• Ingen resultater fundet

KAPITEL PLANLÆGNING OG SVAR PÅ ARBEJDSSPØRGSMÅL 6:

In document JYSK INDTAGER RUSLAND (Sider 84-87)

Hvordan vil det mest optimale marketingmix se ud for JYSK i Rusland?

7.1 De 7 P’er

Ud fra ovenstående analyser og strategier skal der udarbejdes et marketing mix for JYSK, hvordan skal de sammensætte det rette markedstilbud over for deres målgruppe i Rusland.

Med udgangspunkt i de 7P’er beskrives JYSKs marketingmix Produkt

De produkter JYSK har med til Rusland går under fællesbetegnelsen ”JYSK- a great Scandinavian offer for everyone within sleeping and living ”51 JYSK produkter består af senge, dyner, madreasser, møbler til inden dørs og udendørs og boligtilbehør med et skandinavisk design. Alle produkter lever op til JYSK høje kvalitet standarder.

JYSKs sortiment er både bredt og dybt i de fleste af deres produktkategorier. Produkterne er såkaldte langvarige produkter, da kvaliteten gør at produktet har lang levetid.

De fleste af JYSKs vare er indpakket i praktisk emballage der beskytter produkterne og gør dem lette at fragte både for JYSK og for kunderne.

En vigtig del af JYSKs produkter er den service der er tilknyttet produktet, som uden tidsbegrænset ombytningsservice eller fuld refundering på produktet hvis

Produkterne i butikkerne kommer til at bestå af 80% JYSK standard vare der er ens for alle JYSK butikker og 20% JYSK produkter der er særligt tilpasset det russiske marked.

51 https://www.jysk.com/mission-statement

84 Pris

Prisniveauet kommer til minimum at matche IKEAs priser og mange af deres produkter kommer til at ligge under IKEAs priser.

Value for money, hvor det er høj kvalitet til lav pris, det vil sige JYSK vil gerne have en kvalitet der er den samme eller lidt bedre end IKEA, til gengæld skal prisen ligge under IKEA pris niveau.

Sammenlignet de andre konkurrenter på det russiske marked vil JYSK pris niveau også være lav.

JYSK prisstrategi vil være maksimering af markedsandele, det vi sige JYSK priser vil afspejle konkurrenternes priser og derefter ligge sig lige under, så JYSK produkter altid vil være billigst, hvis muligt. Det er en strategi der på langsigt vil give et afkast, men hvis der ikke er den store konkurrence på grund af det store marked og få udbydere, så vil JYSK priser følge det efterspørgslen diktere.

Placering

Alle fem JYSK butikker kommer til at ligge spredt inden for en radius af 15 km for Moskva centrum.

 Nordlige Moskva/Altuf’evo

 Troika (centrum) to butikker

 Sydvestlige Moskva i Yasenevo-distriktet

 Sydøstlige Moskva i Maryino-distriktet

Lært af erfaringer fra de kinesiske marked, hvor JYSK butikkerne faldt i med alle de andre butikker og blev usynlig i alle de andre facadeskilte, så skal de russiske JYSK butikkerne være synlige med plads rund om og synlig skiltning.

JYSK butikken i Troika som er i centrum af Moskva bliver en centerorienteret butik i det fashionable franskejet Auchan Center. Butikken skal ligge på groundfloore lige ved hovedindgangen, vel nok den bedste beliggenhed i hele centeret.

De andre JYSK butikker kommer til at ligge i områder sammen med andre større butikker som outlets og specialbutikker der er placeret mere trafikorienteret, hvor der lettere at komme til med bil, samt gode parkeringsforhold. Butikkerne kommer til at ligge inden for den yderste ring af Moskva det vil sige inden for en radius af 10 - 15 km fra Moskva centrum.

Derudover vil JYSK også nå ud til kunderne via deres hjemmeside og webshop.

Logistikken styres fra det strategiske placeret højteknologiske distributionscentre i Radomsko Polen, det vil være herfra alle vare går ud fra til JYSK butikker i Rusland.

85 Promotion

Ved at have lave priser og stor markedsføring opnås en hurtig penetration af markedet, hvilket under normale omstændigheder skal være JYSK strategi, men i øjeblikket er JYSK dog hæmmet af Corona krisen og må derfor ikke have for mange kunder i butikken af gangen derfor anbefales ingen markedsføring i starten og dermed vil det være en langsom penetration strategi.

Under normale omstændigheder skal JYSK benytte online markedsføring på baggrund af brugen af net baseret devises er i eksplosiv vækst samt udvikling af internettet har høj prioritet blandt Putins reformer. Området omkring Moskva har den bedste dækning og største koncentration af internetbrugere. Derfor skal JYSK annoncere på de sociale medier som den russiske pendant til Facebook kaldet VKontakte.

Derudover skal JYSK benytte sig offline medier som aviser, outdoor reklame på busser og billboards.

JYSK skal lave en koordineret markedsføringsplan til Rusland, så de får skabt pull strategi hvor kunderne ser et tilbud via en eller flere af JYSK markedsførings kanaler, for derefter at opsøge butikken og købe produktet.

Derudover bør JYSK benytte PR, hvor de kontakt diverse medier hvor JYSK fortæller om deres nye butikker i Rusland, evt. invitere nogle russiske journalister til hovedkontoret i Brabrand eller logistikcentralen i Ramdamsko Polen, det vil kunne give JYSK en masse god omtale i Rusland og måske åbne op for det russiske bureaukrati.

Det er vigtig JYSK hjemmeside og de fysiske butikker skal køre med ens koordineret markedsføring budskab så opnår såkaldt omnichannel markedsføring.

Processer

Selve logistik processen at få fragtet vare fra Radamsko i Polen frem til JYSK butikkerne i Rusland er sin sag, men når det kommer til vare der skal leveres til kunden, bliver kundetilfredsheden blandt andet målt på leveringstid. Hvis JYSK skal kunne konkurrere med IKEA og online giganten Alibaba skal leverings processen være en af de vigtigste prioriteringer. Derfor er det vigtigt denne proces bliver prioriteret højt.

En af de ting de faktorer der kan hjælpe processerne vil være lokale russiske leverandøre, på den måde vil JYSK kunne komme den lange leverings tid over den polsk russiske grænse til livs.

86 Pyhsical evidence

Butikkerne skal være de nyeste 3.0 butikker med fokus på overskuelighed og det skandinaviske islæt via trægulv og skandinavisk designet inventar. Butikken har koncentreret spotlys på flere af varerne.

Det samme udtryk med især sarte farver går igen på JYSK hjemmeside der er overskuelig og let at navigere i.

Personale

Alt personale skal være oplært efter JYSK kundeservice koncept og skal kende den skandinaviske varme og imødekommende hjælpsomme service mentalitet. De russiske butiksledere skal på kursus i eksempelvis russisk talende Ukraine og se hvordan man leder en JYSK butik til succes. Den JYSKe personale ledelse handler i høj grad om at lytte til og respektere personalet og give dem medansvar for drift af butikkerne.

De russiske butikker skal selvfølgelig også indgå i de medarbejder tilfredsheds undersøgelser JYSK foretager.

In document JYSK INDTAGER RUSLAND (Sider 84-87)