• Ingen resultater fundet

EKSTERNT SAMARBEJDE

In document Marts 2011 (Sider 120-126)

Tværgående forslag

314. Fokus på øget frivillighed

Forslag om at analysere mulighederne for at øge den frivillige arbejds-kraft i løsning af forskellige indsatser, særligt i forhold til kan-opgaver. En mulighed er aktivitetsmæssige indsatser på plejehjem, sociale institutio-ner, skoler og daginstitutioinstitutio-ner, fx udflugter, festtilrettelæggelse, idræt, motion eller lign.

Frederiksberg Kommune

315. Etablere frivilligcenter

Forslag om at etablere et frivilligcenter og udvikle det frivillige sociale arbejde. Dette kan medvirke til at skabe kontakt mellem borgere og der-med forebygge social isolation. Samtidig kan man overveje, om frivillige kræfter kan være en ressource i driften af aktivitetscentre for ældre eller af lettere støttefunktioner for andre grupper.

Furesø Kommune

Administration

316. Fælleskommunalt postcenter

Forslag om at henvende sig til nabokommunerne om at danne et fælles-kommunalt postcenter. Besparelsen begrundes med, at det vil kunne styr-ke det sønderjysstyr-ke kommunale samarbejde, at det minimerer fejl, sparer tid på arkivering og fremfinding af sager, og det sparer betaling til nuvæ-rende leverandør for fremsendelse af skannede og fremfundne dokumen-ter.

Sønderborg Kommune

317. Administrativt samarbejde med andre kommuner

Forslag om at samarbejde med andre kommuner om opgaver inden for

Retur til indholdsfortegnelse

løn, bogføring og regnskab. Det fremgår af forslaget, at ifølge KL kan kommunerne opnå stordriftsfordele ved øget centralisering af bl.a. løn, bogførings- og regnskabsopgaver ved at løse opgaverne samlet for flere kommuner.

Norddjurs kommune

318. Offentligt privat samarbejde om erhvervsservice

Forslag om at understøtte et offentligt privat samarbejde om erhvervs-service og centralisering af opgaven med at yde hjælp til ansøgninger om ekstern finansiering.

Læsø Kommune

319. Kommunalt turismesamarbejde

Forslag om at sammenlægge to erhvervs- og turistudviklingscentre i en kommune eller som alternativ også slå centrene sammen med nabokom-munens turismecentre. Besparelsen begrundes bl.a. med, at centrene kan have fælles kontorfaciliteter med fælles ledelse og administration.

Sønderborg Kommune

Det specialiserede socialområde

320. Kommunalt samarbejde om USB-elever

Forslag om at samarbejde med andre kommuner om ungdomsuddannelse til unge med særlige behov (USB). Besparelsen begrundes med, at et sam-arbejde med andre kommuner om at etablere fælles tilbud i nærområdet sammen med færre transportomkostninger vil reducere udgifterne.

Køge Kommune

321. Kommunalt samarbejde om vagtordning

Forslag om at indgå i samarbejde med anden kommune om vagtordning udenfor arbejdstid til afhøringer, overgreb, husspektakler mv. De lovgiv-ningsmæssige betingelser er ikke afklaret – og det afhænger også af, at en anden kommune er interesseret i samarbejdet.

Hørsholm Kommune

322. Kommunalt samarbejde om enkeltmandsprojekter

Forslag om at samarbejde med nabokommune om enkeltmandsprojekter på voksenspecialområdet for at effektivisere anvendelsen af personale-ressourcer ved at håndtere flere enkeltmandsprojekter under samme tag, f.eks. ved fælles nattevagt.

Holbæk Kommune Retur til indholdsfortegnelse

Kultur og Fritid

323. Overdrage drift og ejerskab af ejendomme til foreninger

Forslag om at lade foreninger overtage ejerskab og drift af ejendomme på Kultur- og Idrætsområdet helt eller delvist. Det nævnes, at foreningerne vil få større ejerskab til bygningerne og i højere grad selv vil kunne råde over bygningerne og selv definere anvendelsen. Besparelsen begrundes med, at kommunen på sigt vil få færre driftsudgifter til ejendommene.

Furesø Kommune

324. Øget samarbejde med frivillige på kulturområdet

Forslag om at gennemføre flere arrangementer i fællesskab med forenin-ger. Forslaget knyttes op til øvrige effektiviseringer på biblioteksområdet.

Vordingborg Kommune

Forslag om at et professionelt drevet musikteater overgår til at være et

”frivilligt hus”. Musikteatret vil som følge heraf ikke selv tilbyde aktivite-ter men i stedet tilbyde andre aktiviteaktivite-ter at leje sig ind. Endvidere for-slag om at et professionelt drevet museum overgår til at være et frivilligt drevet museum.

Ballerup Kommune

325. Frivillig drift af friluftsbad

Forslag om ikke at lukke det ene af friluftsbadene i kommunen – men i stedet lade frivillige stå for kiosken/billetsalg samt rengøring. Brugerrå-det, der er udpeget af svømmeklubben, vil kunne have ansvaret. Det kræver et større engagement fra lokalsamfundet end i dag.

Ikast-Brande Kommune

326. Renovere skaterbane i samarbejde med brugerne

Forslag om fremover at renovere skateboardbane sammen med brugerne, for at øge brugernes ejerskab til banen.

Stevns Kommune

Skole, SFO og klub

327. Tværkommunalt samarbejde (specialklasser og –skoler)

Forslag om at samarbejde med andre kommuner om at drive større speci-alskoler eller specialklasserækker. Samarbejdet forudsætter enighed om

Retur til indholdsfortegnelse

fastlæggelse af serviceniveau og takst i tilbuddene. Samarbejdet vil bety-de anlægsudgifter i forbinbety-delse med nybygning.

Rebild Kommune

328. Samarbejde (fritids- og ungdomsklubber og foreninger)

Forslag om, at fritids- og ungdomsklubberne systematisk skal samarbejde med lokale foreninger om udvikling af disses fritidstilbud. Klubberne skal alene afvikle supplerende fritidsaktiviteter, hvor der måtte være behov.

Odense Kommune

Sundhed

329. Øge samarbejdet mellem sygehus og kommunen

Forslag om øget samarbejde mellem regionshospitalet og kommunen om planlagte besparelser og sengenedlæggelser i regionen. En del af initiati-vet går også på at udvikle den kommunale indsats, så den i højere grad medvirker til at undgå indlæggelser og genindlæggelser. Besparelsen be-grundes med, at kommunen ligger over landsgennemsnittet i forhold til medfinansiering ved indlæggelse.

Skive Kommune

330. Fokus på opgaveglidning på sundhedsområdet

Forslag om øget fokus på opgaveglidning mellem sektorer. Dette fx ved øget fokus på aftalegrundlaget i Sundhedsaftalen evt. via yderligere for-pligtende aftaler (hvem gør hvad og hvornår og hvem betaler) og via fokus på uhensigtsmæssige indlæggelser, bl.a. ved identifikation af patient-grupper, hvor indlæggelse kan forebygges. I forhold til uhensigtsmæssige indlæggelser skal der øget fokus på tidlig opsporing og forebyggende handlinger fx via akutte ambulante tider, følge-hjem ordninger via syge-huset, fejlmedicineringer, korttidsafsnit og akutteams i kommunalt regi.

Det fremgår endvidere, at et endnu tættere og mere fleksibelt samarbej-de mellem almen praksis og kommunerne kan ”gøre en forskel”.

Rebild Kommune

Teknik og Miljø

331. Kommunalt samarbejde om materialegårde

Forslag om at sammenlægge materialegårdene i hhv. Albertslund og Glo-strup Kommuner. Besparelsen begrundes med, at der kan opnås gevinster

Retur til indholdsfortegnelse

ved fælles drift med en reduktion af lønrammen til følge.

Albertslund Kommune

332. Tværkommunalt vagtkontor for vintertjeneste

Forslag om at samarbejde på tværs af kommunegrænser om et fælles vagtkontor for vintertjenesten, da Vejdirektoratet og DMI udbyder inter-netbaserede tjenester, der giver adgang til alle vej- og temperaturmåle-stationer i landet. Kontoret kan foretage udkald m.v. for flere kommuner.

Besparelsen begrundes med færre udgifter til betaling af rådighedsbeløb og udkaldstimer samt færre administrationsudgifter.

Allerød Kommune

Ældre

333. Offentligt privat samarbejde om drift af plejecentre

Forslag om at analysere mulighederne for gevinster ved offentligt privat samarbejde i forhold til drift af plejecentre. Kommunen undersøger sam-menhængen mellem ressourceforbrug og serviceniveau for ydelser på ple-jecentre.

Glostrup Kommune

334. Samarbejde med apoteker om medicindosering

Forslag om, at mulighederne for dosisdispensering analyseres og gennem-føres. Det foreslås, at pakningen af medicin fremover købes ved apoteket i stedet for i dag, hvor plejepersonalet ”pakker” borgernes medicin.

Albertslund, Vallensbæk og Varde kommuner

Forslag om at lade borgere, der er i et stabilt medicinforløb, modtage do-sisdispenseret medicin, altså medicin individuelt pakket på apoteket efter borgerens medicinbehov. Besparelsen begrundes med personalereduktion i hjemmesygeplejen ifm. dosering af den faste medicin.

Lyngby-Taarbæk Kommune

Forslag om at øge samarbejdet med apotekerne om medicindosering/

administration m.m. og serviceharmonisering af ydelser med udgangs-punkt i vedtagne kvalitetsstandarder.

Herning Kommune

335. Levering af mad fra anden kommune

Forslag om at nedlægge kommunalt produktionskøkken i hjemmeplejen

Retur til indholdsfortegnelse

for at købe mad fra anden kommune.

Samsø Kommune

336. Brugerdrevne dagscentre og frivillighedsstrategi

Forslag om, at hvert distrikt har et daghjem/dagcenter. De dagcentre som nedlægges kan overgå til brugerdrevne dagcentre med tilknyttet ko-ordinator. Forslag om udarbejdelse af frivillighedsstrategi på ældreområ-det og ansættelse af frivillighedskoordinator. Frivillighedskoordinatoren kan evt. have særlig fokus på brugerdrevne dagcentre. Det fremgår, at der i ideprocessen for frivillighedsstrategien er indkommet en lang række forslag, der sigter mod bedre brug af frivillige.

Ikast-Brande Kommune

337. Frivillig betjening af café ved plejeboliger

Forslag om at ændre status for café i center med plejeboliger til at være en modtagercafé organiseret under et aktivitetscenter, hvormed der ska-bes en større sammenhæng og fleksibilitet mellem aktiviteter i aktivitets-center og caféens åbningstid. Besparelsen begrundes bl.a. med at betje-ning i caféen delvist varetages af frivillige.

Herning Kommune

Retur til indholdsfortegnelse

In document Marts 2011 (Sider 120-126)