• Ingen resultater fundet

Virtuelt venteværelse

In document Maj 2020 MedCom11+ > Sådan går det (Sider 39-43)

Dato: Maj 2020 Projektleder: Mikkel Schou-Nielsen

Formål:

Projektets formål er at udrulle digital understøttelse af kø-funktion og videokonsultation i primærsektoren. Oprindeligt var formålet udelukkende afprøvning, men som reaktion på Corona-krisen, hvor patienter og borgere har haft begræn-sede muligheder for fysisk konsultation, skiftede projektet gear fra afprøvning til udrulning og anvendelse i bred skala.

Deltagere:

MedCom, PLO, FAPS og Københavns Kommune (re-præsenterer de øvrige kommuner).

Leverandør:

Trifork leverer web-løsning og videounderstøttelse i Min Læge app og i Kontakt Læge app. PLSP leverer snitflader og logistik til kobling af klinikker, ydere og patient. Ud-valgte systemhuse leverer sømløs adgang fra lægesyste-merne.

Læse mere om projektet: https://www.medcom.dk/projekter/virtuelt-ventevaerelse Projektstatus

Alle elementer af det samlede løsnings-setup er færdigudviklet og i drift. Kommunerne har først i løbet af maj måned taget fat på afprøvning, og bredere ibrugtagning udestår. Dette afhænger også af de pågående overenskomstforhand-linger.

Strategisk lige nu

Projektet har kørt så hurtigt, at budget og aftaler er haltet bagefter. Der er ved at blive strammet op på både budget- og kontraktgrundlag, men den oprindelige Corona-bevilling på 4 mio. kr + budgettet til det oprindelige afprøvningsbud-get på 1,4 mio. kr er opbrugt. Der er skaffet en ekstrabevilling på kr. 600.000, men selv med denne ekstrabevilling er projektets budget presset til kanten. Det betyder, at udviklingstiltag som ellers vurderes at være vigtige, ind til videre må sættes på hold.

Fagligt/teknisk lige nu

Som anført er den tekniske løsning udviklet og i drift. Det gælder både de PLO- og FAPS-specifikke dele af løsningen, og app’en Kontakt Læge, som understøtter kommunernes adgang til videokonsultation hos de klinikker, som de en-kelte kommuner laver aftaler med. Som nævnt under ”Strategisk”, så er der en del emner på udviklingslisten, som pt.

ikke kan prioriteres pga. stramt budget.

Risikolog

Top 3, jf. ovenstående:

1. Stramt budget (hvor der aktuelt ikke er afsat midler til yderligere integrationsmuligheder med lægesyste-merne, fx ift. booking-modulerne).

2. Udeståender vedr. samarbejdsaftale og øvrigt aftalegrundlag.

3. At udrulningen i kommunerne ikke kommer ordentligt i gang pga. usikkerhed jf. overenskomstforhandlinger.

Milepæle

Disse er ændret grundlæggende fra sidste status jf. nyt formål. Plan Nået 1 Udvikling, test og release af basisløsningen (PLO)

2 Åbent for alle PLO-klinikker

2020 03 20 2020 03 27

Ja Ja 3 Udvikling, test og release af FAPS-specifikke løsningsdele

4 Åbent for alle FAPS-klinikker

2020 04 01

8 Evaluering og langsigtet plan for forvaltning og udvikling 2020 -- Ikke aftalt

Monitorering

Virtuelt venteværelse

Løsningen i overblik: Viser app, web og infrastruktur:

IT i praksissektoren

Forløbsplaner i almen praksis

Dato: Maj 2020 Projektleder: Rikke Viggers

Formål:

Forløbsplaner har til formål at give patienter med kronisk sygdom bedre overblik over behandlingsforløbet i almen praksis samt bedre grundlag for egenomsorg. Førløbsplanen er implementeret i almen praksis, så den understøtter dialogen mellem den kronisk syge og lægen/praksispersonalet. I 2020 skal der ske fortsat udbredelse af KOL og dia-betesforløbsplanen, så målsætningen om 75.000 på år forløbsplaner kan blive opnået. Forløbsplanen for iskæmisk hjertesygdom er aftalt implementeret inden udgangen af 2020, så udbredelse kan ske i 2021.

Deltagere:

Læse mere om projektet: https://www.medcom.dk/projekter/forloebsplaner Projektstatus

69% af lægerne har udarbejdet forløbsplaner og i alt blev der oprettet ca. 5.000 planer hver måned frem til marts hvorefter coronasmitte har betydet fald i antallet af udarbejdede planer. Udbredelsen sker i et samarbejde mellem Læ-gesystemerne, datakonsulenterne, PLO, KiAP og MedCom. Der er indgået samarbejdsaftaler med datakonsulenterne som er aktivt opsøgende overfor klinikker som ikke rigtig er kommet i gang med at udarbejde planer og gøre dem til-gængelig for patienterne.

Hjerteforløbsplanen er released på PLSP’s testservice, og der udarbejdes nu testprotokoller og testcases til lægesy-stemerne, som efter planen skal certificeres efter sommerferien.

Strategisk lige nu

Forud for OK21 udarbejder Sundhedsstyrelsen et notat som beskriver de faglige inklusionskriterier for hjerteforløbs-planen samt estimerer hvor mange patienter det kan forventes skal have en hjerteforløbsplan.

I OK18 er det aftalt at der skal udarbejdes en evaluering af forløbsplanerne. Muusmann har gennemført evalueringen som er afrapporteret for projektstyregruppen 18. maj.

Forløbsplansteknologien er sat i anvendelse ift. RKKP-indberetning for KOL og for diabetes, samt til klyngevisninger, Fagligt/teknisk lige nu

MedCom har modtaget forslag til konsolidering/fremtidssikring af den tekniske løsning. Der er peget på et behov for at vurdere og sikre sig, at den tekniske løsning kan honorere de krav som følger af de nye aktiviteter og initiativer, der kan forankres i arkitekturen. Konsolideringsprojektet er indledt med udarbejdelse at kommissorium for projektet som er tiltrådt af projektstyregruppen. Kommissoriet er udarbejdet af MedCom og PLO med et fælles input fra de 3 interes-senter i den tekniske løsning: PLSP, PL-forum og KiAP. Der tilknyttes en ekstern evaluator som skal følge projektet og vurdere det nuværende tekniske setup og planerne for det fremtidige setup

Risikolog

Den aftalte målsætning om 75.000 forløbsplaner blev ikke nået i 2019. Udbredelsesindsatsen intensiveres via opsø-gende indsats fra datakonsulenterne, udsendelse af brev fra PLO samt målrettet indsats overfor kliniksygeplejer-skerne (undervisning, artikler, konferencestand).

Forløbsplanerne bygger på en kompleks teknisk løsning som driftes og videreudvikles af organisatorisk adskilte leve-randører (PLSP, KIAP og LPS) som alle leverer tekniske løsningselementer og faglige ressourcer til løsningen. Der er stadig behov for at konsolidere og justere det tekniske og organisatoriske set-up, hvilket kræver tæt koordinering og samarbejde. Projektets teknikgruppe afholder ugentlige (korte) videomøder mhp. planlægning af aktuelle opgaver og opfølgning på aktuelle udfordringer.

Milepæle Plan Nået

Monitorering

Forløbsplaner i almen praksis

Anden national udbredelse

In document Maj 2020 MedCom11+ > Sådan går det (Sider 39-43)