgeren vil opleve mere helhed i de tildelte ydelser. Be-sparelsen begrundes med en reduktion i lønudgifter.

Rebild Kommune

Forslag om løbende at arbejde med strukturændringer i form af justering af distrikter, distriktsgrænser og fleksible boligtyper. Besparelsen be-grundes med muligheden for at ændre lederstillinger til basisstillinger, da distrikter bliver lagt sammen.

Vordingborg Kommune

116. Optimere ældreadministrationen

Forslag om, at der ses nærmere på tilrettelæggelse af den centrale admi-nistration og ledelse i distrikterne. Den centrale admiadmi-nistration skal ses

Retur til indholdsfortegnelse

på tværs af distrikter for dermed at samle opgaver og løse dem mere ef-fektivt. Det kan fx være bogføring, økonomistyring, personaleadministra-tion m.m.

Esbjerg Kommune

Forslag om øget samarbejde mellem områdecentrene omkring administra-tion, pedelarbejde og ledelse. Forslaget tager udgangspunkt i et oplæg til en ny organisationsmodel og indebærer, at administrative medarbejdere, pedeller og ledere samles på udvalgte centre og løser opgaver på tværs af flere områder.

Randers Kommune

Forslag om at øge samarbejdet om de administrative opgaver på fem ple-jecentre. Besparelsen begrundes med, at samarbejdet kan øge effektivi-teten, men det kombineres også med forslag om at reducere i den admi-nistrative åbnings- og telefontid.

Fredensborg Kommune

Forslag om at samle administrationen for et aktivitetscenter og et genop-træningscenter, evt. sammenlægge dette med administrationen for de kommunale plejecentre.

Furesø Kommune

117. Ændre organiseringen af visitationen

Forslag om at nytænke hele organisationen omkring visitationen på æl-dre- og sundhedsområdet for at opnå større fleksibilitet og rationel plan-lægning og fokus på at undgå dobbeltarbejde. Borgeren vil møde flere ansigter og være tilknyttet et team og ikke en enkelt person.

Allerød Kommune

Forslag om, at man i forbindelse med en ny struktur på området samler visitationskompetencen til samtlige ydelser i én enhed, der så foretager samlet visitation til alle serviceydelser på ældreområdet. Besparelsen be-grundes med en reduktion i lønudgifterne til ledelse.

Norddjurs Kommune

118. Decentral bevilling og bestilling af sygeplejeartikler

Forslag om, at sygeplejersker bevilger og bestiller sygeplejeartikler. Der-med springes myndighedsleddet over. Det fremgår af forslaget, at der i dag er mange led. Fx bevilling af støttestrømper, hvor sygeplejersken

Retur til indholdsfortegnelse

først kontakter lægen. Lægen giver besked til kommunen. Kommunen kontakter apoteket, som aftaler tid med borger om tidspunkt for måltag-ning. Et andet eksempel er blebevilling, hvor inkontinens-sygeplejersken vurderer behov og kontakter myndighedsafdelingen, som bevilger og giver besked til kommune samt borger. Forslaget indebærer en implementering af ny arbejdsgang, hvor sygeplejersker får større kompetence til at bevil-ge og bestille sybevil-geplejeartikler.

Ringkøbing-Skjern Kommune

119. Integrere hjemmesygepleje og hjemmepleje

Forslag om, at hjemmesygeplejen integreres i hjemmeplejen, hvorved der kan nedlægges fire sektionslederstillinger i hjemmeplejen. Der foreslås endvidere, at konceptet vedrørende ”Aktiv Pleje” gøres permanent og indtænkes i integrationen af hjemmesygeplejen i hjemmeplejen. Samt at

”komme/gå” tidsregistreringen via PDA`erne ophører.

Faaborg-Midtfyn Kommune

120. Nedlægge det interne vikarkorps

Forslag om at nedlægge det interne vikarkorps på seniorområdet. Det for-ventes, at alle fastansatte i vikarkorpset fremover indgår i den almindeli-ge normering. Forslaalmindeli-get begrundes med, at situationen på arbejdsmarke-det aktuelt gør, at arbejdsmarke-det vil være forholdsvis let for de decentrale enheder at skaffe arbejdskraft på ordinære vilkår. Besparelsen begrundes med lønforskellen mellem plejepersonale på ordinære vilkår og plejepersonale ansat som vikarer.

Hedensted Kommune

121. Etablere rengøringsteam

Forslag om etablering af rengøringsteams, der ikke deltager i andre opga-ver end rengøring hos borgere. Besparelsen begrundes med, at man kan opnå en mere rationel planlægning af ruter og en reduktion i tidsforbrug til dokumentation, møder m.m.

Viborg Kommune

122. Forebyggende hjemmebesøg – flytte opgaven

Forslag om, at visitatorerne skal varetage opgaven med forebyggende hjemmebesøg. Kommunen vurderer det mere effektivt, da visitatorerne i forvejen kommer i nogle af de hjem, hvor de forbyggende hjemmebesøg også skal afholdes. Det vurderes også at give større mulighed for videns-

Retur til indholdsfortegnelse

udvikling i krydsfeltet mellem det forebyggende og det afhjælpende ar-bejde. Det forventes bl.a. at kunne fremme anvendelsen af velfærdstek-nologi som alternativ til hjemmehjælp.

Brøndby Kommune

Forslag om, at forebyggende hjemmebesøg hos borgere over 75 år inte-greres i sygeplejens ydelser i stedet for, at de foretages af en ældreråd-giver. Besparelsen begrundes med reducerede personaleudgifter.

Rebild Kommune

123. Analyse af struktur på madområdet

Forslag om at iværksætte en analyse til at afdække besparelsespotentia-ler ved en ændret struktur på madserviceområdet ved følgende scenarier:

 Samling af produktion i central enhed. Anretning og opvask decen-tralt.

 Den samlede produktion sendes i udbud.

 Optimering af nuværende driftsorganisering med henholdsvis de-central og de-central produktion.

 Udbringning af mad omorganiseres, alternativt sendes i udbud.

Vordingborg Kommune

Retur til indholdsfortegnelse

6 Bedre tilrettelæggelse af

In document Marts 2011 (Sider 61-70)