• Ingen resultater fundet

Vandfanget præsenterer:

In document Afdelingsblad på Nordisk vandfanget (Sider 56-64)

en kort guide til Nordiske udvalg

KAKOFONI・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

Kakofoni er en foredragsforening med tilknytning til Nordisk sprog og litteratur, der baseret på frivillige kræfter præsenterer forskere og forfattere under relevante temaer og problemstillinger.

Gennem foreningens lange historie har foreningen haft mange forskellige former og præsenteret mange forskellige arrangementer.

Vi har indbudt til samtaler med forfattere som Tomas Espedal, Das Beckwerk, Søren Ulrik Thomsen, Lone Hørslev, Knud Romer, Cas-par Eric, KasCas-par Colling Nielsen, Stine Pilgaard, Maria Gerhardt og Theis Ørntoft og præsenteret samtaler under titler som ’Skam, skriv-ning og #metoo’, ’Den materielle drejskriv-ning’, ’Det litterære vækstlag’,

’SKAM, affekt og sociale medier’, ’Sygdom i litteraturen’ og meget, meget andet. Kakofoni er en forening, hvor man kan mødes over lidt koldt og varmt, opleve aktuel litteratur og blive præsenteret for inter-essante faglige perspektiver og refleksioner i hyggelige omgivelser.

Følg med og se forårets program på Facebook (@kakofoniau) og Instagram (@kakofoni_au). Vi glæder os til at se jer!

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・ KOMMABAR 2019 kalder og KOMMAbar byder igen ind til fest! Semesterets ba-rer begynder fredag den 1. februar og slutter igen den 17. maj når solen er lige om hjørnet. Det kan man jo godt savne lidt, men der er jo altid fest og farve i KOMMAbar, så hvis du gik glip af oplevelsen af efterårets barer - Farvefest, Harry-Potter-MaratonBar og Karaoke-Bar bl.a. - så frygt ej! Vi vender stærkt tilbage med semesterstarts-fest, fredagsbarcrawls, kapsejlads og spændende udklædnings-/tema-fester når vi når rundt om julen og ind i nytåret!

NORFLIX・・・・・・・・・・・・・・・・

Norflix er en lille studenterforening for elever på Nordisk. Til hvert arrangement inviteres lektorer såvel som studerende til at holde et oplæg, samt fremvise en film som de synes gør noget særligt.

Der bliver som regel holdt tre visninger i løbet af halvåret. Alle arrangementer bliver slået op på Facebooksiden, Norflix.

・・・・・・・・・・NORDISK FAGUDVALG Fagudvalgets opgave er at være talerør for de stude-rende ved Nordisk Sprog og Litteratur, at diskutere stort og småt vedrørende uddannelsen og søge ind-flydelse i forhold til uddannelsens indhold og struk-tur. Til forårssemesteret 2019 håber Fagudvalget på endnu engang at kunne tilbyde vores Kommaskursus, som sidste år blev arrangeret sammen med Henrik Jørgensen. Desuden har Fagudvalget en rolle i

arran-geringen af årsfesten sammen med Nordisk Revy.

NORDISK REVY ・・・・・・・・・・・・・

Nordisk revy er en studenterdrevet forening, hvor stu-derende på tværs af årgange hvert år hjælper hinanden til at skabe en enestående revy. Der bliver skrevet sketches, digtet sange, koreograferet danse og frem-stillet rekvisitter. Det er en lang, men sjov proces, hvor der både bliver grinet og grædt. Det er alt slid værd, når revyen har forestillinger i april måned og fremvises for medstuderende, venner og familie. Sids-te forestilling sker i forbindelse med årsfesSids-ten, hvor revyen sørger for højt humør og stemning i top.

COMPANYDATING・・・・・・・・・・・・・・・・・・


Arts Karriere afholder igen i år CompanyDATING på Arts!

Sæt et stort kryds i kalenderen den 7. marts 2019 og mød op i Nobel-parkens kantine, hvor du kan møde ca. 35 forskellige virksomheder og organisationer. Du kan blive klogere på arbejdsmarkedet, og finde inspiration til at tænke i nye muligheder og så kan du møde din kommende arbejdsgivere direkte.


Hver virksomhed har en stand, hvor du kan kigge forbi til en snak med dem om deres medbragte job- og praktikopslag. Det er også en god mulighed for at præsentere dig selv og stille spørgsmål til poten-tielle karrieremuligheder, jobfunktioner, efterspurgte kompetencer og hvad du ellers har af spørgsmål. HUSK! Det er en god ide at forbere-de dig hjemmefra.


Følg med på vores Facebookside - @artskarriere - og hjemmeside, hvor vi frem til arrangementet vil dele af masse artikler, tips og gode råd til dagen. Vi glæder os til at se dig!

・・・・・・・・・・・・・・・・


ARTS KARRIERE

Kalender

Lars Bukdahl og Jens Blendstrup

Konkurrence

Vandfangets Krydsord

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

Kryds løs og find det magiske ord ud fra bogstaverne til højre for tallene i krydsordet!

Smid dit svar i Vandfangets postkasse, eller send det i en mail til vandfangetnordisk@gmail.com sammen med dit navn.

Deltag og vind lækre litterære præmier!

Vinderen trækkes blandt de rigtige svar den 21. december, og bliver offentliggjort på vores facebookside – så følg med på

”Vandfanget – Afdelingsblad på Nordisk”

Vandret:

4 navnet på prikken over i'et 6 Flod i Europa

8 det norske ord for student 10 analepse

13 fonetisk: bæɐ̯ˈnεːs

14 Teoretiker der proklamerede forfatte-rens død

16 Klassisk narratolog 18 Fonetisk: kaˈsgεd

Lodret:

1: gammelt ord for at være i vente 2: sangen "Dragen Puff" handler i vir-keligheden om at ryge en fed. Sandt eller falsk?

3: dansk nobelprisvinder i litteratur 5: Tove Ditlevsens pseudonym 7: Synonym for ekspressiv 8: Fonetisk: ʁiˌbeˀn

9: det mest populære fornavn i verden 11: dyr med det højeste blodtryk 12 Danmarks ældste forlag 13 sønderjysk rugbrødslagkage 15 Mads og ...?

17 hvor mange bogstaver har det ha-waianske alfabet?


Det magiske ord er:

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Løsningen offentliggøres i næste nummer af Vandfanget.

God fornøjelse!

Som Nordisk-studerende bliver man præsenteret for et væld af forskellige analytisk greb og metodiske måder at behandle litteraturen på. Fælles for mange af disse er,

at de har et tekstanalytisk udgangspunkt - omend det er i nærlæsningsarbejdets fokus på de små bestanddele i teksten, i en bredere analyse med fokus på at undersøge

tekstlige sammenhænge og strukturer m.fl.

Men hvad kan vi få ud af at bevæge blikket væk fra teksten til alt det omkringliggende?

I næste nummer af Vandfanget vil vi forskyde blikket fra det tekstuelle i et værk. Vandfangets næste fokus bliver altså Alt det, der ikke er teksten, og omdrej-ningspunktet bliver blandt andet fortolkning der

stræk-ker sig fra tegnsætning, paratekst og forfatterinterview mm.

Brænder du inde med en artikel om poetry slam? Et fif om eller anmeldelse af en oplæsning? Heftige debatter om slang og tegnsætning? Eller er din indre forfatter-spire vågnet og taler til dig? Så byd endelig ind med alt

fra artikler, debatter, litterære indslag, anmeldelser, tegninger, konkurrencer og meget andet.

Send os en besked på facebook.com/vandfangetnordisk, eller på mail vandfangetnordisk@gmail.com Følg med på vores Facebook-side og glæd dig til næste

nummer!

In document Afdelingsblad på Nordisk vandfanget (Sider 56-64)