• Ingen resultater fundet

Byrådspolitikernes anvendelse af de nationale test som ledelsesinformation

In document Anvendelsen af de nationale test (Sider 93-96)

6 De nationale test på kommunalt styringsniveau

6.4 Byrådspolitikernes anvendelse af de nationale test som ledelsesinformation

Intentionen bag de nationale test er også, at testene skal bruges til at informere det politiske niveau om skolernes faglige udvikling. I det følgende afsnit analyseres det derfor, hvordan resultaterne fra de nationale test anvendes som ledelsesinformation af kommunalpolitikerne. Det undersøges, hvor-dan byrådspolitikerne opfatter de nationale test, hvorhvor-dan og i hvilket omfang der politisk træffes beslutninger på baggrund af testresultaterne, samt hvilke andre datakilder byrådspolitikerne anven-der til at følge med i skolernes udvikling og målopfyldelse.

Det er vigtigt at understrege, at dette delafsnits datagrundlag kun består af interview fra syv by-rådspolitikere og derfor alene giver eksempler på, hvordan et lille udsnit af byby-rådspolitikere opfat-ter og anvender de nationale test.

18

Slet ikke I mindre grad I nogen grad I temmelig høj grad I meget høj grad Ved ikke Forvaltningen følger

løbende og systematisk op på, om skolerne opnår de forventede resultater i de

nationale test Forvaltningen gør brug af de forskellige muligheder for

resultatvisninger i test-systemet til at følge udviklingen i kommunens og skolernes testresultater Kommunen bruger den nationale præstationsprofil i den løbende vurdering af det faglige niveau på de enkelte

skoler

Forvaltningen bruger aktivt testresultaterne som grund-lag for iværksættelse af nye initiativer målrettet faglig udvikling, kvalitetsudvikling

og lign. på enkelte skoler Forvaltningen bruger aktivt testresultaterne som grund-lag for iværksættelse af nye initiativer målrettet faglig udvikling, kvalitetsudvikling og lign. i kommunen (samlet

for alle skoler)

6.4.1 Lokalpolitikernes opfattelse af de nationale test som ledelsesinformation?

Det er afgørende for en meningsfuld anvendelse af ledelsesinformation, at informationen opfattes som valid (Bouckaert, 1993; Petersen, Laumann, & Jakobsen, 2019; van Dooren et al., 2015). De interviewede lokalpolitikerne har forskellige opfattelser af de nationale test. Nogle fremhæver, at de ikke har noget imod test generelt, og at de er glade for at have et styringsredskab som de nationale test. Samtidig udtrykker flere af politikerne en bekymring over testens validitet. Eksempelvis udtaler en lokalpolitiker, da vedkommende bliver spurgt, hvorfor en skole i kommunen er blevet fritaget for de frivillige nationale test:

(…) undersøgelser, der har vist, at de nationale test har været fejlbehæftede og manglet validitet. Desuden har tilbagemeldinger fra lærere og forældre indikeret, at nationale test var en pestilens. Vi benytter lejligheden til at kigge nationale test efter i sømmene, og indtil vi har et ordentligt og validt værktøj, så skal de [lærerne, red.] ikke tvinges til at bruge dem. (Lokalpolitiker)

Flere lokalpolitikere nævner, at de ikke tror, at de nationale test er valide, og derfor ikke ønsker at bruge dem. En lokalpolitiker nævner, at vedkommende har svært ved at gennemskue det tekniske aspekt i de nationale test, mens en anden udtaler:

Vi bliver præsenteret for resultaterne, og det er et måleinstrument, som jeg ved, at admi-nistrationen og lederne er glade for, fordi så kan de sammenligne sig. Det forstår jeg godt, men hvis de ikke er valide, så er det dumt at måle. Jeg synes, at man skal tage det alvorligt, at de ikke er valide. At eleverne kan have lært noget andet, end hvad de bliver testet i. Jeg forstår godt, at de er glade for at kunne sammenligne sig med andre skoler, men ikke hvis vi ikke får det ud af det, som vi tror, det måler på. For det vigtigste er, om eleverne lærer af den undervisning, de får, og ikke hvad de bliver testet på. (Lokalpoliti-ker)

Andre politikere påpeger, at man skal passe på med at fjerne de nationale test, før man har gen-nemført undersøgelser af deres validitet. De påpeger, at de nationale test bidrager med et fagligt indblik i, hvordan skolerne har klaret sig, før elevene har været til eksamen, og at dette indblik er vigtigt, hvis problemer skal identificeres tidligt i elevernes skolegang. En lokalpolitiker udtaler ek-sempelvis i et interview, at vedkommende finder de nationale test anvendelige og primært mener, at kritikken af testene udspringer fra medierne og ikke skolerne.

6.4.2 De nationale tests rolle i den politiske beslutningstagning

Grundlæggende viser de kvalitative interview en stor variation i, hvordan de nationale test anvendes af de interviewede lokalpolitikere. Som illustreret ovenfor er enkelte politikere meget kritiske over for de nationale test, hvorfor de ikke bruger dem til at træffe beslutninger politisk.

[De nationale test, red.] anvendes overhovedet ikke. Overordnede resultater bliver meldt ind til ministeriet, som de skal. Ellers har vi ikke brugt ret mange kræfter på dem. [Vi, red.]

har haft et tematiseret møde med læsekonsulenter og skolechef, som fortalte om brugen af de nationale test og deres positive holdning til de nationale test som redskab til at måle progression og måling af elever. Ikke tilstrækkeligt til at fjerne skepsis blandt politikere.

(Lokalpolitiker)

Andre lokalpolitikere, der generelt også er mere positive omkring testens validitet, bruger i højere grad de nationale test mere systematisk i det politiske arbejde til at træffe politiske beslutninger. Det handler blandt andet om at identificere særlige udfordringer og problematikker for grupper af elever:

Helt lavpraktisk så får vi som udvalg fire gange om året en evaluering og nogle tal på, hvordan det går ude i vores folkeskoler. Hvordan er niveauet fagligt, når vi ser på karak-terer? Er der en stigning er der et fald? Vi ser på kønnene, drenge og piger, er der forskel her? Man kigger helt ned i skoler. Er der nogen skoler, der er ekstra udfordret på de nationale test? Er der nogen signifikante udslag, som gør, at vi er nødt til at kigge ekstra på det? Vi får nogle tal, som vi skal tage til efterretning, men som vi selvfølgelig er nys-gerrige på. Hvis der er noget, der viser sig at have store udsving, så spørger vi ind til det.

Vi har blandt andet inden for de sidste par år haft stort fokus på drengene, fordi vi kunne se, at drengene lå bagefter i de her tests og karakterer generelt. (Lokalpolitiker)

Lokalpolitikeren fortæller endvidere om, hvordan politikerne har haft fokus på matematik i skolerne, fordi de kunne se, at deres skoler lå dårligt inden for dette fagområde. Dette førte til en række tiltag i form af efteruddannelse af lærere og oprettelsen af et forum, hvor folkeskolerne indgik i en videns-udveksling med gymnasierne. Ifølge lokalpolitikere har disse tiltag ført til forbedringer i elevernes faglige niveau.

Endelig er der enkelte lokalpolitikere, der i nogen grad bruger de nationale test, uden at testene dog har en fremtrædende rolle i den politiske debat i byrådet.

Det er selvfølgelig rart at have forskellige systemer og redskaber, man kan tage fat i og bruge. Der er en eller anden grad af sammenlignelighed i de nationale tests, som er rar at have, men de nationale tests har aldrig været omdrejningspunkt for en politisk debat i byrådet. De nationale tests har ikke været brugt som styringsredskab i forhold til, at en skole præsterer sådan, så gør vi sådan i vores politiske prioriteringer. (Lokalpolitiker)

7 Nationale test som et element i

In document Anvendelsen af de nationale test (Sider 93-96)