• Ingen resultater fundet

Forløbet gennem TI Inkubator har hjulpet Nordic Al-gae på vej til at nå deres vision. Nordic AlAl-gae tror på, at tang vil være en af fremtidens store kilder til både mad og energi. For at det kan lykkes, mener Nordic Algae, at der skal udvikles en teknologi og arbejdsmetode, som kan effektivere og automati-sere hele produktionen. Mathias Andersen medstif-ter af Nordic Algae uddyber:

- Hos Nordic Algae ser vi for os en fremtid, hvor tang er den mest producerede naturressource til at løse vores globale udfordringer, herunder som fødevare til 9 milliarder mennesker i 2030. Tang er en uudnyttet

kilde til mad og energi, men samtidigt rummer tang potentiale til at genoprette miljøet i havene. For at gøre denne vision til virkelighed er vores mission at skabe bæredygtige løsninger til tangdyrkning gennem innovative teknologier, der vil etablere standarder for produktionsudstyret samt at muliggøre en skalering af tangindustrien gennem partnerskaber og co-crea-tion. Hos Nordic Algae reagerer vi på et behov: nemlig at skabe en stabil leverance af tang gennem industri-el produktion”.

CASES

Ambu vil genanvende blød PVC til nye produkter

Ambu har deltaget i et MUDP-projekt (Miljøtek-nologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram), hvor formålet var at udvikle et helhedsorienteret genanvendelsessystem af deres produkter. Projek-tets deltagere var Teknologisk Institut, Ambu A/S, Plastindustrien Danmark, Region Hovedstaden, Glo-strup Hospital og Gibo Plast A/S. Projektet startede i 2016 og sluttede i 2019.

Ambu, der udvikler og producerer hospitalsudstyr, har igennem længere tid arbejdet strategisk med Corporate Social Responsibility (CSR) og er det se-neste år begyndt at arbejde struktureret med de 17 Verdensmål. Specifikt fokuserer Ambu på:

• Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel

• Verdensmål 7 - Bæredygtig energi

• Verdensmål 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst

• Verdensmål 12 - Ansvarligt forbrug og produk-tion.

De vil blandt andet igennem partnerskaber, så-som MUDP-projekter, udvikle en mere bæredyg-tig affaldshåndtering af deres engangsprodukter, hvor de arbejder henimod genanvendelse og en take-back-ordning – i første omgang med fokus på deres anæstesimasker. Ambus anæstesimaske, som patienten får over næse og mund under bedø-velse, består udelukkende af blød PVC. Blød PVC er den største materialefraktion på hospitalerne, og cirka 40 % af hospitalers engangsprodukter består af denne plasttype. Der er derfor et stort potentia-le i at fokusere på netop denne fraktion. Blød PVC

har tidligere ikke været mulig at genanvende, men nu er der gode betingelser for at genanvende medi-cinsk udstyr af blød PVC. Specialist ved Teknologisk Institut, Mark Holm Olsen fortæller:

- PVC fra medicinsk udstyr er af meget høj kvalitet, og der er meget strenge krav til dokumentation af indholdsstoffer, hvilket gør denne fraktion særligt interessant, når det kommer til genanvendelse. Må-let med projektet er at demonstrere genanvendelsen af blød PVC til nye produkter af høj værdi. Dette vil være med til at bringe medicinsk udstyr ind på gen-anvendelsesområdet, så det kan indgå i den cirkulære økonomi.

I MUDP-projektet ”Sikker og effektiv genanven-delse af blød PVC fra medicinsk udstyr ved miljø-venlig superkritisk kuldioxid (scCO2) teknologi” har Ambu samarbejdet med blandt andet Teknologisk Instituts Plast og Emballage Center, Plastindustrien Danmark og Region Hovedstaden. Gennem projek-tet blev der gennemført et pilotforsøg, hvor part-nerne indsamlede og genanvendte anæstesimasker fra Rigshospitalet Glostrup for derefter at undersø-ge, om materialet kunne bruges til nye højværdi-produkter. Her blev teknologien superkritisk kuldi-oxid anvendt til at udvaske blødgørere og additiver, hvorved man ender op med hård PVC.

Annette Bitz, Head of Biosafety ved Ambu, fortæl-ler om projektsamarbejdet:

- Fra hver aktør har der været faste kontaktpersoner tilknyttet projektet; Peter Sommer-Larsen og Mark

CASES

CASES

Holm Olsen fra Teknologisk Institut, Mette Skriver fra Rigshospitalet Glostrup og mig fra Ambu. I samarbejdet har hver aktør spillet ind med sine spidskompetencer:

Mette Skriver om hvordan produktet bruges og kan indsamles på hospitalerne, Peter Sommer og Mark Holk om hvordan blød PVC kan genanvendes, og Ambu om hvordan det genanvendte materiale kan tænkes ind i Ambus produkter, samt hvordan vi i fremtiden kan designe vores produkter, så vi kan øge muligheden for genanvendelse. I samarbejdet har vi dermed kunne arbejde med hele genanvendelsescirklen.

Dette projekt har åbnet op for, at Ambu kan arbej-de målrettet med Verarbej-densmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion. I kraft af at Ambus produkter kun bruges én gang, inden de smides ud, er det et ressourcekrævende produkt. Og det vil Ambu gerne ændre, så materialernes levetid forlænges. Annette Bitz, Head of Biosafety ved Ambu, fortæller:

- I Ambu vil vi gerne tage ansvar for, at vores produkti-on samt bortskaffelsen af vores produkter er så skån-som for miljøet skån-som muligt. Vi vil derfor arbejde på, at plast fra vores produkter kan genanvendes og indgå i en cirkulær økonomi, så vores produkters miljøbelast-ning reduceres markant. Dette projekt har gjort det muligt for os at komme nærmere dette mål, og det har også resulteret i en designguide til vores udviklere, så de kan designe fremtidige produkter, der i højere grad er egnet til genanvendelse. På sigt vil vi gerne kunne tilbyde vores kunder en take-back-ordning, som mu-liggør genanvendelse af materialerne fra produkterne.

Øget cirkulær

asfaltproduktion i Danmark

I MUDP-projektet (Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) ”Cirkulær asfaltprodukti-on i Danmark” har YIT Danmark A/S og Teknologisk Institut sammen med Vejdirektoratet, Asfaltindu-strien og Kommunernes Landsforening undersøgt mulighederne for at øge genanvendelsen og gen-brugsindholdet af asfalt i Danmark.

YIT Danmark A/S er totalleverandør til vejsektoren med alle former for vejbelægning herunder special-belægninger til broer og P-dæk, fræsning af asfalt og beton, udførelse af vejstriber samt levering og opsætning af skilte. YIT arbejder fokuseret på at reducere deres miljøbelastning i alle led af deres produktionskæde. I den forbindelse bruger YIT de 17 Verdensmål til at strukturere og kommunikere deres arbejde og initiativer. De arbejder specielt med 4 af målene, hvoraf det ene er Verdensmål 13 – Klimaindsats. I arbejdet med dette Verdensmål fokuserer YIT på at sikre en mere effektiv udnyttel-se af deres materialer og affald. Det er netop dette område projektet ”Cirkulær asfaltproduktion i Dan-mark” fokuserer på.

Projektet havde som mål at udvikle og dokumente-re nye produktionsprocesser, hvor genbrugsindhol-det af asfalt øges uden at gå på kompromis med økonomi, funktionalitet eller holdbarhed af asfal-ten. Lotte Regel Josephsen, Laboratoriechef ved YIT Danmark A/S fortæller:

- Vi har i lang tid vidst, at der lå et stort miljømæssigt og økonomisk potentiale i at øge graden af genbrugs-asfalt i ny genbrugs-asfalt, men kvaliteten og holdbarheden har

ikke tidligere været officielt dokumenteret, og vi har derfor ikke kunnet udnytte dette potentiale. Med dette projekt havde vi muligheden for, sammen med hele branchen og Teknologisk Institut, at undersøge og dokumentere funktionalitet og holdbarhed samt økonomi ved at iblande genbrugsasfalt i slidlaget.

Med denne dokumentation i hånden ville vi være et skridt nærmere en bæredygtig asfaltindustri.

Samarbejdet i projektet har fokuseret på at udvikle og teste de tekniske aspekter af hele håndteringen og produktionen af asfalt med et øget genbrugs-indhold - lige fra den gamle asfalt fræses op til den bliver blandet i ny asfalt, hvor egenskaber og mil-jøforhold blev dokumenteret. Ole Grann Andersson, Seniorspecialist ved Teknologisk Institut fortæller:

- Projektet er bygget op om parter fra hele vejsekto-ren, og vi har derfor fra start af kunnet inddrage alle relevante aspekter af det at øge den cirkulære as-faltproduktion i Danmark. Projektet er udført i et om-fattende samarbejde på tværs af branchen, bl.a. ved udførelsen af hele det ambitiøse testprogram. Dette blev udført i et tæt samarbejde mellem YIT, Vejdirek-toratet og Teknologisk Institut, hvor vi bl.a. har udført de afsluttende, omfattende udmattelsestests af den jomfruelige asfalt og asfalttyperne med genbrugsas-falt, hvor trafik og belastning af asfalten er simuleret.

Vi har i Danmark igennem flere årtier anvendt gen-brugsasfalt i bærelagene – med gode erfaringer.

Hidtil har genbrugsanvendelsen i slidlag dog ud fra et forsigtighedsprincip været meget begrænset.

Resultaterne af projektet viste dog, at man, ved at

CASES

CASES

benytte den udviklede og beskrevne fremgangs-måde, kan tilsætte op til 30 % slidlags-genbrug i nye asfaltslidlag og bindelag, og stadig opnå samme funktions- og holdbarhedsegenskaber, som for en tilsvarende jomfrueligt fremstillet asfalt. Samtidigt opnås en stor miljøgevinst på 14-22 % sparet CO2.

Ole Grann Andersson, Seniorspecialist ved Teknolo-gisk Institut fortæller:

- Vi målte på alt, hvad vi kunne komme i tanke om:

friktion, holdbarhed, bæreevne, støj og så videre. Og egenskaberne ved asfalt med genbrugsindhold og jomfruelig asfalt er fuldstændig identiske. Vi kunne ganske enkelt ikke påvise nogen forskel. Efter at dis-se resultater blev offentliggjort og prædis-senteret for Vejdirektoratets vejregelgruppe, er dette blevet im-plementeret i vejreglerne, så man nu accepterer op til 30 % genbrug i slid- og bindelag. I sidste ende har det resulteret i en markant reduktion på omkring 14-22 % af miljøbelastningen ved asfaltproduktion. Så projek-tet har virkelig været med til at flytte noget.

Projektet ”Cirkulær Asfaltproduktion i Danmark” var et skridt på vejen til at opnå en mere miljøvenlig og ressourcebesparende vejsektor. Næste skridt er at kigge på, om der behøver være en grænse for, hvor meget genbrug asfalt må indeholde – så længe det kan dokumenteres, at der opnås samme kvalitet og holdbarhed. Lotte Regel Josephsen, Laboratoriechef ved YIT Danmark A/S fortæller:

- Hvis grænsen for, hvor meget genbrug der må an-vendes i varmblandet asfalt, bliver fjernet, vil det give en enorm frihed i at optimere vores genbrugs-anvendelse - og derved forbedre vores CO2-redukti-on, ressourceforbrug og økonomi. Vi kan se projekter, hvor vi kan opnå et genbrugsindhold på langt mere end 30 %, uden at det forringer kvalitet eller hold-barhed. Denne åbning af reglerne vil derfor være en win-win for miljøet såvel som for vores kunder og os”.

RELATEREDE DOKUMENTER