• Ingen resultater fundet

Kolding Kommune

Mind-set:

Borgerens centrum. Kommunen er til for borgeren. Der skal være sammenhæng i indsatsen for borge-ren. En indgang og én ’egen’ plan.

Borgen ved bedst selv, hvad der giver udvikling og trivsel. Selvhjulpenhed. Empowerment.

Man går med borgeren. Medarbejderne skal træde ind i Borgerland. Her er der en indgang og en hel-hedstænkning.

Medarbejdernes specialisering befinder sig i Fagland. Fagligheden skal bruges til at stille spørgsmål fremfor at give svar.

FOR HVEM OG HVORDAN Målgrupper

Indsatser

Målgruppe:

Målgruppen for Selvværd og Sammenhæng gælder for hele social- og handicapområdet, for familieom-rådet og for senior- og sundhedsomfamilieom-rådet.

Det gælder i princippet for alle myndigheder og indsatser på området.

Visionen Selvværd og Sammenhæng har en betydning for organisationen i den betydning, at møder foranstaltninger, afdelinger mv. imellem er ændret. Man har sagen sammen. Det samme gælder øko-nomien – der bliver ikke sendt regninger afdelinger imellem. Konkret gør Kolding Kommune det, at de ikke vægter økonomien som siloøkonomi – det er fælles økonomi, som betyder, at det er borgerens be-hov, der er styrende fremfor økonomien i egen afdeling – det er kapacitetsstyring ud fra en model, der er på tværs af hele forvaltningen. Styring er således både decentral og central i forhold til økonomi.

Der er udarbejdet en indsatstrappe.

MED HVEM Organisering og

Struktur Medarbejdere/Ledelse

Borger Samarbejdspartnere

Civilsamfund

Organisering:

Der samarbejdes på kryds og tværs.

Tilbuddene – indsatserne - udvikles til at tilbyde noget andet i de konkrete sager, men der ligger ikke en egentlig strategi for anderledes indsatsvifte.

De frivillige og de pårørende inddrages i større udstrækning

Omkring borgeren:

Borgen har en enkelt tilgang til kommunen. Der arbejdes med min plan.

HVAD KRÆVES Ressourcer

Sagstal Kompetencer Fysiske rammer Tilgængelighed

Der er udviklet en egentlig selvværd- og sammenhængsmodel, som gælder for alle møder med borge-ren og al tilgang for indsatsen. Der er udviklet en række redskaber omkring modellen og afholdt møder om det.

Der er gennemført forskellige koncentrerede processer på alle områder eksempelvis:

Værksteder for samtlige ledere, hvor modellen øves.

Værksteder for medarbejdere, hvor modellen øves.

Case afprøves direkte i modellen i læringsperspektiv.

Medarbejder-temadag individuelt i de respektive afdelinger.

Temadag for MED organ.

Designprocesser på ungeområdet, der har ført til projekt om ungefællesskaber og ny indsats ”ta-lentudvikler”.

Designproces vedrørende overvægt, der har ført til nyt projekt om ligevægt (mental sundhed).

Designproces for pårørende, der har ført til en pårørende model

Designproces på ”fremtidens myndighed” opstartet i efteråret 2018 – i samarbejde med indsatsområ-det (et arbejde der skal være færdig til april). Processen er på voksenområindsatsområ-det, senior, handicap, hjæl-pemiddel, psykiatri og misbrug. Her er det forventningen, at der er meget af det, der er på børneområ-det, der formodentlig kan anvendes på voksenområdet.

På voksenområdet har kommunen knyttet socialrådgivere til væresteder og kulturhuset. Der er lagt vægt på forebyggelse og tidlig indsatser bl.a. via ”Stifinder”.

Kommunen udmønter lovgivningen på § 82-området ved at udarbejde værestedsstrategi i overens-stemmelse med forebyggelses- og selvværd og sammenhængs-mind-settet.

Der er udviklet en praksis i forhold til prøvehandlinger: Både i det store og i det små - hvad kan medar-bejderne selv uden at ”få lov”, finde midler eller afsætte store mængde tid, mv. Tænk hastighed – træk ikke tingene i langdrag. Små handlinger, hurtigt – og gerne flere efter hinanden. Tænkt læring – vi prø-ver hurtigt for hurtigt at blive klogere. Det er ufarligt bare at prøve.

HVAD BETYDER DET FOR

Borgerne Organiseringen (ledelse, medarbejdere,

samarbejdspartnere) Økonomien

For Borger:

Borgeren bliver mødt anderledes: en anerkendelse af, at det, borgeren beder om, svarer til det, borge-ren skal mødes med.

For organisationen:

Der tænkes meget mere tværfagligt. Økonomi på tværs af afdelinger og afsnit – der sendes ikke regnin-ger på tværs til hinanden. Der tages udgangspunkt i, hvad man kan gøre sammen.

Der investeres i den indledende afklaring – samtale med borgeren – med forventningen om, at det be-tyder en mere adækvat løsning for borgeren.

Man bruger fortsat VUM på voksenområdet.

Alle i organisationen tager ansvar for den samlede opgaveløsning. Der arbejdes med prøvehandlinger.

Der er tillid til, at der kan tages nogle alternative skridt, og at der kan prøves noget af.

Tæt samarbejde og procedure i forhold til beskæftigelsesområdet, som arbejder ud fra samme mind-set i forhold til selvværd og sammenhæng.

For økonomien:

Indtil videre har omstillingen ikke medført nogen betydning for økonomien. Det er dog vurderingen, at der kan ses nogle besparelser via den tilgang, man har til borgeren.

Det at give borgeren en mere smart og individuelt tilrettelagt hjælp vurderes at kunne give en bedre oplevelse af hjælp - samtidig med, at hjælpen/indsatsen tilpasses det reelle behov, borgeren har. For nogle borgere vil det kunne betyde, at indsatsens omfang er mindre end tidligere.

Møde i Egedal Kommune den 19. september 2018

Deltagere ved mødet: Fra Egedal Kommune: Jobcenterchef Lars Bonde, Afdelingsleder

Jobcenter Sanja Saric, Centerchef i Center for Social Service Rikke Westergaard, Afdelingsleder i Center for Social Service Søren Karsten, Afdelingsleder i Borgerservice Rikke Terslev, Ledelsesprakti-kant Trine, Udviklingskonsulent i Center for Social Service Vibeke Bruun Toft og Udviklingskonsulent i Center for Social Service Janika Wiene.

Fra Socialstyrelsen: Konsulent Birthe Povlsen og Souschef Jakob Tjalve.

Fra Dansk Socialrådgiverforening: Konsulent Mette Grostøl, Konsulent Elise Lyhne-Hansen og Prakti-kant Louise Carlsberg.

HVORFOR Mål Mind-set

’Tæt På Tværs’ startede i 2015 i forbindelse med budgetforhandlingerne som en investeringsstrategi.

’Tæt på Tværs, voksenområdet’ er en helhedsorienteret omlægning af området for borgere i udsatte positioner på tværs af sagsbehandling, den kommunale tilbudsvifte og almenområdet.

Mål:

Formålet med Tæt På Tværs, voksenområdet, er at sikre:

Et hverdagsliv så tæt på det almindelige som muligt for borgere i udsatte positioner. Den enkelte skal styrkes i at mestre eget liv.

Målrettede og helhedsorienterede indsatser med tæt opfølgning og gradvis nedtrapning af indsat-sen for øje.

Effektiv ressourceudnyttelse – øger den faglige kvalitet af sagsbehandlingen samtidig med, at vi realiserer økonomiske besparelser.