• Ingen resultater fundet

Nedenfor fremgår en kort beskrivelse af kortlægningens kilder. Kilderne er struktureret efter rapportens

5.2. Uddannelsernes indhold

5.2.3. Indhold: Evalueringer

Studiets formål

Målgruppe i fokus

Forsknings-design

Dataindsam-lingsmetode

Evidens-vurdering Hovedkonklusion Kilde

Metode-udvikling

Børn Før- og efter-måling

Mixed me-thods: spørge-skema og interview

3 Samlet set konkluderer pilot-kommunerne, at metodens redskaber bidrager til at skabe en god og systematisk ramme for hele sagsbehandlingspro-cessen. Flere sagsbehandlere giver udtryk for, at metoden indeholder den rette balance mellem på den ene side at sikre en fast struktur i redskaberne og processen og på den anden side sikre den skalerbarhed, der er nødvendig, for at meto-den kan anvendes i forskellige sagstyper og sagsforløb.

a) Implementering af voksen-udredningsmetoden (DHUV/VUM-metoden) – Erfaringer og gode råd.

Socialministeriet og KL, maj 2011.

b) Effektmåling – DHUV-projektet, Socialministeriet og KL, januar 2011.

Metode-udvikling

Voksne - - - FKO-modellen er en justering af

DHUV-metoden. Tilpasningen af et konkret redskab sikrer, at informationerne fra sagsbe-handlernes bestillinger bliver tilgængelige for leverandørerne, og at leverandøren kan levere oplysninger tilbage til sagsbe-handlerne i forbindelse med opfølgning og status. Dette forbedrer kommunikationen og kvaliteten i det tværgående samarbejde mellem myndighed og leverandør.

Kravspecifikation for faglige kvali-tetsoplysninger (FKO-modellen), KL, december 2012.

Hvad virker?

Børn Før- og efter-måling

Mixed me-thods: spørge-skema og interview

2 De nye standarder har til formål at sikre overholdelse af Anbrin-gelsesreformens krav om bedre inddragelse af familien, tidligere indsats, systematisk sagsbe-handling, kvalitet i anbringelse og efterværn samt børns rets-sikkerhed. Evalueringen viser forbedring på en række områ-der i sagsbehandlingen, herun-der i det tværfaglige samarbej-de. Samtidig er der behov for at styrke især de dele af sagsbe-handlingen, der relaterer sig til systematisk inddragelse af familien og opfølgning i sagen.

Evaluering af standarder for sags-behandling fra 2006, Socialforvalt-ningen Københavns Kommune, april 2009.

Metode-udvikling

Børn Longitudinalt studie

Spørgeskema 2 Projektet har til formål at sikre og kvalificere indsatsen overfor kvinder og børn i voldsramte familier gennem udvikling af eksempler på god praksis.

Projektet understreger vigtighe-den af det tværfaglige samar-bejde mellem sagsbehandlere og udførere og viser, at der er stor forskel på sagsbehandler-nes fokus på og viden om symptomer på vold, voldens konsekvenser for børn og de positive effekter af behandlings-tilbud.

Støtte og behandling til kvinder og børn i voldsramte familier – slutrap-port, Servicestyrelsen, november 2011.

Metode-udvikling

Voksne Før- og efter-måling

Mixed me-thods: spørge-skema og interview

3 Metodens formål er at sætte borgerne i centrum og sikre faglig kompetent og juridisk korrekt sagsbehandling. Meto-den indeholder en række kon-krete værktøjer. Metoden medfører øget borgerinddragel-se, øget fokus på borgernes ressourcer, bedre og mere målrettet dokumentation i sagsbehandlingen, mere juri-disk korrekte afgørelser, bedre samarbejde mellem myndighed og leverandør og

kompetence-Metode til god sagsbehandling på ældreområdet – Effektmåling, Socialministeriet, marts 2007.

Studiets formål

Målgruppe i fokus

Forsknings-design

Dataindsam-lingsmetode

Evidens-vurdering Hovedkonklusion Kilde udvikling af sagsbehandlere.

Hvad virker?

Voksne Tværsnits-undersøgelse

Mixed me-thods: spørge-skema, inter-view og ar- bejdsgangs-analyse

2 Rapporten viser, at socialrådgi-veruddannelsen overordnet set vurderes positivt af aftagerne, men at der samtidig er efter-spurgte kompetencer, der ikke i tilstrækkelig grad indgår i grunduddannelsen. Det drejer sig især om kompetencer, der vedrører organisationsforståel-se og administration, koordine-ring af tværgående arbejde samt kommunikation, rådgiv-ning og samtale.

Socialrådgiveruddannelsen – Ar-bejdsmarkedsanalyse. Danmarks Evalueringsinstitut, 2010.

Hvad virker?

Udførere Multilevel-analyse

Spørgeskema-undersøgelse

2 Størstedelen af deltagerne har oplevet en positiv effekt på egen ledelsespraksis. Jo læn-gere tid de har været på studi-erne, jo mere udtalt har dette været. Det kan også konstate-res, at der er sammenfald mellem deltagernes vurdering af egen indsats og det oplevede udbytte. Deltagerne mener, at de samlet set har styrket deres kompetencer, mest på felterne ledelsesteoretisk og faglig kompetence, refleksiv kompe-tence, personlig udvikling af eget lederskab og også i lidt mindre grad på ledelsesstil og kommunikation og offentlig ledelse. Til gengæld er det mere anvendelsesorienterede i form af styring og eksekvering ikke nævnt i samme grad eller lige så entydigt.

Evalueringsrapport af den fleksible masteruddannelse i offentlig ledel-se. Moderniseringsstyrelsen, de-cember 2012.

Hvad virker?

Voksne Forsknings-oversigt

Spørgeskema - Oversigten viser, at der er en relativt begrænset mængde ny viden indenfor voksen- og efter- og videreuddannelsesområdet, og at det er et begrænset antal institutioner, der bidrager til frembringelse af denne viden.

Hovedparten af den indsamlede viden har karakter af erfarings-opsamlinger og evalueringer af centrale aktiviteter i den aktuel-le udvikling indenfor feltet.

Evidensbaseret viden om voksen- og efter- og videreuddannelse.

Nationalt Center for Kompetence-udvikling, 2013.

Hvad virker?

Voksne Multilevel-analyse

Mixed me-thods

3 Evalueringens hovedkonklusion er, at uddannelsesretten er en succes. Evalueringen viser, at lederne oplever, at uddannel-sen markant styrker deres ledelseskompetencer, og at flere offentlige ledere efter indførelsen af uddannelsesret-ten påbegynder en lederuddan-nelse på diplomniveau.

Lederuddannelsers betydning for ledelsespraksis – Evaluering af offentlige lederes udbytte af leder-uddannelser på diplomniveau.

Danmarks Evalueringsinstitut, 2012.

Hvad virker?

Voksne Forsknings-oversigt

Spørgeskema - Oversigten viser ligesom den fra 2013, at der er en relativt begrænset mængde ny evi-densbaseret viden indenfor voksen- og efter- og videreud-dannelsesområdet, og at det er et begrænset antal institutioner, der bidrager til frembringelse af denne viden. Hovedparten af den indsamlede viden har karakter af erfaringsopsamlin-ger og evaluerinerfaringsopsamlin-ger af centrale aktiviteter i den aktuelle udvik-ling indenfor feltet.

Evidensbaseret viden om voksen- og efter- og videreuddannelse 2010-2011. Nationalt Center for Kompetenceudvikling, 2012.

Studiets formål

Målgruppe i fokus

Forsknings-design

Dataindsam-lingsmetode

Evidens-vurdering Hovedkonklusion Kilde Hvad

virker?

Voksne Longitudinalt studie

Registerdata 5 De samfundsøkonomiske cost-benefit-analyser viser, at VEU-indsatsen i Danmark giver et meget negativt afkast, for så vidt angår almene kurser, både for mænd og kvinder. Erhvervs-rettede kurser giver et blandet resultat. En del kursustyper giver ikke nettoeffekter, der adskiller sig signifikant fra nul.

Videregående kurser giver et stort positivt samfundsøkono-misk afkast. Dette gør sig især gældende for kvinder. Navnlig giver samfundsvidenskabelige diplomkurser meget store nettogevinster.

Effektanalyser af voksenefter- og videreuddannelse – Analyse af individeffekter og cost-benefit-analyse. AKF, Anvendt Kommunal Forskning, 2009.

Hvad virker?

Udførere Multilevel-analyse

Mixed me-thods

2 Diplomuddannelserne imøde-kommer i væsentlig grad afta-gernes og de studerendes behov for efter- og videreud-dannelse. Det er lykkedes centrene for videregående uddannelse at integrere di-plomuddannelserne i et kom-plekst uddannelsessystem præget af gentagne institutio-nelle reformer.

Evalueringen viser, at der ikke er klar sammenhæng mellem det ordinære uddannelsessy-stem og VFV-syuddannelsessy-stemet og mellem niveauerne i VFV-systemet, fx mellem diplom- og masterniveauet.

Diplomuddannelserne skal opfylde mange behov, der spænder fra opgradering af medarbejdere, der ikke er professionsbachelorer, til uddannelse af medarbejdere i specialistfunktioner. Diplomud-dannelsernes vidtspændende rolle i VFV-systemet smitter af på uddannelsernes tilrettelæg-gelse. For eksempel er det ikke klart, hvilken vægtning praksis skal have i diplomuddannelser-ne.

Diplomuddannelserne – Fleksibilitet og gennemsigtighed. Danmarks Evalueringsinstitut, 2007.

Hvad virker?

Voksne Tværsnits-undersøgelse

Fokusgruppe-interview

1 Samlet set viser undersøgel-sen, at deltagende dimittender og aftagere har en overvejende positiv vurdering af diplomud-dannelsernes opbygning og struktur. De deltagende censo-rer giver dog udtryk for, at man skal være varsom med, at de studerendes praksiserfaringer ikke fylder for meget i undervis-ningen med fare for, at den teoribaserede analytiske vinkel går tabt. Hvad angår det faglige niveau, er mange af de inter-viewede aftagere og dimitten-der grundlæggende tilfredse – også med undervisernes kvalifikationer, omend de peger på, at niveauet til tider er højt for især de medarbejdere, der ikke har uddannet sig i mange år. Censorerne er til gengæld forholdsvis kritiske overfor det faglige niveau, som de mener er meget svingende og ofte ikke lever op til det tiltænkte

MVU-Bilag til Diplomuddannelserne – Kvalitativ undersøgelse blandt censorer, aftagere og dimittender.

Danmarks Evalueringsinstitut, 2007.

Studiets formål

Målgruppe i fokus

Forsknings-design

Dataindsam-lingsmetode

Evidens-vurdering Hovedkonklusion Kilde niveau, blandt andet på grund af den medarbejdergruppe, hvis grunduddannelse ligger mange år tilbage.

Hvad virker?

Voksne Multilevel-analyse

Mixed me-thods

2 Evalueringens overordnede resultat er, at de tre masterud-dannelser grundlæggende er velfungerende og i alt væsent-ligt lever op til deres erklærede faglige profiler, formål og mål-sætninger. Studerende og dimittender giver udtryk for en høj grad af tilfredshed og for i høj grad at have fået udbytte af uddannelserne. Resultatet svarer til det, uddannelserne stiller i udsigt. Evalueringen identificerer dog også en række svagheder og områder, hvor uddannelserne med fordel kan arbejde videre med at sikre og udvikle kvaliteten. I lyset af den grundlæggende positive vurde-ring af uddannelserne skal det understreges, at der er tale om relative problemer og opmærk-somhedspunkter.

Masteruddannelser – Evaluering af Master of Public Administration, Master of Public Management og Master of Public Policy. Danmarks Evalueringsinstitut, 2002.

Om Deloitte

Deloitte leverer ydelser indenfor revision, skat, consulting og financial advisory til både offentlige og private virksomheder i en lang række brancher. Vores globale netværk med medlemsfirmaer i mere end 150 lande sikrer, at vi kan stille stærke kompetencer til rådighed og yde service af højeste kvalitet, når vi skal hjælpe vores kunder med at løse deres mest komplekse forretningsmæssi-ge udfordrinforretningsmæssi-ger. Deloittes cirka 200.000 medarbejdere arbejder målrettet efter at sætte den højeste standard.

Deloitte Touche Tohmatsu Limited

Deloitte er en betegnelse for Deloitte Touche Tohmatsu Limited, der er et britisk selskab med begrænset ansvar, og dets netværk af medlemsfirmaer. Hvert medlemsfirma udgør en separat og uafhængig juridisk enhed. Vi henviser til www.deloitte.com/about for

Kortlægning og analyse af efter- og

videre-uddannelsesindsatsen

på området for udsatte

børn og unge