• Ingen resultater fundet

De enkelte tyre og deres afkomsprøvehold

In document Afkomsprøver med tyre (Sider 76-195)

1. RØD DANSK MALKERACE Bornholms Banko, s. 28756, f. 7. januar 1963 hos C. M. Hansen, Gadegård, Bodilsker.

Afkomspr. 2. kl. 1. gr. 1968 og 69 v. Bh.l.F.

Ejer: Bornholms Elite-Kvægavlsforening.

Fader: Bornholms Janos, e.A 4886. Ff. Hannibal, s. 4776. Fm. Nr. 45, s. 25124.

Moder: Nr. 100, e.s. 28727. Mf. No Hegnsgård, r. 27111. Mm. Nr. 75, e.s. 27358.

Gns. af 19 døtre på Kannikegård:

kg mælk

6695

% fedt

4,55

kg smørfedt

305

% protein

3,68

kg mælkeprotein

246 Alle kvierne startede prøvetiden med høje dagsydelser, og holdet fik før-stepladsen ved samtlige ydelsesopgørelser i løbet af prøveåret. Ved prøvens slutning fik holdet den højeste gennemsnitlige smørydelse, som er opnået i afkomsprøvernes historie. Grundlaget for den usædvanlig høje smørydelse var den meget høje og særdeles ensartede mælkeydelse, idet alle kvierne må betegnes som højtydende. Det er usædvanligt, at det højestydende hold har racens mindste spredning i ydelsestallene for mælk, smørfedt og mælkepro-tein. Fedtprocenterne var middelhøje, medens proteinprocenterne knap nåede racens gennemsnit. Kvierne var lette.at malke, og der opnåedes gode malkbarhedsresultater. Sundhedstilstanden var særdeles god, og alle kvierne gennemførte prøven. Kvierne havde let ved at kælve, og de fødte alle le-vende kalve, hvis gennemsnitsvægt kun blev 35 kg. Ædelysten var særdeles god, og selv om kvierne var højtydende, opnåedes en pæn tilvækst under op-holdet på stationen. Kvierne var på alle områder behagelige at arbejde med, og de var rolige på græsmarken i sommerperioden. De reagerede ikke over for ændringer af foderet. 2 af kvierne nåede ikke at blive erklæret drægtige på stationen, men 7 blev drægtige efter 1. inseminering, og der medgik 2,0 ins. pr. drægtighed.

Middelstore, lidt lange, passende dybe og brede, særdeles tiltalende kvier, vel-formet af hoved og hals, enkelte lidt løs af bov, velformede af midtstykker, kun ganske enkelte lidt ujævne eller vigende af ryg, men ellers gennemgående jævne og velbårne, middelbrede af kryds, enkelte lidt høj korsbenskam eller halerod, gennemgående god lårbygning og sunde velstillede lemmer, middeldybe, særdeles velformede og velbårne yvere med passende store velformede og velstillede patter.

Holdet tilkendt g+ for eksteriør.

Ringkøbing Sortemose, s. 28720, f. 28. marts 1963 hos Aksel Clausen, Bakkjærsminde, Laurbjerg.

Ejer: Ringkøbing-Skjern Kvægavlsforening.

Fader: Sortemose, s. 4680. Ff. Loke, s, 4323. Fm. Nr. 145, s. 19464.

Moder: Nr. 71, e.s. 28768. Mf. Hadsten Wahl, e.A 4940. Mm. Nr. 51, s. 26649.

Gns. af 16 døtre på Lægård:

kg mælk

6146 % fedt4,65 kg smørfedt

286 % protein4,07 kg mælkeprotein 250 Holdet startede prøveåret med høje ydelsestal, og da udholdenheden i ydelsen var særdeles god, opnåedes høje ydelsesresultater ved prøvens slut-ning. Mælkeydelsen var høj, fedtprocenterne særdeles gode og proteinpro-centerne udpræget høje, og holdet fik den højeste ydelse af mælkeprotein.

Der var ret stor variation i fedtprocenterne og i ydelsestallene for smørfedt, medens der var middelstor spredning i de øvrige ydelsestal. Malkbarheds-mæssigt var det et uensartet hold, og enkelte af kvierne var for længe om at blive malket. Malkbarheden forbedredes betydeligt i prøveåret, men der opnåedes ikke et tilfredsstillende gennemsnitsresultat ved malkbarhedsun-dersøgelsen. Der var derimod ingen problemer med nedlægning af mælken, således som det ofte har været tilfældet på adskillige hold efter sønner af Sortemose. Kvierne havde et usædvanligt roligt temperament, hvorimod der ikke var noget særligt at bemærke med hensyn til ædelyst. Flere af kvierne fødte store kalve, som i gennemsnit vejede 41 kg, hvorfor enkelte af kælv-ningerne blev noget besværlige. Alle kvier blev erklæret drægtige, og 9 blev drægtige efter 1. inseminering. To kvier kastede i begyndelsen af marts, men det lykkedes at få dem erklæret drægtige igen, inden prøven sluttede. Der medgik 1,9 ins. pr. drægtighed.

Ensartede, meget brede, dybe, muskuløse, typiske, meget velformede og vel-prægede, mellemrøde dyr af tiltalende format. Typisk hoved og hals, på et par nær, velstillet bov, fast kam, enkelte vigende lænd, lige, meget bredt, overvejende fladt, regelmæssig firsidet kryds, enkelte kun jævnt god overfladeform med en kende fremtrædende halerod, gode lår, pæn benstilling, en enkelt med krampe i baglemmerne. Et par lidt løst ophængt, de øvrige ganske velformet, rummeligt yver med passende store patter, almindelig pattestilling.

Holdet tilkendt mg for eksteriør.

Horsens Holm, s. 28904, f. 23. november 1963

hos Poul Christensen, Skovsholm, Barmer, Sebbersund.

Ejer: Horsensegnens Kvægavlsforening.

Fader: Ålborg Bitz, e.A 4892. Ff. Højvig 47, s. 4221. Fm. Nr. 18, s. 22540.

Moder: Nr. 55, Helga III, e.s. 31114. Mf. Sverre, s. 4759. Mm. Nr. 36, Hedvig, s. 25161.

Gns. af 18 døtre på Østerhåb:

kg mælk

6376

% fedt

4,47

kg smørfedt

285

% protein

3,67

kg mælkeprotein

234 Kvierne startede prøveåret med gode dagsydelser, og da udholdenheden i ydelsen var særdeles god, opnåedes fine ydelsesresultater ved prøvens slut-ning. Mælkeydelsen var meget høj, og fedt- og proteinprocenterne må beteg-nes som tilfredsstillende, selv om de knap nåede racens gennemsnit. Der var ikke ret stor spredning i ydelsestallene for smørfedt og mælkeprotein, medens der var normal variation i de øvrige ydelsestal. De brugsmæssige egenskaber var fremragende, idet kvierne var meget gode at malke, og de var meget rolige at arbejde med. Ædelysten var særdeles god, og kvierne op-nåede en god tilvækst i prøvetiden. Selv om der ikke var vanskeligheder med kælvningerne, var 4 af kalvene alligevel dødfødte. Ingen af kvierne fødte udpræget store kalve, og kalvenes gennemsnitlige fødselsvægt blev kun 36 kg. Der var kun en kvie, som ikke var erklæret drægtig ved prøvens afslutning. 8 kvier blev drægtige efter 1. inseminering, der medgik 2,2 ins.

pr. drægtighed.

Jævnt ensartede, på enkelte nær godt middelstore, brede, dybe, pænt musku-løse, ret regelmæssige, mellemrøde dyr af godt slag. Typisk hoved og hals, enkelte lidt fremskudt, i øvrigt velstillet bov, rummeligt midtstykke, nogle vigende til blød ryg, lige kryds med ganske pæne rammer, enkelte snævert sædebensparti og lidt fremtrædende korsbenskam, velformede lår, et par usikker hasestilling, ellers velstillede lemmer. Enkelte lidt fremskudt, ellers pænt yver, overvejende tilfreds-stillende pattesæt.

Holdet tilkendt g+ for eksteriør.

Hornshøj Borg, s. 28703, f. 15. august 1962 hos Kr. Elkjær, Eisborg, Rødkærsbro.

Ejer: Holstebroegnens Kvægavlsforening.

Fader: Rudme Ideal, e.A 4864. Ff. Sortemose, s. 4680. Fm. Nr. 69, s. 23264.

Moder: Nr. 64, e.s. 28775. Mf. Hadsten Wahl, e.A 4940. Mm. Nr. 36, s. 23769.

Gns. af 17 døtre på Lægård:

kg mælk

6147 %fedt4,57

kg smørfedt

281

% protein

4,00

kg mælkeprotein

246 Mælkeydelsen var høj, fedtprocenterne middelhøje og proteinprocenterne meget høje, hvorfor der opnåedes en høj ydelse af mælkeprotein. Der var

normal udholdenhed i ydelsen. Der var ret stor ensartethed i alle ydelses-tallene, og det var især tilfældet for proteinprocenternes vedkommende.

Hornshøj Borg har særdeles gode og ret ensbeskafne ydelsesanlæg. Kvierne var usædvanlig lette og hurtige at malke, og holdet fik det næsthøjeste malkbarhedstal af årets hold inden for RDM, men det må tilføjes, at en af kvierne blev eftermalket med hånd. Kvierne var meget robuste, og de havde en fantastisk god ædelyst. Med en enkelt undtagelse havde kvierne et roligt temperament, og de var usædvanlig gode at arbejde med, idet de brugsmæs-sige egenskaber var fremragende. Kvierne var store, og ved målingen af kropsmålene i marts måned havde de det største gennemsnitlige højdemål af årets hold af RDM. Der var ret stor variation i kalvenes fødselsvægt, som i gennemsnit blev 39 kg. Alle kvier blev erklæret drægtige inden prøvens slutning, og 7 blev drægtige efter 1. inseminering. Der medgik 2,2 ins. pr.

drægtighed.

Pænt ensartede, godt middelstore til store, brede, dybe, jævnt muskuløse, mal-keprægede, gennemgående fastbyggede og velformede, mellemrøde dyr. Alminde^

lige af hoved og hals, velstillet bov, enkelte noget vigende, i øvrigt velbåret ryg, lige, bredt, ret velformet kryds, adskillige noget højt sædebensparti og fremtræ-dende, men fin korsbenskam, gode lår, på et par nær velstillede lemmer. Over-vejende meget velformede malkeorganer.

Holdet tilkendt mg-f- for eksteriør.

Holm Nordvest, s. 29042, f. 28. marts 1964

hos Jens Holm Jensen, Nordgården, Rørby, Kalundborg.

Ejer: Holbæk Amts Kvægavlsforening.

Fader: Horsens Vang, e.A 4944, Ff. Ejlekær, s. 4416. Fm. Nr. 181, s. 25948.

Moder: Nr. 82, e.s. 29791. Mf. Sortemose, s. 4680. Mm. Nr. 54, s. 22112.

Gns. af 17 døtre på Torntofte:

kg mælk

6122 % fedt4,47 kg smørfedt

273 % protein3,73 kg mælkeprotein 228 Kvierne på dette hold var unge ved ankomsten til stationen, og de vejede kun 460 kg i gennemsnit, men de udviklede sig særdeles godt gennem hele prøvetiden. Ydelsen var god i begyndelsen af prøvetiden, og da udholden-heden var særdeles god, opnåedes fine ydelsesresultater ved prøvens slut-ning. Mælkeydelsen var fin, og fedt- og proteinprocenterne må betegnes som gode, selv om de lige knap nåede racens gennemsnit. Der var normal variation i fedt- og proteinprocenterne, medens der kun var knap middel-stor spredning i de øvrige ydelsestal. Kvierne var hurtige og lette at malke,

og der opnåedes fine resultater ved malkbarhedsundersøgelsen. Kvierne var rolige og særdeles gode at arbejde med, og de havde god ædelyst og re-agerede ikke over for forandringer af foderet. Der opnåedes en meget stor tilvækst på stationen. Det gik forholdsvis let med kælvningerne. Kalvenes gennemsnitlige fødselsvægt blev kun 36 kg, men kvierne var også små, og hovedparten af kalvene var kviekalve. Alle kvier var erklæret drægtige ved prøvens slutning, men der var kun 3 kvier, som blev drægtige efter 1. inse-minering, og der medgik 2,6 ins. pr. drægtighed.

Gennemgående nærmest middelstore eller middelstore, overvejende ret unge, velbyggede, mellemrøde og mørkmellernrøde kvier, ensartede i type og præg.

Pæne af hoved og hals, flere med en smule fremskudt bov, god eller fortrinlig dybde; ryggen hos flertallet velbåret, hos nogle dog en smule ujævn eller med tendens til lidt vigende lænd; krydset af ret god bredde, ret regelmæssigt firsidet, stærktbygget og velformet, men gennemgående en smule tilrundet af overflade-form, med en smule højt korsbensparti eller en kende fremtrædende, men ikke egentlig grov halerod, velformede lår og velstillede lemmer. Yveret meget velud-viklet og langt overvejende velbåret, hos enkelte dog en smule fremskudt; patterne hos flere lidt fremadstrittende og forpatterne hos enkelte en kende vidtstillede, men i øvrigt hos et stort flertal både passende store, af god form og velansat.

Holdet tilkendt g+ for eksteriør.

Skive Nør, s. 28592, f. 31. december 1962 hos P. Vigh Nør, Toftegård, Solbjerg M.

Ejer: Skiveegnens Kvægavlsforening.

Fader: Sortemose, s. 4680. Ff. Loke, s. 4323. Fm. Nr. 145, s. 19464.

Moder: Nr. 89, e.s. 28192. Mf. Morsø Vinkel, s. 4844. Mm. Nr. 78, s. 25249.

Gns. af 19 døtre på Krarup Nygård:

kg mælk

5606 % fedt4,88 kg smørfedt

273 % protein4,09 kg mælkeprotein 229 Såvel fedt- som proteinprocenterne var usædvanlig høje, og da mælke-ydelsen var god, opnåedes fine ydelsesresultater for smør og mælkeprotein.

Udholdenheden i ydelsen var god. Der var ret stor spredning i ydelsestal-lene for mælkeprotein, hvorimod der ikke var noget særligt at bemærke med hensyn til variationen i de øvrige ydelsestal. Enkelte af kvierne havde ikke tilstrækkelig god malkbarhed, hvilket virkede generende i begyndelsen af prøveåret, men i den sidste halvdel af prøvetiden var de fleste af kvierne gode at malke. Kvierne var i øvrigt rolige og gode at arbejde med. Der var særdeles god ædelyst, og der opnåedes en stor tilvækst på stationen. Kvierne var kraftige, og de udviklede sig godt i prøvetiden. Flere af kvierne havde kælvningsvanskeligheder, og der kom 5 dødfødte kalve.

Gennemsnitsvæg-ten for kalvene blev 38 kg, hvilket er meget normalt. To kvier blev ikke erklæret drægtige på stationen, men heraf var den ene blevet brummer, og den anden havde skedebetændelse. De resterende kvier blev drægtige, men en af dem kastede sidst i juli. 10 kvier blev drægtige efter 1. insemi-nering, og der medgik 1,8 ins. pr. drægtighed.

Ret ensartede, gennemgående velvoksne, brede, dybe, pænt muskuløse, over-vejende ret fastbyggede og velformede, mellemrøde dyr. Kønt hoved, velansat hals, velstillet bov, fast kam, enkelte noget vigende lænd, velbåret, ret bredt kryds af jævnt god form, adskillige lidt lave omdrejere og noget fremtrædende korsbens-kam, velformede lår, gode lemmer. Jævnt god yverform, varierende pattesæt.

Holdet tilkendt g+ for eksteriør.

Nordfyns Top, s. 28763, f. 23. september 1962 hos A. Grønnegård, Corselitze, Nykøbing Fl.

Afkomspr. 2. kl. 1. gr. 1969 v. De s.f. Ldf.

Ejer: Nordfyns Kvægavlsforening.

Fader: Stevns Klint, s. 4659. Ff. Højvig 47, s. 4221. Fm. Nr. 57, s. 18493.

Moder: Nr. 155, e.s. 29917. Mf. Kærsholm Knuthenlund, e.A 4880.

Mm. Nr. 28, s. 24374.

Gns. af 19 døtre på Enemærket:

kg mælk % fedt kg smørfedt % protein kg mælkeprotein 5842 4,62 270 3,89 227 Kvierne startede prøveåret med gode daglige mælkeydelser, og da ud-holdenheden var særdeles god, opnåedes en høj gennemsnitlig mælkeydelse i prøvetiden. Fedt- og proteinprocenterne var særdeles gode, og der opnåe-des fine ydelsestal for smør og mælkeprotein. Fedt- og proteinprocenterne var ret ensartede, men der var stor variation i ydelsestallene for mælk, smør-fedt og mælkeprotein. Enkelte af kvierne var for langsomme og besværlige at malke i den første del af prøvetiden, og i gennemsnit opnåedes ikke et tilfredsstillende malkbarhedstal ved malkbarhedsundersøgelsen. Selv om kvierne var gamle ved ankomsten til stationen, var de kun middeltunge.

Ædelysten var særdeles god, og kvierne havde en stor tilvækst og vejede 596 kg i gennemsnit ved hjemsendelsen. Kvierne var rolige og gode at ar-bejde med. De fødte gennemgående store kalve, hvis gennemsnitlige fød-selsvægt blev 42 kg, men hovedparten af dem var tyrekalve. Drægtigheds-forholdene var særdeles fine, og med undtagelse af en kvie, som havde fået en svulst, blev alle erklæret drægtige på stationen. 14 kvier blev drægtige efter 1. inseminering, og der medgik kun 1,4 ins. pr. drægtighed.

Store og middelhøje, gennemgående dybe og rummelige, nogle stykker noget ujævne, men ellers velbyggede og meget velprægede dyr. Enkelte med lidt høj manke, god brystdybde, overvejende fortrinlig dybde af midtstykke, ryggen vel-båret, men ofte lidt ujævn, på enkelte lidt slap, krydset velformet og velvel-båret, nogle stykker med lidt høj korsbenskam og halerod, velformede lår, enkelte med lidt stærkt bøjede haser. Yveret aldeles overvejende af meget god størrelse samt velformet og velbåret, velformede og velstillede, hos enkelte dog lidt lange patter.

Holdet tilkendt g + for eksteriør.

Ålborg Elm, s. 28815, f. 5. juni 1963 hos N. A. Nielsen, Tyrstedgård, Horsens.

Ejer: Kvægavlsforeningen for Ålborg Amt.

Fader: Give Elm 24, s. 4800. Ff. Elm, s. 4638. Fm. Nr. 24, s. 21726.

Moder: Nr. 182, e.s. 28868. Mf. Randers 47, e.A 4890. Mm. Nr. 71, s. 20191.

Gns. af 18 døtre på Lundgård:

kg mælk

5748

% fedt

4,69

kg smørfedt

270

% protein

3,86

kg mælkeprotein

222 Mælkeydelsen var godt middelhøj, og da fedt- og proteinprocenterne lå over racens gennemsnit, opnåedes fine ydelsesresultater for smør og mælke-protein. Fedtprocenterne var ret ensartede, hvorimod der var godt middel-stor spredning i de øvrige ydelsestal. Der var intet særligt at bemærke med hensyn til udholdenheden i ydelsen. For enkelte kviers vedkommende kneb det lidt med malkbarheden, og det var især i den første del af prøvetiden, at der var problemer. Flere af kvierne var imidlertid hurtige at malke, og det gennemsnitlige malkbarhedstal lå tæt ved racens gennemsnit. Kvierne havde god ædelyst, og de udviklede sig særdeles godt på stationen. Kvierne var store, og de havde i marts måned det største gennemsnitlige brystom-fang og den største gennemsnitsvægt af årets hold inden for RDM. De var rolige at arbejde med, og de havde en stor tilvækst. Kalvene vejede 40 kg i gennemsnit. Med undtagelse af en kvie, som blev brummer, var alle er-klæret drægtige ved prøvens slutning. 9 kvier blev drægtige efter 1. inse-minering, og der medgik kun 1,6 ins. pr. drægtighed.

Ret ensartede, overvejende godt middelstore, meget brede og dybe, en del tunge, muskuløse og betydelige, på få nær ret regelmæssige, mellemrøde dyr af godt slag og ret tiltalende præg. Typisk hoved og hals, adskillige noget fremskudt bov og vigende til blød ryg, en del noget lange og enkelte kun ret fyldig gjord, i øvrigt særdeles rummeligt midtstykke, på få nær velbåret, bredt, men kun ret regelmæssigt og velformet kryds, adskillige lidt højt sædebensparti og noget frem-trædende korsbenskam, fortrinlige lår, enkelte stærktbøjet has, de øvrige pæn benstilling. Rummeligt, gennemgående velformet yver med godt væv, noget va-rierende pattesæt.

Holdet tilkendt g+ for eksteriør.

Fåborg Kærv, s. 28700, f. 15. juni 1963

hos Johannes Nielsen, Ejlekærgård, Farendløse, Ringsted.

Afkomspr. 1. kl. 2. gr. 1969 v. De s.f. Ldf.

Ejer: Fåborg-Midtfyns Kvægavlsforening.

Fader: Næstved Kærvig, e.A 4994. Ff. Morsø Ejlekær, e.A 4900. Fm.

Nr. 58, s. 25020.

Moder: Nr. 92, Gerda, e.s. 27939. Mf. Højbjørn, s. 4365. Mm. Nr. 22, Gerda, f. 22. august 1950 hos Johannes Nielsen, Ejlekærgård, Farendløse, Ringsted.

Gns. af 19 døtre på Bellinge:

kg mælk

5966 % fedt4,47 kg smørfedt

267 % protein3,73 kg mælkeprotein 222 I begyndelsen af prøveåret var den gennemsnitlige dagsydelse kun på et knap middelhøjt niveau, men takket være en usædvanlig flad laktations-kurve opnåedes et fint ydelsesresultat ved prøvens slutning. Mælkeydelsen var høj, medens fedt^ og proteinprocenterne må betegnes som tilfredsstil-lende, selv om de knap nåede racens gennemsnit. Der var normal variation i ydelsestallene for mælkeprotein, medens der var godt middelstor spredning i de øvrige ydelsestal. Der opnåedes ret gode resultater ved malkbarheds-undersøgelsen. Kvierne havde særdeles god ædelyst, og de var gode og beha-gelige at arbejde med. De havde et særdeles roligt temperament, og de ud-viklede sig godt på stationen, hvor de havde en god tilvækst. Sundhedstil-standen var særdeles god. 18 af holdets 19 kvier blev erklæret drægtige på stationen. 10 kvier blev drægtige efter 1. inseminering, og der medgik 2,2 ins. pr. drægtighed.

Store og middelhøje, dybe og rummelige, gennemgående særdeles velbyggede, skære og tiltalende dyr. Pænt hoved og fin hals, nogle stykker med noget frem-skudt bov samt lidt skarp kam, god brystdybde, velrundet ribbensbygning, gnemgående fortrinlig dybde af midtstykke og af lyske, ryggen velbåret, hos en-kelte lidt ujævn, særdeles velformet og velbåret kryds, velformede lår. Velformet og meget velbåret yver med pæne, velformede og velstillede patter.

Holdet tilkendt mg-^ for eksteriør.

Kolding Vang, s. 28811, f. 25. januar 1963 hos Niels Kr. Kristiansen, Højvang, Daugård.

Ejer: Koldingkredsens Kvægavlsforening.

Fader: Horsens Leif, e.A 5010. Ff. Leif, s. 4807. Fm. Nr. 68, s. 25880.

Moder: Nr. 256, e.s. 30049. Mf. Horsens Vang, e.A 4944. Mm. Nr. 116, e.s. 28828.

Gns. af 20 døtre på Gelballegård:

kg mælk

5581 % fedt4,77 kg smørfedt

266 % protein3,74 kg mælkeprotein 209 Kvierne startede prøveåret med meget høje dagsydelser, men ydelsen faldt lidt for stærkt, og det var især tilfældet i den sidste halvdel af vinter-perioden. Mælkeydelsen var god og fedtprocenterne særdeles gode, hvor-imod proteinprocenterne kun blev middelhøje. Enkelte af kvierne havde meget høje fedtprocenter, og der var usædvanlig stor spredning i fedt- og proteinprocenterne, hvorimod der var ret stor ensartethed i de øvrige ydel-sestal. Der var nogen variation med hensyn til malkbarheden, men i gennem-snit opnåedes et godt resultat ved malkbarhedsundersøgelsen. Kvierne var meget rolige og gode at arbejde med, sundhedstilstanden var god, og alle kvier gennemførte prøven. Der var intet særligt at bemærke med hensyn til ædelyst eller trivelighed. Kalvenes gennemsnitsvægt blev 39 kg. Drægtig-hedsforholdene var gode, og de fleste af kvierne blev drægtige på et tidligt tidspunkt af prøvetiden. Med undtagelse af en kvie, som blev brummer, blev alle kvier erklæret drægtige på stationen. 10 kvier blev drægtige efter 1. inseminering, og der medgik kun 1,6 ins. pr. drægtighed.

Pænt ensartede, omtrent middelstore til middelstore, brede, dybe, rummelige, jævnt muskuløse, ret velprægede, mellemrøde dyr. Typisk hoved og hals, på et par nær velstillet bov, velrundet rib, overvejende velformet kam, men vigende lænd, velbåret, jævnt bredt til bredt kryds med pæne rammer, enkelte højt sædebens-parti og adskillige høj, men ikke grov korsbenskam, pæn lårbygning, en del flad skank, velstillede lemmer. Lidt kort, men i øvrigt velformet yver med pænt patte-sæt.

Holdet tilkendt g for eksteriør.

Hjørring Grønne, s. 28838, f. 9. oktober 1963 hos A. Grønnegaard, Corselitze, Nykøbing Fl.

Ejer: Kvægavlsforeningen for Hjørring Amt.

Fader: Falsters Vinkel, e.A 5030. Ff. Morsø Vinkel, s. 4844. Fm. Nr.

90, s. 26477.

Moder: Nr. 50, e.s. 28695. Mf. Kærsliolm Knuthenlund, e.A 4880. Mm.

Nr. 182, f. 20. oktober 1955 hos A. Grønnegaard, Corselitze, Nykøbing Fl.

Gns. af 19 døtre på Dybvad:

kg mælk

5928 % fedt4,46 kg smørfedt

264 % protein3,59 kg mælkeprotein

264 % protein3,59 kg mælkeprotein

In document Afkomsprøver med tyre (Sider 76-195)