• Ingen resultater fundet

BILAG TIL KAPITEL 9

In document 13:26 (Sider 177-181)

VOLD I NÆRE RELATIONER

BILAG 5 BILAG TIL KAPITEL 9

BILAGSTABEL B5.1

Faktorer, som påvirker sandsynligheden for at blive udsat for generel diskrimina-tion (alder, køn, etnicitet, religion, seksualitet, udseende, højde og vægt).

Faktor Udsat for generel diskrimination Større fysisk

funktionsned-sættelse

Personer med en større fysisk funktionsnedsættelse har større sandsynlighed for at blive udsat for generel diskrimination end personer uden funktionsned-sættelse.

Mindre fysisk funktionsned-sættelse

Personer med en mindre fysisk funktionsnedsættelse har større sandsynlighed for at blive udsat for generel diskrimination end personer uden funktionsned-sættelse.

Større psykisk funktionsned-sættelse

Personer med en større psykisk funktionsnedsættelse har større sandsynlighed fir at blive udsat for generel diskrimination end personer uden funktionsned-sættelse.

Mindre psykisk funktionsned-sættelse

Personer med en mindre psykisk funktionsnedsættelse har større sandsynlig-hed for at blive udsat for generel diskrimination end personer uden funktions-nedsættelse.

Alder Sandsynligheden for at blive udsat for generel diskrimination falder med alde-ren.

Køn Kvinder har større sandsynlighed for at blive udsat for generel diskrimination end mænd.

Uddannelse Personer med en erhvervsuddannelse eller kortere videregående uddannelse har mindre sandsynlighed for at blive udsat for generel diskrimination end personer med grundskole- eller gymnasial uddannelse.

Beskæftigelse Personer, som er ledige eller under uddannelse, har større sandsynlighed for at blive udsat for generel diskrimination.

Partner Personer, som har en partner, har mindre sandsynlighed for at blive udsat for generel diskrimination end enlige.

Barn Personer, som har et barn, har mindre sandsynlighed for at blive udsat for ge-nerel diskrimination end personer uden børn.

Anm.: Logistisk regression. Referencekategorier: Ingen fysisk funktionsnedsættelse, uden psykisk funktionsnedsættelse, mand, grundskole og gymnasial uddannelse, i beskæftigelse, uden partner, uden barn/børn. N = 17.264, Log-likelihood =-7.413.

Kilde: SHILD, 2012 og Danmarks Statistik.

BILAGSTABEL B5.2

Faktorer, som påvirker sandsynligheden for at blive udsat for specifik diskrimina-tion på baggrund af funkdiskrimina-tionsnedsættelse.

Faktor Specifik diskrimination (fysisk) Specifik diskrimination (psykisk) Fysisk

funk- tionsned-sættelse

Personer med en større fysisk funkti-onsnedsættelse har større sandsyn-lighed for at blive udsat for specifik diskrimination end personer med en mindre fysisk funktionsnedsættelse.

N/A. Personer med en større psykisk funkti-onsnedsættelse har større sandsyn-lighed for at blive udsat for specifik diskrimination end personer med en mindre psykisk funktionsnedsættelse.

Alder Sandsynligheden for at blive udsat for specifik diskrimination falder med al-deren.

Sandsynligheden for at blive udsat for specifik diskrimination falder med al-deren.

Køn Kvinder har større sandsynlighed for at blive udsat for specifik diskrimination end mænd.

Ingen betydning.

Uddannelse Ingen betydning. Personer med en erhvervsuddannelse eller en kortere videregående uddan-nelse har mindre sandsynlighed for at blive udsat for specifik diskrimination end personer med grundskole- eller gymnasial uddannelse.

Beskæfti-gelse

Personer, som er ledige eller på førtids-pension eller andet, har større sand-synlighed for at blive udsat for specifik diskrimination.

Personer, som er ledige eller på før-tidspension, har større sandsynlighed for at blive udsat for specifik diskrimi-nation.

Partner Ingen betydning. Ingen betydning.

Barn Ingen betydning. Ingen betydning.

BMI Ingen betydning. Ingen betydning.

Synlighed Personer, med en synlig funktionsned-sættelse, har større sandsynlighed for at blive udsat for specifik diskriminati-on end persdiskriminati-oner med en ikke-synlig funktionsnedsættelse.

Personer, med en synlig funktionsned-sættelse, har større sandsynlighed for at blive udsat for specifik diskrimina-tion end personer med en ikke-synlig funktionsnedsættelse.

Anm.: Logistisk regression. Referencekategorier: uden fysisk funktionsnedsættelse, uden psykisk funktionsnedsættelse, mand, grundskole og gymnasial uddannelse, i beskæftigelse, uden partner, uden barn/børn, ikke-synlig funktions-nedsættelse. Specifik diskrimination (fysisk): N = 4.299, Log-likelihood = -1.170. Specifik diskrimination (psykisk): N = 1.311, Log-likelihood = -551.

Kilde: SHILD, 2012 og Danmarks Statistik.

BILAGSTABEL B5.3

Faktorer, som har indflydelse på holdning til at arbejde sammen med en person med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Faktor Fysisk funktionsnedsættelse Psykisk funktionsnedsættelse Mindre

fy-sisk funkti- onsned-sættelse

Personer med en mindre fysisk funkti-onsnedsættelse har større sandsynlig-hed for at være positiv over for at arbej-de med person med fysisk funktions-nedsættelse.

Personer med en større fysisk funktions-nedsættelse har større sandsynlighed for at være positiv over for at arbejde med person med fysisk funktionsned-sættelse.

Personer med en større fysisk funkti-onsnedsættelse har større sand-synlighed for at være positiv over for at arbejde med person med psykisk funktionsnedsættelse.

Mindre psy-kisk funkti- onsned-sættelse

Ingen betydning. Personer med en mindre psykisk funktionsnedsættelse har større sandsynlighed for at være positiv over for at arbejde med person med psykisk funktionsnedsættelse.

Større psy-kisk funkti- onsned-sættelse

Ingen betydning. Personer med en større psykisk funk-tionsnedsættelse har større sand-synlighed for at være positiv over for at arbejde med person med psykisk funktionsnedsættelse.

Alder Sandsynlighed for at være positiv over for at arbejde med person med fysisk funk-tionsnedsættelse stiger med alderen.

Sandsynlighed for at være positiv over for at arbejde med person med psykisk funktionsnedsættelse sti-ger med alderen.

Køn Kvinder har større sandsynlighed for at være positiv over for at arbejde med person med fysisk funktionsnedsættel-se end mænd.

Ingen betydning.

Uddannelse Personer med mellemlang/lang videre-gående uddannelse har større sandsyn-lighed for at være positiv over for at ar-bejde med person med fysisk funktions-nedsættelse end personer uden mel-lem/lang videregående uddannelse.

Personer med erhvervsuddannelse, kort, mellemlang eller lang har la-vere sandsynlighed for at være po-sitiv over for at arbejde med person med psykisk funktionsnedsættelse end personer uden de ovennævnte uddannelser.

Beskæftigel-se

Personer, som er ledige eller på førtids-pension, har større sandsynlighed for at være positiv over for at arbejde sam-men med person med fysisk funktions-nedsættelse end personer i arbejde.

Personer, som er ledige, på efterløn, folkepension eller førtidspension, har større sandsynlighed for at væ-re positiv over for at arbejde sam-men med person med psykisk funk-tionsnedsættelse end personer i arbejde.

Partner Personer, som har en partner uden funk-tionsnedsættelse, er i højere grad posi-tive over for at arbejde med person med fysisk funktionsnedsættelse end perso-ner uden partperso-ner.

Ingen betydning.

(Fortsættes)

BILAGSTABEL B5.3 FORTSAT

Faktorer, som har indflydelse på holdning til at arbejde sammen med en person med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Faktor Fysisk funktionsnedsættelse Psykisk funktionsnedsættelse Barn Personer, som har et barn, med

funktions-nedsættelse er i højere grad positive over for at arbejde med person med fysisk funktionsnedsættelse end personer uden børn.

Personer, som har et barn med eller uden funktionsnedsættelse, er i hø-jere grad positive over for at arbejde med person med psykisk funktions-nedsættelse end personer uden børn.

Kendskab Personer, som i barndommen kend-te/kender en person med funktionsned-sættelse, har højere sandsynlighed for at være positiv over for at arbejde med en person med fysisk funktionsnedsættelse.

Personer, som i barndommen kend-te/kender en person med funkti-onsnedsættelse, har højere sand-synlighed for at være positiv over for at arbejde med en person med psykisk funktionsnedsættelse.

Anm.: Logistisk regression. Referencekategorier: uden fysisk funktionsnedsættelse, uden psykisk funktionsnedsættelse, mand, grundskole og gymnasial uddannelse, i beskæftigelse, uden partner, uden barn/børn, kender ikke en person, kendte ikke en person i barndommen. Holdning til at arbejde med en person med fysisk funktionsnedsættelse: N = 17.292, log-likelihood = -10.206; holdning til at arbejde med en person med psykisk funktionsnedsættelse: N = 17.280, log-likelihood = -10.863.

Kilde: SHILD, 2012 og Danmarks Statistik.

In document 13:26 (Sider 177-181)