• Ingen resultater fundet

“Vi er gået fra at starte som et pilotprojekt i Tryg Danmark, med 4 uprøvede selvstændige agenturindehavere, til at være mere end 120 agenturindehavere i dag. Agenturet blev skabt i en tid, hvor Tryg havde to gode salgskanaler i outbound sales og assurandørerne, men i en tid hvor Tryg ønskede at mere vækst, og dermed dannede Tryg denne salgskanal. Agenturet har vist sig at være den mest effektive af alle salgskanaler, både ift. ny- og mersalg og så forventer Tryg at omkring 65% af alt omsætning vil blive genereret af agenturet… Denne rejse har vist, at der er en masse uprøvede muligheder for forsikringer, og Tryg og agenturet især vil være med til at udfordre markedet.” - Direktør for online sales.

Af ovenstående ses at Tryg har valgt at gå meget målrettet efter at vækste med et innovativ præg.

Tryg var de første på det danske forsikringsmarked, til at etablere sådan et agentur, dette agentur formidler både forsikringer til nye kunder, men i lige så høj grad til eksisterende kunder, hvor der op-og mer-sælges.

Dermed er der fra Tryg’s side lagt op til at, der både er tænkt på kort og langt sigt. På den korte bane vil Tryg øge markedsandele på ny-salget, og få bedre indtjening på deres eksisterende kunder, ved at op og mer-sælge via. agenturet. Derudover har agenturet forbedret kundeoplevelsen. På længere sigt, har Tryg valgt at satse på nye startups der skal afsøge de nichemarkeder og behov der opstår på det danske privatmarked.

7.2 Topdanmark forsikring

Hvad angår Topdanmark har de også nogle ambitioner om at gøre kundeoplevelserne nemmere og mere ligetil for deres privatkunder via. Teknologisk udvikling. Dette skal ifølge Marianne Wier give kunderne store fordele på længere sigt.

“I vores udviklingsplan har vi lige nu fokus på digitalisering såvel som effektivisering, hvor især robotter og kunstig intelligens skal hjælpe os med det sidstnævnte” - Mariann Wier.

De nye teknologiske tiltag skal være med til at forbedre kundeoplevelserne49, forenkle processerne og reducere omkostningerne, der historisk set har været forbundet med dette.

“Det give kunderne en bedre oplevelse da, sagsbehandlingstiderne vil blive væsentligt forkortet, og samtidig betyder det også, at vi kan give bedre priser og produkter, fordi omkostningerne falder.

Området er blevet så modent nu, at man kan gøre brug af robotter og kunstig intelligens, og det begynder at give en meget stor værdi for vores virksomhed.” lyder det fra Topdanmark-direktøren, Marianne Wier.

På den anden side valgte Topdanmark at indgå et samarbejde Capital Insurance i foråret 2020 - som skal tage sig af deres agenturdel på egen kundedatabase. Grunden til de har valgt at indgå et partnerskab med et andet selskab, er fordi Topdanmark har færre omkostninger tilknyttet til den nye agenturmodel.

Dermed har Topdanmark både vist sig at have en fremtidig approach for forsikringsbranchen, men også en nuværende løsning i det eksterne agentur, som skal bane vej for at øge indtjeningen pr. kunde, og gøre kundeoplevelsen bedre for deres kunder.

7.3 Codan forsikring

Den sidste udbyder der nok kommer tættest størrelsesmæssigt til Alm. Brand er Codan. Codan ønsker mere teknologiske fokus rettet mod at få nedbragt omkostningerne og effektiviseret selskabets kernesystem.

“Vores primære teknologiske fokusområder lige nu er at udskifte vores kerne- og skadesystem, automatisere rutineprægede arbejdsgange med robotter og opgradere vores hjemmeside. Vi investerer i at udvikle forretningen, så vi kan levere en mere smidig og transparent kundeoplevelse med korte svartider.” - siger pressechef i Codan, Mads Houe.

Codan vil i det lange løb, sikre sig en bedre omkostningsstruktur50, hvor de på nuværende tidspunkt er i gang med at udskifte og automatisere nuværende kerne- og skadessystemer. Codan er ligesom

49 https://finanswatch.dk/Finansnyt/Forsikring/article9514327.ece

50 https://finanswatch.dk/Finansnyt/Forsikring/article9514327.ece

markedslederne i dag i gang med at sikre sig, fremtidig overlevelse, hvor fokus er at udvikle forretningen.

“Det er vores ambition at vi i fremtiden, skal afholde møderne der hvor kunden er. Derfor er de systemsamarbejder og det setup vi har lavet i agenturet ideelt. Vi ønsker i fremtiden at øge væksten ved at hente nye kunder, og primært skal de kunderne vi henter, være igennem de samarbejder vi har dannet os i forbindelse med Balzters tiltræden. Jeg tror at vi i fremtiden vil være med til at rykke Codan fremad, fordi Codan laver strategiske samarbejder. De samarbejdsaftaler giver agenturet et bredt fundament til at hente nye kunder på. Hvilket jo er agenturets opgave i Codan” - Anders Kropp - Salgsdirektør Codan forsikring.

Fokusset med dette agentur i Codan er, at det skal være med til at udfordre de øvrige markedslederne indenfor privatforsikringer. Det er Codans helt klare overbevisning at denne salgskanal kommer til at bane vej for en masse øgede markedsandele og at Codan i fremtiden har færre omkostninger forbundet med kundemøder. For Codans vedkommende kigges der i første omgang ikke ind i op- og mersalg for eksisterende kunder, men derimod handler det om at stjæle markedsandele.

Codan har også sat sit fokus på, hvor de sætter ressourcer og kapital i fremtiden for at imødekomme nye muligheder og trusler på længere sigt. På den korte bane, har Codan et veletableret outbound og assurandørkanal, men vælger at følge med markedslederne som skal være med til at udfordre markedet med online og telefonisk salg.

7.4 Delkonklusion for konkurrencesituationen i branchen

For konkurrencen blandt de eksisterende forsikringsudbydere og den direkte konkurrentanalyse. Der har været en faldende tendens af antallet af forsikringsudbydere på det danske private forsikringsmarked, derudover har mobiliteten på markedet også spillet ind til at konkurrencen på det homogene oligopolmarked for forsikringer. Når man kigger på konkurrentanalysen, er det tydeligt at se at Alm. Brands direkte konkurrenter har en klar plan for hvordan de vil drive forsikringer på kort og på langt sigt. På kort sigt har alle selskaber enten skabt eller lavet et samarbejde med et agentur, og på længere sigt er det konkurrenternes ambitioner at forenkle de nuværende dyre løsninger, og samtidig finde på en innovativ alternativ måde at møde kunderne på i fremtiden. Der er derfor ikke plads til at “ været lidt støvet” eller at stå i “i vadestedet”, for Alm. Brand.