• Ingen resultater fundet

9 12345768

N/A
N/A
Info
Hent
Protected

Academic year: 2022

Del "9 12345768"

Copied!
1
0
0

Indlæser.... (se fuldtekst nu)

Hele teksten

(1)

1

Ledelse er for vigtig til at overlade til lederne

God ledelse udøves i samspil og samarbejde mellem ledere og medarbejdere. Dygtige ledere involverer, delegerer og motiverer medarbejdere til at tage ansvar, vise følgeskab og levere konstruktivt med- og modspil.

2

Det er resultaterne, der tæller

Som ledere er det vores ansvar at skabe resultater, og dem skal vi styre efter og bedømmes på.

Gennem relevante målinger, feedback og dialog skal vi sikre, at vores indsats er effektiv, så vi får det rigtige ud af den.

3

Effektivitet skaber arbejdsglæde

Vi har som ledere et samlet ansvar for både økonomi, kvalitet og arbejdsmiljø. At have godt styr på ressourcer, retning og resultater er den sikreste vej til høj trivsel og arbejdsglæde.

4

Ledelse kræver

professionelle kompetencer …

De fleste lederjob i det offentlige kræver, at man er klædt ledelsesfagligt på til dem. Som ledere skal vi være ajour med relevant ledelsesviden og -redskaber på vores felt. Vi skal blandt andet være i stand til at oversætte mellem strategi og praksis, samarbejde på tværs og styre efter resultater og kvalitet.

5

… og faglig indsigt i kerneopgaven

Effektivitet i løsningen af kerneopgaven forudsætter, at lederne er i stand til at vurdere kvaliteten af medarbejdernes arbejde – ellers kan de hverken anerkende, kritisere eller udvikle opgaveløsningen. Derfor skal ledere til og med chefniveau have en relevant faglig baggrund og ballast.

6

God ledelse handler om helheden

Vi skal som ledere ikke blot optimere vores egne resultater, men lede med det fælles bedste for øje. Vi skal kunne være holdspillere på tværs af enheder, forbinde top og front samt bygge bro mellem faggrupper, forvaltninger og sektorer.

7

Ledere er både tjenere og eksperter

Som offentlige ledere er det vores fornemste opgave loyalt at føre de folkevalgtes vilje ud i livet. Med til opgaven hører, at vi kvalificerer og udfordrer den politiske beslutningsproces med relevante informationer fra praksis.

8

Vi skal værne om samarbejdskulturen

MED-systemet skal være et forum til at opbygge og fastholde et godt samarbejde, hvor medarbejderne oplever sig ordentligt informeret om og involveret i beslutninger om arbejdspladsens udvikling. Samme kvaliteter skal vi som ledere efterstræbe i det daglige samarbejde.

9

Der skal være ordentlige vilkår for ledelse

Betydningen af god offentlig ledelse skal afspejles i de vilkår, vi tilbydes som ledere. Det gælder blandt andet ledelsesrum, kompetenceudvikling, arbejdsmiljø og løn.

OM GOD BUD OFFENTLIG LEDELSE

Vi vil glæde os til en grundig dialog med alle om de ni bud – herunder hvordan vi sammen kan omsætte principperne til praksis på offentlige arbejdspladser.

Vil du i dialog med os, så skriv en mail til Charlotte Holmershøj på ch@socialraadgiverne.dk

2 3 1 4

5 8 76 9

” Som ledersektion i Dansk

Socialrådgiverforening har vi særlige forudsætninger for at forstå, hvordan både medarbejdere og arbejdsgivere tænker. Derfor har vi grebet chancen for at formulere et udkast til en ny fælles platform for god offentlig ledelse – ni bud, der forhåbentlig kan fremme refleksion, debat og i sidste ende føre til bedre ledelse.

Anders Fløjborg, formand for ledersektionen i Dansk Socialrådgiverforening.

Referencer

RELATEREDE DOKUMENTER

© Tina Høegh Lektor, ph.d. Ansat ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet. Beskæftiger sig primært med danskfagets didaktik og litteraturpædagogik, faglig

tientuddannelsesfeltet har dette også været og er en løbende bestræbelse både i forhold til brug af begreber, sundhedspæda- gogiske metoder, monitorering og evaluering. Imidlertid

Disse oplevelser af ikke at kunne slå til som forældre, efterlader mig med tanken: Hvor meget kan vi som lærere og skole forvente?. Hvis dette samarbejde er svært at udfylde

Hvordan fungerer det? Hvilke former for mønstre kan vi observere? Hvordan ændrer noget sig?’ er alle deskriptive og væsentlige, og sammenligninger er anvendelige til at

Copyright and moral rights for the publications made accessible in the public portal are retained by the authors and/or other copyright owners and it is a condition of

Medarbejderen aftaler sammen med sin leder, hvornår et studiebesøg vil være hensigtsmæssigt at afvikle i forhold til medarbejderen og arbejdsbyrden på arbejdsstedet..

For så har vi vel heller ikke lært noget, hvis vi gør det, tænker jeg.“ Teori er, som en studerende udtrykker det, mere en baggrundsviden, man får, der kan inspirere til

For at vinde i den digitale udvikling skal der derfor ikke kun fokus på de digitale aspekter, men i lige så høj grad på de generelle områder, som er afgørende for