• Ingen resultater fundet

Bilag B: Datagrundlag

Underviserne bliver glade”

7.2 Bilag B: Datagrundlag

Rapportens datagrundlag består af (1) registerdata (2) surveydata fra survey af projektledere og tovholdere på brobygningsprojekter samt survey af unge, der deltaget i brobygning og (3) kvali-tative data fra deep dives på syv brobygningsprojekter. Nedenfor beskrives de forskellige datakil-der.

7.2.1 Registerdata

Der er leveret registerdata fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med supplerende data fra Danmarks Statistik. Registrene indeholder data på mængden af visitationer, forløbets længde, og hvor mange der har søgt om optag på en uddannelse.

7.2.2 Indsamling af surveydata

Der er indsamlet surveydata fra projektledere og tovholdere på brobygningsforløb, samt fra unge, der har deltaget i brobygning. I det følgende beskrives fremgangsmåden, hvormed disse surveydata er indsamlet, formålet med dem og opmærksomhedspunkter forbundet med indsam-lingsmetoden.

Survey af projektledere og tovholdere er foretaget af to runder. Den første survey blev ud-sendt i ultimo marts 2017 til 49 projektledere og tovholdere17. Surveyens formål var primært at belyse, hvordan brobygningsforløbende blev implementeret på erhvervsskolerne i de forskellige kommuner. Den fokuserede særligt på, i hvilken grad opstartsfasens implementeringsgreb stillet til rådighed for kommuner og erhvervsskoler blev benyttet, i hvilken grad timingen af aktivite-terne var passende, og i hvilken grad de har bidraget til implementeringen af brobygning som første valg. Derudover blev der hovedsageligt spurgt ind til, hvorvidt indsatsens minimumskrav var blevet indfriet. For at sikre en høj svarprocent blev der udsendt rykkere-mails af tre omgange og fulgt telefonisk op på de respondenter, der herefter endnu manglede at besvare surveyen.

Den endelige svarprocent blev 98 pct. på den første survey.

Den anden survey havde et mere eksplicit fokus på, i hvilken grad erhvervsskolerne og kommu-nerne havde implementeret brobygningsforløbende i overensstemmelse med de opstillede kerne-lementer. Derudover indeholdt surveyen spørgsmål omhandlende de implementeringsgreb, som endnu ikke var taget i brug, da den første survey blev udsendt. Der blev igen udsendt rykkere-mails ad tre omgange og fuldt telefonisk op på manglende besvarelser. Svarprocenten for den anden survey var 92 pct.

Survey af unge, der har deltaget på et brobygningsforløb blev foretaget løbende i perioden fra ultimo august 2017 til primo februar 2018. Denne survey havde til formål at afdække de un-ges egne oplevelser af brobygningsforløbet og deres udbytte heraf. De unge fik tilgang til spørge-skemaet via et link udleveret af deres uddannelsesmentor. For at højne svarprocenten anbefa-lede Rambøll i den udsendte vejledning, at surveyen gennemførtes som en del af de unges af-slutningssamtale med mentoren.

Ikke alle brobygningsforløb afsluttedes dog med en afslutningssamtale. Såfremt den unge afbrød brobygningsforløbet pludseligt og uden en afslutningssamtale, udsendtes spørgeskemaet direkte til den unge via e-mail. Denne distributionsform skaber imidlertid ikke samme sikkerhed for, at den unge gennemfører skemaet, hvorfor der må tages det forbehold, at besvarelserne primært er fra elever, der har gennemført hele brobygningsforløbet. Disse elever kan tænkes også at være dem, der har fået mest ud af brobygningsforløbet. Besvarelserne kan derfor vise en mere positiv evaluering af forløbet, end hvis alle elever havde svaret. I alt er surveyen blevet distribueret til 1.289 respondenter og svarprocenten var 49 pct.

7.2.3 Kvalitative deep dives

Der er afviklet casebesøg (deep dives) ad to omgange. I marts 2017 gennemførtes deep dives på to projekter og i november og december 2017 gennemførtes yderligere fem. Formålet med de første deep dives var at få viden om de foreløbige erfaringer, projekterne havde gjort sig i forhold til implementeringen, herunder barrierer og drivkræfter i opstartsfasen. Det andet deep dive samlede op på projekternes erfaringer fra hele projektperioden.

I de to runder af deep dives er der foretaget interviews med de projektansvarlige i kommunen og på erhvervsskolerne, nøglepersoner i kommunen (sagsbehandlere på jobcentre og uddannelses-vejledere), nøglepersoner på erhvervsskolerne (undervisere og mentorer), samt med unge, der har deltaget i et brobygningsforløb. Der er desuden gennemført telefoninterviews med proces-støttende ambassadører og proceskonsulenter. En oversigt over, hvilke projekter der er gennem-ført deep dives på, samt hvilke interviews der er gennemgennem-ført i forbindelse hermed, kan ses i ta-bellen nedenfor.

Tabel 7-1: Gennemførte interviews

Pro-jekt Interviews

Marts 2017

Mer-cantec

• Interviews med projektansvarlig fra erhvervsskole og tovholder fra kommune

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner i kommunen

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner på erhvervsskole

• fokusgruppeinterview med de unge i brobygning (fem deltagere)

NEXT • Fokusgruppeinterview med projektansvarlige for hhv. kommuner og erhvervsskoler

• To fokusgruppeinterviews med de unge i brobygning (fem deltagere i hvert interview) November-december 2017

CELF –

Hjør-ring

• Interviews med projektansvarlig for hhv. kommunen og erhvervsskolen

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner i kommunen (JC og UU)

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner på erhvervsskoler (uddannelsesleder, undervisere og uddannelsesmentorer)

• To fokusgruppeinterviews med de unge i brobygning (fem deltagere i hvert interview)

• Interview med projektansvarlig for hhv. kommunen og erhvervsskolen

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner i kommunen (JC og UU)

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner på erhvervsskoler (uddannelsesleder, undervisere og uddannelsesmentorer)

Bilag

EUC Nord -

Hjør-ring

• To fokusgruppeinterviews med de unge i brobygning (fem deltagere i hvert interview)

Tietgen – Odense

• Interview med projektansvarlig for hhv. kommunen og erhvervsskolen

• Interview med uddannelseschef

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner på uddannelsesbroen - erhvervsskoler samt kom-munen

• To fokusgruppeinterviews med de unge i brobygning (fire og tre deltagere)

Viden Djurs

• Interview med afdelingsleder Jobcenter Syddjurs

• Interview med souschef i Ungeindsats Norddjurs

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner i kommunen (JC)

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner på erhvervsskoler (undervisere og uddannelsesmen-torer)

• To fokusgruppeinterviews med de unge i brobygning

ZBC -

Næst-ved

• Interviews med projektansvarlig for hhv. kommunen og erhvervsskolen

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner i kommunen (JC og UU)

• Fokusgruppeinterview med nøglepersoner på erhvervsskoler (uddannelsesleder, undervisere og uddannelsesmentorer)

• To fokusgruppeinterviews med de unge i brobygning (fem deltagere i hvert interview)

Udvælgelsen af cases til deep dives er foretaget ud fra det kriterie, at projekterne skal være

”succesfulde”. Dette giver den bedste mulighed for at undersøge, hvad der har betydning for, at et brobygningsforløb virker efter hensigten. Et projekts succes kan både handle om høj fidelitet i implementeringen eller om gode resultater i for hold til de unges overgang til ordinær uddannelse efter endt brobygningsforløb. Det kan også handle om ”blødere” parametre som fx tilstrækkeligt ledelsesfokus, veltilrettelagt samarbejde, gode strategier for håndtering af fravær og oplevet til-fredshed fra de involverede parter. Vurderingen af projekterne på disse blødere parametre er fo-retaget i samarbejde med proceskonsulenter fra Deloitte og STAR.

De to deep dives i foråret 2017 fandt sted før, det endnu var muligt at vurdere projekternes suc-ces. De er i stedet udvalgt med henblik på at opnå mest mulig spredning i geografi og ”projekt-type”, forstået som sammensætningen af antallet af erhvervsskoler og jobcentre i projektet. Ne-denstående tabel viser, på hvilke projekter der er udført deep dives, samt begrundelsen for deres udvælgelse.

Tabel 7-2: Selektionskriterier projekter til deep dives

Projekt Begrundelse for udvælgelse til deep dive Mercantec • Spredning i geografi og ”projekttype”

NEXT • Spredning i geografi og ”projekttype”

CELF • Høj afgang til uddannelse

• Højt optag ift. det forventede optag EUC Nord • Høj afgang til uddannelse

• Høj vurdering af ”bløde” parametre Tietgen • Høj afgang til uddannelse

• Høj vurdering på ”bløde” parametre Viden Djurs • Middel høj afgang til uddannelse

• Middel højt optag ift. det forventede optag ZBC • Høj afgang til uddannelse

• Høj vurdering på ”bløde” parametre

Udvælgelse af grupper til interviews

Der er i forbindelse med deep dives foretaget interviews med følgende grupper:

Unge

Fokus i interviewene med de unge har særligt været på, hvad der virker i indsatsmodellen, med henblik på at kunne kvalificere indsatsmodellen yderligere. Målgruppen for fokusinterviewet har

derfor primært været de ’succesfulde’ unge, som forventedes at gennemføre brobygningsforlø-bet, overgå til uddannelse og opnå faglig progression i forløbet. De succesfulde unge er udpeget af erhvervsskolerne.

Projektledere/tovholdere

Interviews med denne gruppe havde til formål at afdække årsagerne til, at projekterne er lykke-des eller ikke er lykkelykke-des med at implementere indsatsmodellen. Formålet var derudover at af-dække, hvad der kendetegner den gode implementering af brobygning, og hvilke forhold der be-tinger, at implementeringen er vellykket.

Nøglepersoner på jobcentre og erhvervsskoler

Interviews med denne gruppe havde til formål at afdække drivkræfter og barrierer i implemente-ringen af indsatsmodellen, samt at afdække, hvilke forhold der har betydning for, at nøglemedar-bejderne oplever nytte ved implementeringsgrebene.

Proceskonsulenter

Der er gennemført korte telefoninterviews med den/de tilknyttede proceskonsulent(er) inden hvert deep dive. Formålet med interviewet var at få proceskonsulenternes perspektiv på imple-menteringen af projektet ude på erhvervsskolerne og jobcentrene, således at intervieweren havde det bedst mulige udgangspunkt for at forstå projektet. Yderligere bidrog disse interviews til at identificere de tværgående temaer/tendenser, der gør sig gældende på tværs af projekterne (fx hvad der kendetegner de projekter, som er lykkedes).

Ambassadører

Der blev gennemførtes telefoninterviews med de tilknyttede ambassadører inden for hvert deep dive. Formålet med interviewet var at få ambassadørernes erfaringer med det konkrete projekt, og hvilken type af rådgivning/sparring projekterne typisk efterspurgte ambassadørens hjælp til.

Derudover bidrog disse interviews ligeledes til at identificere tværgående tendenser på tværs af projekterne.