• Ingen resultater fundet

Job på særlige vilkår

3.2. Initiativer for medarbejdere i en særlig udsat position

3.2.2. Job på særlige vilkår

en medarbejder, hvis han eller hun har været syg i 120 dage in-den for de sidste 12 måneder, uin-den anin-den begrundelse end syge-fraværet i sig selv. Når en virksomhed ikke afskediger en med-arbejder på den baggrund, kan man tage det som udtryk for et ønske om at fastholde medarbejderen.

13 pct. af de private virksomheder og 37 pct. af de offentlige virksomheder har inden for de sidste 3 år undladt at fyre en medarbejder efter 120 dages sygdom.

Over 80 pct. af virksomheder med over 200 medarbejdere har undladt at afskedige en medarbejder inden for de sidste 3 år, selvom vedkommende havde et sygefravær på over 120 dage på et år. Til gengæld kan det også konstateres, at det er på de store virksomheder, at man oftest oplever medarbejdere med så langt et sygefravær. På de små virksomheder har 60 pct. af de offent-lige og 86 pct. af de private virksomheder angiveligt ikke været i den situation.

Spørgsmålet var formuleret på en sådan måde, at blot virksom-heden én gang har undladt at fyre en medarbejder inden for de sidste 3 år, kan vedkommende svare ja, men i realiteten kan virksomheden have fyret 5 andre medarbejdere på baggrund af 120 dages sygefravær. Det kan således kun konkluderes, at det er de færreste virksomheder, der ikke har fastholdt mindst én medarbejder inden for de sidste 3 år. Omvendt er der kun 11 pct. af de offentlige og 3 pct. af de private virksomheder, der direkte angiver at have afskediget en medarbejder på dette grund-lag, hvilket må siges at være et positivt resultat.

Fastholdelse af en medarbejder kan gøres på mindst 3 forskellige måder. Man kan fastholde medarbejderen på almindelige over-enskomstmæssige vilkår, selvom vedkommende ikke mere præ-sterer det optimale. Man kan kalde det "naturlige" skånejob, hvor der bliver set igennem fingre med, at præstationerne ikke lever helt op til kravene. For det andet kan man lade medarbej-deren overgå til en stilling på særlige vilkår uden offentlige til-skud. Det er bl.a. den type job, som skal fremmes via de sociale kapitler i overenskomsterne. Job på særlige vilkår vil være kende-tegnet ved, at de afviger fra overenskomstens almindelige bestem-melser om løn og arbejdstid. Virksomheder har dog kunnet ind-gå denne type aftaler, også inden de sociale kapitler blev en rea-litet. Endelig kan man lade personen overgå i en stilling på sær-lige vilkår med offentligt tilskud. Det vil typisk være i det, man kalder en 50/50-stilling, hvor det offentlige betaler halvdelen af mindstelønnen og virksomheden den anden halvdel eller efter indsats. Her er kravet dog, at revalideringsmulighederne skal være udtømte.

Ud over disse tre muligheder for at fastholde medarbejdere vil der i praksis findes en fjerde. På større virksomheder vil der for-mentlig være medarbejdere, der skifter job inden for virksom-heden. Det kan skyldes mange forhold. Men et forhold kunne være, at man søgte mindre belastende arbejde inden for samme virksomhed. Sådanne omplaceringer inden for en virksomhed kan være med til at fastholde medarbejdere, men vil ikke frem-stå som en fastholdelsespolitik og kan derfor heller ikke måles i en undersøgelse som denne.

Som det fremgår af tabel 3.10, er der langt flere, der bliver fast-holdt på almindelige overenskomstmæssige vilkår både på de of-fentlige og de private virksomheder end på særlige vilkår. Hen-holdsvis 3 pct. og 8 pct. af de offentlige virksomheder har op-levet medarbejdere, der er gået fra en normal ansættelse til en ansættelse på særlige vilkår uden eller med offentligt tilskud. De samme tal for de private virksomheder er 4 pct. og 4 pct.

Tabel 3.10.

Er der medarbejdere, der inden for de sidste 3 år er blevet fastholdt på virksomheden, selv om de ikke levede op til præstationskravene? Særskilt for om virksomheden er offentlig eller privat og antal ansatte. Procent.

Offentlige virksomheder/Antal ansatte Private virksomheder/Antal ansatte

1-1) 51- Over I 1- 51- Over I

50 200 200 alt 50 200 200 alt

På normale overens-komstmæssige vilkår:

Ja 19 44 63 25 12 40 54 14

Nej 81 56 37 75 88 60 46 86

På særlige vilkår uden offentligt tilskud:

Ja 2 6 32 3 3 19 23 4

Nej 98 94 68 97 97 81 77 96

På særlige vilkår med offentligt tilskud:

Ja 5 18 28 8 3 9 15 4

Nej 95 82 72 92 97 91 85 96

Har fastholdt

medarbej-dere på mindst én måde: 22 54 78 30 17 53 64 19

Uvægtet

procentgrundlag 313 258 164 735 1.015 330 249 1.594

Antal virksomheder 10.761 2.982 395 14.138 82.686 4.747 941 88.374 1) Se note 1 i tabel 3.1.

Job på særlige vilkår er tydeligvis primært noget, som store virk-somheder etablerer. Dette skyldes formentlig, at det for det før-ste kræver viden om de muligheder, der faktisk er for den slags stillinger og for det andet, at man har muligheder for at oprette et særligt job til de berørte personer.

Generelt må det dog siges, at fastholdelse via job på særlige vil-kår endnu ikke er noget udbredt fænomen på det danske arbejds-marked. Det skal dog tilføjes, at de nye sociale kapitler i over-enskomsterne formentlig langt fra er slået igennem endnu.

Det at fastholde personer, der ikke helt lever op til præstations-kravene, på normale vilkår, er lidt mere hyppigt forekommende.

I den forbindelse skal det fremhæves, at de offentlige virksom-heder og de store private virksomvirksom-heder her ligger på linje. Det er interessant i betragtning af, at det offentlige arbejdsmarked for ikke mange år tilbage havde ry for at tilbyde livstidsstillinger.

Tallene viser, at enten er de offentlige virksomheder blevet lige så skrappe i deres krav til den enkelte medarbejder som de pri-vate virksomheder, eller også er de pripri-vate virksomheder lige så langmodige med medarbejdere, der ikke helt lever op til krave-ne, som de offentlige virksomheder. Stor forskel mellem de to sektorer er der i hvert tilfælde ikke.

Som det ligeledes fremgår af tabellen, har 30 pct. af de offent-lige og 19 pct. af de private virksomheder fastholdt en eller flere medarbejdere inden for de sidste 3 år på mindst en af de tre ovennævnte måder. Lægges dertil de virksomheder, der har und-ladt at fyre en person på grund af 120 dages sygefravær, fås, at over halvdelen af de offentlige og 27 pct. af de private virksom-heder har fastholdt egne medarbejdere, der på en eller anden måde ikke er fuldt på højde med kravene på arbejdspladsen.