• Ingen resultater fundet

Bilag 8 Transskribering af dybdegående interview 2

In document Dagligvarebutikker på det danske marked (Sider 133-136)

11. Bilag

11.8 Bilag 8 Transskribering af dybdegående interview 2

133

134 T: Ja.

M: Hvis vi så kigger på yoghurt her. Hvad kigger du så efter her?

T: Jamen der kigger jeg efter det, der har mindst fedt. Det der er mest magert, og så den smag jeg godt kan lide. Jeg kan godt lide den med vanilje, for den er godt til at blande op med skyr eller noget frisk frugt.

M: Nu er det så cheasy’s der har den med vanilje, men nu har Irma jo også deres eget mærke.

T: Ja, men der vælger jeg at gå fra dem, fordi de lavet på sødmælk, og det bliver for fedt for mig.

M: Så skulle du også have noget smør?

T: Ja, normalt køber jeg ikke smør i Irma, der går jeg i Fakta eller Netto, og køber deres billige smør, fordi det er begrænset, hvor meget smør jeg spiser, og så synes jeg, at jeg lige så godt kan spare nogle penge på det.

M: Og så skulle du have noget tandpasta også?

T: Ja, nu kan jeg se, at de ikke lige har mit mærke.

M: Hvad er det for et?

T: Det er Aquafresh, og det er pga. smagen. Jeg synes, det er det, der smager bedst. Det kan godt være, at der er nogle af de andre, der er bedre, men jeg tager det pga. smagen.

M: Ja, men hvad gør du så i dette tilfælde, når de så ikke har den du normalt bruger?

T: Så ville jeg nok gå i en anden butik.

M: Så du vælger ikke at købe nogle af dem?

T: Ja.

Anden del:

M: Så skal jeg lige høre om du får reklamer?

T: Ja, men de ryger også lige fra postkassen og ned i skraldespanden.

M: Så du kigger ikke på hvilke reklamer det er du får?

T: Ikke papirreklamerne, jeg har en app på min telefon med tilbudsaviserne, så hvis jeg har behov for at se nogle specifikke butikkers tilbudsaviser, så kan jeg gøre det, og hvis jeg har behov for at søge på et specifikt tilbud eller et produkt jeg gerne vil se om er på tilbud, så kan jeg gå ind og søge på præcis det produkt. Men det er ren og skær dovenskab, at jeg ikke har fået meldt reklamerne fra.

M: Så det er ikke nogle du bladre i?

135 T: Jo, når jeg er på besøg hos min mor og sidder og keder mig, så kan jeg finde på det, men jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har gjort det derhjemme.

M: Når du søger på et specifikt produkt, er du så villig til at gå hen i den butik, hvor det er på tilbud?

T: Det kommer nok helt an på, hvad det er for en butik. Hvis det er en butik som ligger i gåafstand, så er det lige meget, hvad det er for en butik, men hvis jeg er nødt til at starte min bil, så overvejer jeg nok, hvor vigtig det er i forhold til benzin og besparelsen. Er det bleer, det har de som regel gode tilbud på i Bilka, så kører jeg gerne langt, for det er en stor udgiftspost, hvis det er mælk, så kan jeg godt overleve at betale de to kr. mere.

M: Så skal jeg lige høre om du har nogle medlemskort? Til nogle dagligvarebutikker?

T: Nej.

M: Kender du til nogen?

T: Ja, jeg ved at Coop har et, min mormor er medlem af Coop. Vi er tit blevet spurgt, de få gange vi køber ind i Kvickly om vi ville være medlem. Men det der måske lidt afskrækker mig, det er at det koster penge at blive medlem. Så med så lidt som jeg køber ind i Kvickly, altså jeg køber da ind i Fakta, men jeg ved ikke om de er med, men så lidt som vi gør det, og med de plus point der, så er jeg ikke sikker på at… Og så er jeg ret sikker på, at jeg ville glemme at aflevere kortet.

M: Har du medlemskort til nogen andre typer af butikker?

T: Jeg har til Matas og til H&M. Men det sidste halve år har jeg faktisk ikke haft nogle af dem i min pung.

Jeg har glemt at putte dem i, efter at jeg har fået ny pung. I Matas er det bare så fantastisk, at der har man mulighed for at oplyse sit telefon nr., og så får man stadig sine point, men i H&M, der er det bare ærgerligt. Men jeg kunne forestille mig, i og med at man ikke altid bliver spurgt: ”Har du et Coop kort?”

så ville jeg glemme og aflevere det, og så ville ideen ligesom forsvinde.

M: Men hvad skulle der så til for at du fik et medlemskort?

T: Nogle fordelagtige rabatter, et eller andet der er fordelagtigt for mig som forbruger. Ikke

nødvendigvis et bestemt sortiment, som jeg kunne bruge mine point på når jeg havde optjent dem, men at man måske engang om året fik en eller anden kontant bonus ud af det. Ligesom de gør med periodekort. Hvis du har abonnement service, så bliver der en gang om året sat penge ind på din konto.

M: Hvad er vigtigt for dig med den butik du vælger at købe ind i?

T: Det må nok være prisen. Vi har rigtig mange forskellige butikker lige i nærheden af hvor vi bor, lige i gåafstand, så der er ikke nogen tvivl om, at jeg som regel starter i enten Netto eller Fakta, og så

arbejder mig igennem de billige butikker først, og så går jeg ind i de dyrere, hvis der så ikke er ting der, jeg kan få. Men det kommer nok lidt an på, hvad det er. Skal jeg bare have tre liter mælk, så behøver jeg ikke at gå i Netto bare for at spare en krone pr. liter, så kan jeg lige så godt gå i Super Best som ligger tættest på. Og vi taler altså om 100-200 meters forskel. Men det er bare nemmere, lige at tage det der er tættest på. Men det er klart, at hvis jeg skal købe stort ind, og efter en indkøbsseddel, så starter jeg i Netto, og det jeg ikke kan få i Netto, ser jeg så om jeg kan få i Fakta og så videre igennem butikkerne.

Men pris er nok den største del af mine indkøb.

In document Dagligvarebutikker på det danske marked (Sider 133-136)