• Ingen resultater fundet

MARKETINGMARKETING

In document liv uden kræft (Sider 49-53)

SUCCESER INDEN FOR DE SENESTE 5-10 ÅR

Arv er den største indtægtskilde

Kræftens Bekæmpelses arvesektion gjorde i 2010 300 arvesager færdige. Ny rekord med samlet 175,4 mio. kr. i indtægter.

- Vi er meget glade for, at folk i så stor stil vælger at testa-mentere til kampen mod kræft. Det er et stort ansvar, vi derved får for at føre testators vilje ud i livet. Det er det puslespil, jeg lægger, når vi behandler en arvesag. Først når regnskabet er lavet og stemmer, er puslespillet lagt færdigt, og jeg kan sørge for, at pengene bliver overført til Kræftens Bekæmpelse og kan bruges til de formål, som den afdøde har ønsket, de skulle bruges til, siger Charlot-te Hjeds, som er advokat i KræfCharlot-tens Bekæmpelses arve-sektion.

Lotterier er Kræftens Bekæmpelses tredje største indtægtskilde

Kræftens Bekæmpelses lotterier har en lang og glorværdig fortid. For godt 20 år siden var lotterierne flagskibet med 85 mio. kr. i overskud. Så kom Lotto og siden en stribe

andre spil på banen, og overskuddet fra lotterierne faldt til under det halve.

Siden har Kræftens Bekæmpelse arbejdet målrettet på at få lotterierne til at vokse. Eksempelvis har man øget antal-let af lotterier og ændret på alle tænkelige store og små elementer, herunder også selve lotterimaterialet.

Flere og flere medlemmer

Kræftens Bekæmpelse har et mål om at nå 500.000 lemmer i 2015 og en indtægt på 750 mio. kr. Med et med-lemstal på 459.850 ved årets udgang er foreningen godt på vej.

Der er flere grunde til, at Kræftens Bekæmpelse gerne vil have mange medlemmer. Medlemmernes kontingenter betyder meget for foreningens indtægter, og jo flere med-lemmer, der er i en demokratisk opbygget forening, jo større gennemslagskraft har man rent politisk.

I 2011 vil Kræftens Bekæmpelse gøre en ekstra indsats for at sætte fokus på mænd og kræft. Mænd er eksempelvis dårligere til at gå til læge, til at tale om kræft og til at leve med sygdommen. Mænd med kræft dør hyppigere og hurtigere end kvinder.

Det er baggrunden for indsamlingskampag-nen ’Lev livet mand’.

Hvert år rammes flere end 16.000 danske mænd af kræft.

Det er lige så mange kræfttilfælde som hos kvinderne, men mænds overlevelse er dårligere end kvindernes, og flere overlever i kortere tid. Kræft er den største dødsår-sag blandt mænd i Danmark. Nu skal en ny indsamlings-kampagne sætte fokus på mænd og kræft.

- Vi vil have mændene på landkortet og få dem til at tale om deres sygdom. Vi vil også have dem til at gå til læge, hvis de får symptomer, som måske kan være kræft, siger marketingchef Poul Møller om baggrunden for kampag-nen.

Fokus på det liv, der skal leves

Kampagnen er blevet døbt ’Lev livet mand’ for at fokusere på det liv, der skal leves, og for at give kampagnen et handlingsorienteret fokus, som mænd kan identificere sig med. Målet er at få mændene til at tale om kampagnen, der hvor de kommer i forvejen – i fodboldklubben, på jobbet osv. - og samtidig lægge vægt på, hvad man selv kan gøre for både at forebygge, for at opdage sygdom-men i tide og for at leve bedst muligt med kræft.

’Ikke kun for skæg’

’Lev livet mand’ starter i det små, som ’Støt Brysterne’

gjorde for en del år siden. Det første arrangement blev søsat i 2010 under navnet ’Ikke kun for skæg’. Kampag-nen opfordrede mænd til at lade skægget stå i november måned for at sætte fokus på kræft. Når omgangskredsen spurgte til det spirende skæg, blev der så anledning til at tale om kræft. En stribe kendte danskere var med på idé-en og lod skægget stå. Blandt skæg-mændidé-ene var idé-en række kulturpersoner, som filminstruktør og kunstner Erik Clausen, balletmester Nikolaj Hübbe, musikerne Kasper Winding og Nik fra Nik & Jay, designeren Bjørn Bruun og komikeren Lars Hjortshøj - og den tidligere cykelrytter, sportschef Brian Holm, som efter fem dages skægvækst havde denne status:

- Skæg kommer der ikke så meget af, men forhåbentlig en masse opmærksomhed og støtte til en god sag. Der er ingen som helst grund til at lade være med at gøre en for-skel, hvis man kan, sagde Brian Holm.

Logo: Blåt slips

Andre arrangementer var en kombineret film- og fore-dragsaften, som foregik i Taastrup i februar, et mandeløb på Klampenborg Galopbane i maj. Og der er lavet et logo, hvor den lyserøde brystkræftsløjfe er blevet til et blåt slips. Der er oprettet en Facebook-side og der er lavet en pjece med fakta om mænd og kræft, og der er planer om at arrangere en dag under titlen ’CEOs against cancer’ for at inddrage mænd fra erhvervslivet.

- Der er ikke de store økonomiske ambitioner for 2011, men først og fremmest et ønske om at skabe opmærk-somhed og få kampagnen i gang. Målet på længere sigt er selvfølgelig at skabe en kampagne, der kan generere pen-ge, siger Poul Møller, marketingchef i Kræftens Bekæm-pelse om baggrunden for kampagnen.

Se øvrige fokuspunkter på www.cancer.dk/fokus2011

Lev livet mand

MARKETING

FOKUS 2011

In document liv uden kræft (Sider 49-53)